Flavor of the Month

1# juo vettä!

Tee tästä rutiini.

Ensimmäisenä aamulla juo puoli litraa vettä. Purista sekaan ½ sitruunan mehu, laita sekaan Kalaharin suolaa ja OptiMSM-jauhetta pakkauksen ohjeen mukaan. MSM on hyväksi hiuksille, kynsille ja nivelille.

Juo päivän aikana kaikkiaan 2-3 litraa vettä.

Jos haluat, osta Brita-kannu ja juo vesi suodatettuna. Veden juominen unohtuu helposti – itse kuvittelin juovani paljon ja tarpeeksi, mutta kun tarkemmin asiaa selvitin, en kuitenkaan juonut riittävästi. Kolme litraa on tietysti kuusi puolen litran pulloa tai tuopillista, laske ne vaikka, jos et muuten pysy kartalla.

Käytä myös Kalaharin suolaa 1 tl (n. 6 grammaa) päivässä. Voit lisätä sitä veteen. Jos nesteen määrä nousee kolmesta litrasta, lisää myös suolan määrää. Kalaharin suola on erittäin hyvää muutenkin, ruoan kanssa tai miksei vaikka smoothien sekaan.

Tuotteet on tässä reunoilla. Voit toki laittaa myös Vehnänorasta (keskellä), itse sekoitan sitä tähän aamun veteen melkein aina.
suola+msm
Tästä löydät lähimmän Life-myymälän, josta saat suolaa ja MSM:ää.

20 thoughts on “1# juo vettä!

 1. käykö kristallisuola kalaharisuolan tilalta ja minkä verran suolaa voisi laittaa?

 2. 3 litraa vettä.. Olisin 120 kg ja 190 cm tai 50 kg ja 160 cm, onko sama määrää jokaiselle?

 3. Suola. Mulla oli treeniä aloittaessa ekassa ruokavaliossa 7 grammaa suolaa päivässä. Ruususuolaa olen käyttänyt jo vuosia, mutta tuon runsaan käytön olen kyllä lopettanut. En tosiaan ole kaikessa THL:n linjoilla (maidoton ja viljaton minäkin), mutta tuo suolankäyttö kyllä askarruttaa. Eikö siitä ole aika kiistaton näyttö, että on epäterveellistä ja mielestäni luotettavista lähteistä olen sittemmin lukenut, että ruususuolat yms. ei ole kuitenkaan sen parempia kuin muutkaan. Niitä ravinteita mitä siinä on saa monipuolisesta ruoastakin?

 4. Samaa minäkin mietin, että miksi juuri kalaharin suolaa? Mikä siinä on parempaa kuun esim. Himalayan ruususuolassa? Eli perustelut… Ja samaan linjaan olisi kiva tietää, että miksi suosittelet sitruunaa aamuisin?

  1. Miksi? Jos se kuitenkin juodaan kerralla eikä lipitetä pitkin päivää. Kaikki ruoathan happohyökkäyksen aiheuttavat ja siihen perustuu se, ettei ole hyvä napostella koko ajan jotain suuhunsa.

 5. Brita-kannu ja MSM-jauhe. Onko niistä todella jotain hyötyä perusterveelle ihmiselle, joka voi juoda vetensä suoraan hanasta ja jonka nivelet ovat hyvässä kunnossa? Skeptikon silmään vaikuttavat lähinnä mainostamiselta.

 6. Sitruunaveden vaikutuksesta hampaisiin. Jos juot sitruunavettä aamuihin huolehdi seuraavista asioista:

  1. Jos peset hampaasi ennen aamupalaa odota hetki ennen kuin syöt, näin hammastahnan fluori pääsee vaikuttamaan hampaan pinnalla katkaistaakseen happohyökkäyksen. Suu on myös hyvä huuhdella esimerkiksi vedellä tai maidolla happaman aamiaisen jälkeen. On myös hyvä ottaa ksylitolipurukumi tai -pastilli ehkäisemään happohyökkäystä.

  2. Jos peset hampaasi aamupalan jälkeen odota ainakin 0,5h ennen kuin peset hampaasi. Ota aamupalan jälkeen taas vaikka huikka maitoa, pala juustoa, muutama pähkinä ja ksylitolpurukumi- tai pasilli, näin saat happohyökkäyksen katkeamaan. Puolen tunnin varoaika siksi, jotta hapot suusta ovat varmasti lähteneet ja kiille kestää taas harjaamisen.

  3. Älä lipitä sitruunavettä pitkin päivää (tai muitakaan happamia juomia, esim. energiajuomia, limuja, maustettuja kivennäisvesiä, tuoremehuja tai maustettuja vesiä!) Mitä pidempi viipymä suussa happamilla juomilla on, sitä enemmän hampaat kärsivät eroosiosta eli hammaskiilteen liukenemisesta, mikä altistaa hampaiden reikiintymiselle.

  4. Ja muista, myös marjat ovat happamia, eli marjasmoothieiden nauttiminen vaatii myös edellä mainittuja varotoimia hampaiden suojaamiseksi.

  5. Jos pidät ksylitolipurukumista, muista, että 5 minuuttia purkan jauhamista riittää, muutoin on vaarana, että leukanivelet kuluvat ja rasittuvat. Eli kun purukumissa ei ole enää makua, on aika heittää purkka roskikseen.

  Terkuin,
  Shg -opiskelija Emeriikka 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *