Ravinto

11# Kevätsiivous: esimerkkipäivä

Kirjoitin jo ruokavalioni perustan. Normipäivä syntyy näillä spekseillä, 8# ruokavalion kulmakivet. Tuosta koostuu malli, josta pidän ja noudatan iisisti. Syömisissä on nyt ollut aika paljon tilkettä (mikäs sen iisimpää kuin kaakaossa uitetut korvapuustit, popcornit, suklaa?!), joten Kevätsiivouksessa on kyse korjausliikkeestä.

Minulla ei ole näinä päivinä minkään valtakunnan itsekuria, vaikka moni ehkä niin luulee. Nyt harjoittelen sitä, ohjatusti. Jee. Johanna vetää meidän Kevätsiivous-ryhmävalmennuksen. Sieltä tuleva ohjeistus on yksinkertainen ja raikas. 

Oma Kevätsiivouspäivä voi olla tällainen. HUOM: jonkun toisen päivä on erilainen, ja pitääkin olla. Tämä ei myöskään ole loppuelämän ruokapäivämalli.

Aamulla
– tuopillinen vettä ja sitruunaa, mahdollisesti MSM-jauhetta tai Molkosania sekaan, tai suolaa
– kalaöljy, D-vitamiini, probiootti
– viherjauhetta mahdollisesti
– lue vesiposti ja linkkejä

Ensimmäinen ateria 
– kalkkunaa, salaattia, vihanneksia
– kaalia (itse tykkään raastaa sekaan myös porkkanaa), hapankaalia
– marjoja

Toinen ateria
– jauhelihaa, jossa pinaattia ja sipulia
– vihanneksia / salaattia
– jotain rasvaa, oliivi- tai macadamiaöljyä
– lue Samin rasvapostaus

Kolmas ateria
– kalaa, kalkkunaa tai munakas
– bataattia
– tuoreita vihanneksia
– marjoja

Välipalat: jos tarvitsee, teen aterioiden väliin vihersmoothien, proteiinismoothien tai sorbetin. Myös Biotta-mehut sopii tähän hyvin, kuten porkkana-, selleri-, ja ananasmehu. Kannattaa suosia vihannesmehuja. 

Treenit ja syöminen: ajoitan hiilaripitoisen aterian treenin jälkeen. Käytän myös palautusjuomaa.

Kokonaisuus: jos syö/juo välipaloja, aterioita tulee päivässä 4-5. Kannattaa syödä säännöllisin väliajoin. Jos syö viisi kertaa päivässä, esim. kolmen tunnin välein, johan siinä on tekemistäkin. Itselle helpoin on 3 ateriaa päivässä, johtuen omista aikatauluista ja tottumuksista.

Tuotteet: Kyse on ennen kaikkea ruokavaliosta, mutta kirjoitan blogipostauksia myös sopivista tuotteista. Maksaa puhdistavan Antitox-kuurin aloitin jo.

Kevätsiivous-ryhmävalmennuksessa voit kysyä lisää. Johanna antaa selkeät käytännön ohjeet, vastaa kysymyksiin ja opettaa ruokavalion suunnittelussa. Mukaan pääsee 23.3. saakka, tervetuloa! :).
omena

3 thoughts on “11# Kevätsiivous: esimerkkipäivä

 1. Hei Kukka! Kiitos ihanasta, upeasta, inspiroivasta blogistasi ja neuvoista. Fanitan. Ehkäpä juuri siksi, koska olet nainen, äiti, vahva ja toisaalta elämän syvyyttä löytyy. Ehkäpä näen sinussa jotain itseäni. Vahva nainen, sydäntä ja tahtoa. Oma tie. Aihe josta toivoisin sinun kirjoittavan on – UNI -. Mitä se sinulle merkitsee, kuinka nukut, onko unettomuutta, miten se uni vaikuttaa sinuun ja jaksamiseen, pääkopan toimintaan, mielialaan, arkeen,treeniin.Noin niinkuin elämään yleensä. Ehkäpä siksi tämä toive, koska olen itse 40 V työssäkäyvä pienen tytön äiti, joka yrittää pitää huolen itsestään, jotta jaksaisi ja olisi parempi ihminen itselleen, tyttärelleen, muille. Tiedät. Ja itse joudun tuon uni ja unettomuus asian kanssa kamppailemaan ja helposti menee ylikierrosten puolelle kiireestä, stressistä, kovasta treenistä…jne.Tack jo etukäteen!

 2. Kiitos Eija viestistäsi! 🙂

  Kysymys on hyvä – uniongelmat on ihan tuttua kauraa. Kirjoitin aiheesta FightSportiin jutunkin monta vuotta sitten.

  Uni merkitsee paljon .. eniten. Nukkuminen on tärkeysjärjestyksessä ensimmäinen, mutta samalla monesti myös vaikein asia (sitä _haluaisi_ olla energinen ja sätkiä pitkin iltaa).

  Olen opetellut ymmärtämään, että “aamu alkaa illalla” (tämän kuulin Ulla-Maija Gracelta ja oivalsin sen http://www.aromatica.fi/ullamaija) ja teen asiat nykyään illalla parhaani mukaan siten, että se tukisi nukkumista ja toisaalta seuraavaa päivää.

  “Mieluiten” tekisin töitä tai muita hommia yömyöhään, mutta sitä ei voi tehdä, joten olen tietoisesti opetellut hiljentämään moottoria iltaa kohden. Tässä on ollut opettelua kyllä.

  Myös akupunktio auttaa. Varmasti ensin rentoutumiseen ja sitä kautta uneen. Voisin kirjoittaa tästä enemmänkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *