Ravinto

12# vehnänoras ja vitamiinit

Viikko alkaa vihreällä! 

Usein tunnutaan ajattelevan, että painonpudotuksen alussa olisi hyvä tehdä jonkinlainen ‘motivoiva startti’ elimistön puhdistuksella tai detoxilla. No, tässä uutinen: voit tehdä sitä vaikka koko ajan.

CocoVin vehnänorasjauhe (ja ohranoras myös, lue linkistä lisää!) ovat sisäiseen puhdistukseen ja vitaminointiin oikeinkin sopivia tuotteita.

Vehnänorasjauhe sisältää yli 90 mineraalia ja vitamiineja – eli pienikin määrä päivässä on jo varsinainen ravinnepommi. Jauhe on helppo ja luontainen vitamiinilisä ruokavalioon, lisäksi sillä on hyviä vaikutuksia myös kehon happo-emästasapainoon.
kuva-3
Itse juon nämä aamuisin veden kanssa. Laitan kaikki sheikkeriin (tai suurisuiseen vesipulloon), jotta saan jauheet sekaisin kunnolla. Mukaan sitruunaa – siinäpä se pähkinänkuoressa.

Tietysti vehnänorasta voi laittaa myös smoothien sekaan, mutta oma nyrkkisääntöni on että vihreät vihreänä ja marjaisat marjaisana, eli en sekoittele sillä tavalla. Myös ohranoras käy. Kumpikaan ei sisällä gluteenia. Itse käytän molempia ristiin, ja aika isolla kädellä (vesi on ‘kohtalaisen’ vihreää).
ohranoras
Käyttö: Aloita käyttö 1/2 tl, nosta annostus hitaasti suositeltuun 1 – 2 tl vuorokausiannostukseen välttääksesi elimistön puhdistusreaktiosta johtuvaa pahoinvointia.

Vehnänorasta saat varmasti ainakin Life-myymälästä.

Päivän toinen vinkki liittyy vihanneksiin. Ruokavaliossa kannattaa suosia kypsentämättömiä ruoka-aineita: raakoja vihanneksia, salaattia ja joka aterialla jotain tuoretta. Myös kotimaiset marjat sisältävät energiasisältöönsä nähden paljon ravinteita.

Yksinkertaisimmillaan vaikkapa näin. Kalkkunaa, jonka lisäksi kurkkua, porkkanaa, paprikaa, parsakaalia. Mukana myös superhyvä guacamole (sis. 2 avokadoa, 1/2 limen mehu ja yksi pussi guacamole-maustekastiketta).
kuva-1

10 thoughts on “12# vehnänoras ja vitamiinit

 1. Voi mennä herkkävatsaisella pakki pahasti jumiin, jos kertaheitolla ottaa vihannekset raakoina kaikki… kevyt höyryttely ja pikkuhiljaa raakoihin siirtyminen oli itselleni parempi ratkaisu, kun vihanneksia lisäilin. Tietty jos vatsa on terästä niin antaa mennä vaan 🙂

 2. Onkohan näille mitään luontaisesti gluteenitonta vaihtoehtoa? Eivät taida sopia keliaakikoille kuitenkaan?

  1. Noora, keliakialiiton sivuilta luin että vehnänoras sopii keliaakikollekin. Siinähän on vain niitä nuoria lehtiä, ei viljansiemenen gluteenia.

 3. Montako avocadoa syöt enimmillään päivässä? Niihin ihastunut, mutta hiukkasen taitavat olla energiata täynnä painonpudotustakin haaveilevalle? 😉

 4. Olen innokkaasti seurannut terveysblogeja tässä jonkin aikaa ja tämä sinun blogisi kuuluu ehdottomasti järkevimmän oloisten blogien joukkoon. Mitä erilaisemmat superfoodit ovat olleet esillä ja hehkutuksen kohteena 99% näistä terveysblogeista, ja kuin ihmeen kaupalla tämä blogisi on saanut minunkin skeptisen mieleni kiinnostumaan näistä. Haluaisinkin tietää, onko näillä goji-mulberi-spirulina-vehnänoras-hampunsiemensmoothiesuperhypermixeillä jotakin tieteellisesti todistettua näyttöä terveyden edistämisestä säännöllisesti käytettynä? Hinnat nimittäin ei aivan halvimmasta päästä ole jos tahtoo lähteä näitä kaikkia kokeilemaan… vai olisiko olemassa jokin sellainen erityissupertuote, jota tällaisen ummikon olisi hyvä kokeilla ensimmäiseksi vakuuttuakseen superfoodien toiminnasta, vai onko tämä kaikki ihan pelkkää ruokauskontoa?

 5. Jenni, kiitos!

  En usko ruokauskontoihin. 🙂

  Ymmärrän sinua, olen itse hyvin kriittinen ja vastustan lähtökohtaisesti kaikkea. =) Lisäksi minulla on tarkka linjaus blogissakin, eli en suosittele mitään mitä en itsekin käytä ja voi oikeasti suositella.

  Mitä superfoodeihin tulee, sain ensimmäisiä testiin vuonna 2007, mutta en innostunut. Sen jälkeen olen ollut käyttämättä ja käyttänyt taas. Eli meni aika pitkään, ennen kuin totesin että siellä on oikeasti hyviä tuotteita – ilman mitään markkinahypeä. Ymmärrän hyvin, jos käy niin että mitä enemmän jotain tuotetta hehkutetaan, sitä vähemmän siihen enää haluaa uskoa (= enemmistö on useimmiten väärässä). 🙂

  Huomasin superfoodien hyvän puolen samalla, kun jätin pois mm. kaiken sokerin. Silloin hoksasin, että nehän on hyvää raaka-ainetta sen sijaan, että olisivat vain ylihehkutettuja ihmejauheita.

  Nykyään suhtaudun hyvinkin käytännönläheisesti ja arkisesti. Löytyy fiksu tapa ns. herkutella ja esim. tähän saumaan superfoodit sopii loistavasti.

  Raakasuklaa (johon tulee mm. kookosöljyä, kaakaota ja vaikkapa kaakaovoita), tai raakakakut (joita en tosin vielä ole tehnyt, mutta odotan sitä päivää).

  Smoothiet on terveellisiä, mutta ei niihin välttämättä superfoodeja tarvita (kookosöljy ja on ainoa, jota menee mukaan joka kerta – marjajauheetkin miellän myös enemmän ruoaksi kuin superruoaksi).

  Jos pitäisi valita mitä suositella aluksi, niin ykkösiä ovat MSM, kookosöljy, Kalaharin suola, ohranoras. Myös pikapakuri on tuote josta pidän (en jaksa haudutella mitään teetä, mutta tuo instant-jauhe toimii hyvin).

  Marjat (kuten goji, mulperit) on hyviä snackseja ja karjalanpiirakkaa parempia eväitä, mutta ne ei ole itselle ykkösenä listalla. 🙂

  On vaikea sanoa “mikä ottaa mihinkin” suoraan, mutta esimerkiksi näin:

  – olen viimeksi ollut flunssassa 2011 loppuvuodesta.
  – nivelkipuja ei ole koskaan (ellen itse puolitietoisesti riko itseäni jollain hölmöllä maksimitestillä).
  – makeanhimo on talttunut tai jos sellainen tulee, raakasuklaa tai marjat pienellä makeutuksella riittää oikein hyvin.
  – todennäköisesti olen aika hyvin vitaminoitu siitä huolimatta, että elän kohtalaisen hektisesti, lennän koko ajan jossain edestakaisin enkä juurikaan lepää koskaan.

  On siis kaikki elementit olla sairaana ja stressissä, mutta en vaan ole. 🙂

 6. Muistattehan, että kotimaiset marjat, hedelmät ja vihannekset ovat terveellisempiä vaihtoehtoja ulkomailta tuoduille ‘kaukoruoka-aineille’. Kotimaisia marjoja on myös tutkittu oikeasti. Noista ulkomaisista ns.terveyskauppojen jutuista ei taida olla mitään oikeaa tutkimustulosta olemassa. Tokihan ne lisänä käyvät, mutta ….

 7. Mitä eroa on sillä syökö marjajauheita vai aitoja marjoja? Onko jauheissa jotain, mitä uupuu pakastemarjoista?

 8. tt – nämähän ei ole mitenkään toisiaan poissulkevia asioita. 🙂 Ja jos lukee blogiani, eniten täällä on kuvattu ehkä juurikin niitä kotimaisia marjoja.

  muikkis – parhausjärjestyksessä se menee siten, että

  1. tuore
  2. pakastettu
  3. jauheet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *