Ravinto

5# aamiaisesta

Paketoi aamiainen siten, että siinäkin olisi proteiinia ja jotain hyvää rasvaa. On päivänselvää, että lihan syöminen ensimmäisenä aamulla ei välttämättä tunnu hyvältä ajatukselta.

Kuten ystäväni kysyi: “otanko minä jauhelihaa kahvin kanssa vai?”

Heh. No ei, ei ole pakko. Smoothie maistui kyllä, minulle myös. Tässä vaihtoehtoja.

Munakas:
kuva
Marjapirtelö:
kuva-10
Sama kahdelle, pähkinöillä:
kuva-15
Yksinkertaisimmillaan:
kuva-29
Tai näin:
hera_ja
Tai sitten sieltä brutaalimmasta päästä, eli sitä lihaa. Mukana sipulia ja pinaattia (ja tiedoksi, vaikka ei kysyttykään, vaihdoin kyllä lusikan haarukkaan).
kuva-3

Kolmioleipään voi aina palata, mutta tätä suosittelen kokeilemaan. Varsinkin vatsaongelmaiselle murojen tai ruisleivän poisjättäminen voi olla hyvinkin iloinen asia. Eilisestä esimerkkipäivä-postauksesta löytyy lisää aiheesta ja mm. tuosta smoothien tai pirtelön sekaan lisätystä proteiinista.

Smoothien sekaan voit lisätä myös siemeniä, superfoodeja tai muuta vastaavaa (ei mielellään kuitenkaan jäätelöä tai hillosilmää, you get the point).

Sundvik tiivisti asian näin:

“Vireystaso tällaisen aamiaisen jälkeen on vähän toinen kuin perinteisen puuron tai ruisleipien. Kokeile viikon verran jos et usko, lupaan että käsityksesi optimaalisesta aamiaisesta muuttuu kyllä.”

3 thoughts on “5# aamiaisesta

  1. Hei,

    Minua kiinnostaa tämä heraproteiini. Noin yleisesti olen saanut sellaisen käsityksen tätä tai Samin blogia lukiessa, että olisi hyvä valita prosessoimattomia tai mahdollisimman vähän prosessoituja tuotteita (ja niistäkin mielellään luomu), niin miten tämä heraproteiini sopii tähän? Eli miksi juuri se on kuitenkin hyvä? Vaikka muuten on maidottomalla linjalla, niin tämä ei sekoita sitä? Ja miksi ei?
    Jos ei ole innostunut (ainakaan vielä) heraproteiinin käyttäjä, onko aamupalan smoothien sekaan jollain muulla konstilla mahdollisuus järkevästi saada tarpeeksi proteiinia?

  2. Terve!
    Onko tällä ruokavaliolla tarkoitus mennä ketoosiin? Toinen päivä menossa ja hajusta ja olotilasta päätellen ketoosia pukkaa??

  3. Löysin blogisi vasta tällä viikolla ja nyt olen kolmena päivänä herännyt vähän aikaisemmin ja tehnyt itselleni neljän valkuaisen ja yhden keltuaisen munakkaan. Olen laittanut vielä joukkoon paprikaa ja kinkkusuikaleita (rasvaa 3%, lihaa 82%). Olen huomannut, että olen virkeämpi ja kun normaalisti nälkä on jo puoli 11 tienoilla niin nyt pysyy nälkä poissa pidempään. Taidan ottaa tämän tavaksi 🙂 Muutenkin hyviä kirjoituksia ja vinkkejä, mukana ollaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *