Flavor of the Month

5 kg juhannukseen – vastauksia!

Hei,

olen saanut paljon kysymyksiä valmennukseen ja ohjeisiin liittyen. Tässä kootusti vastauksia yleisimpiin kysymyksiin ohjeisiin liittyen, kiitokset Samille. Jos haluat mukaan valmennukseen, täältä pääset käsiksi ohjeisiin: verkkokauppa, 5 kg juhannukseen? 

Kahvi
Juo 1-2 kuppia päivässä, mielellään luomulaatuisena. Kahvia ei kannata juoda enää illalla, eli lopeta kahvin juonti viimeistään 8 h ennen nukkumaanmenoa.

Suola
Vettä suositellaan juotavaksi 2-3 litraa päivässä. Suolan käyttö: käytä suolaa 1 tl (6 g) vuorokaudessa. Suosi laadukasta suolaa, puhdistamaton harmaa merisuola tai esim. Kalaharin suola.

Kananmunat
Suositellaan välttämään toistaiseksi.

Kasvikset ja juurekset
Voit syödä esim. lanttua, porkkanaa, mutta esimerkiksi perunaa ja bataattia ei tässä nyt suositella.

Punnitseminen
Ruoat punnitaan raakana.

Lue myös blogit:

5 kg juhannukseen? 

5 kg juhannukseen, nyt! 

Kannattaa vilkaista nämä linkit syömisten ja ideoiden osalta:

Suosikkiruokia
• Paljasta ruokaa.
• Satunnaisia ruokavinkkejä
• Satunnaisia eväitä
• Millainen ruokavalio
• Kevätherkku – kaikki mitä söin.
• Mitä tänään syötäisiin? 

 


20 thoughts on “5 kg juhannukseen – vastauksia!

 1. Muakin kiinnostais tuo avokadon käyttö. Ja toinen juttu, eli jos paistan kanan/jauhelihan öljyssä niin lasketaanko se noihin öljyihin vai voinko lisäksi syödä vaikka manteleita? Ja mitä tarkottaa “ainakin” vihannesten yhteydessä? Voiko niitä syödä siis enemmänkin?

 2. Itseä askarruttaa nyt se, että hyvin usein ruokailun jälkeen vatsa turpoaa ja tulee kovin kipeäksi. Tämmöisestä en ole muuten kärsinyt viime aikoina ollenkaan. Ruokamäärät per ateria ovat paljon suurempia, mihin olen tottunut (normisti syön 5 pienempää ateriaa päivässä). Onkohan kyse nyt vain siitä? Mitään itselle täysin uusia ruoka-aineita ohjeissa ei nimittäin ollut. Pitääkö siis vain sinnitellä ja odottaa elimistön sopeutuvan uuteen ateriarytmitykseen ja annoskokoihin? 🙂

 3. Siis lihatkin punnitaan raakana? Olisi tosi kiva saada vaihtoehtoiset määrät myös kypsänä punnituille lihoille, monet kun varmasti valmistavat ruokaa enemmän kuin yhden annoksen kerrallaan.

 4. Hei,

  Voiko lihan ja kanan korvata esim. pavuilla tai tofulla?
  Jos, niin mikä olisi oikea määrä?

 5. Hei!
  Koska rakastan pilkkua ja viilaan sitä mielelläni, kysyn muutaman ruokavaliokysymyksen näin ensimmäisen viikon kunniaksi:

  – Kasvisten määrä: Minulle ex-kasvissyöjänä lihamäärät tuntuvat toistaiseksi aika raskailta. Yritän kasvattaa niitä hiljalleen. Rehuja tekisi kuitenkin mieli syödä enemmän kuin tuo 200g, joka ohjeessa sanottiin vähimmäismääräksi. Paljonko (per ateria) on liikaa?
  – Mitä Sami sanoo palkokasveista (herneet, sugar snapsit, edamame-pavut) tähän joka aterialla vihannesten syöntiin liittyen, ovatko sopivaa ruokaa, vai eivät?
  – Entä avokado? En minä sitä solkenaan syö, mutta mietinpä sitäkin tässä vihannesasiassa, rasvojen kannalta.
  – Tämä on ehkä tyhmä, mutta kysyn silti. Olen huolissani hampaistani, jotka reikiintyvät solkenaan. Onko täysksylitolpurkka tai -pastillit aterian jälkeen OK?
  – Heraisolaatti: Ostin maustamatonta, se on matkalla luokseni ja minulle vielä toistaiseksi vieras ja jännittävä tuote. Millä sitä olisi hyvä maustaa, etten turmele ruokavaliota muuten?

  Kiitos valtavasti tähänastisista ohjeista!

  s

 6. äärettömän epäsäännöllistä elämää elävänä kiinnostaisi tietää miten olisi hyvä toimia ruokailujen suhteen esim yövuorojen alkaessa, jolloin valveillaoloa tulee yleensä n. 26 h putkeen.

 7. Tämähän ei ole kysymys, vaan pikemminkin ehdotus muille paketin ostaneille viiden kilon taivalta tekeville. Kaipaisin kovasti jakamista, vertaistuellista keskustelua ja ihmisten kokemuksia… Siksipä ehdotankin sosiaalisen median aikakautena, että pistelläänkö faceryhmä pystyyn ja lyöttäydytään yhteen. Kukka ja Sami liittyvät messiin, jos liittyvät. Mutta vertaisuus on jo arvokasta itsessään! Löytyykö kannatusta idealle?

 8. Miten on huomioitu ikä ruuan määrissä?
  Onko sama määrä 25 vuotiaalle ja 60 vuotiaalle? Kulutus eikuitenkaan taida olla ihan sama?

 9. Loin Facebookiin julkisen ryhmän “5kg juhannukseen”. Nyt vaan toivotaan, että ryhmä tavoittaa valmennuksessa olevat ihmiset. Katsotaan kuinka käy. 🙂

 10. Mitä ja miten kannattaisi aterioille lisätä jos nälkä yllättää lähes päivittäin? Vai olisiko joku ylimääräinen välipala hyvä vaihtoehto? Kulutan liikunnalla lähes 3000kcal joka viikko, mutta kuntosalitreeniä tuosta on vain 2-3 päivänä viikossa. Hiilarit olen lisännyt vain salitreenien jälkeisille aterioille.

  1. Kaloreiden lisääminen kannattaa aloittaa rasvoista – 5 grammaa rasvaa lisää jokaiselle aterialle on noin 180 kcal lisää energiaa koko päivälle.

 11. Heip,

  Minulta meni nuo aikaisemmat vastaukset ohitse, kun blogi oli katkolla ja nyt vastaukset olivatkin kadonneet. Kysynpä nyt siis vielä,
  -avokadon käyttö – voiko käytää rasvan lähteenä, kuinka paljon?
  -kypsän lihan punnitseminen? Oliko jotain määrää näille?
  -voiko rasvana käyttää vaihteluksi myös esim. seesami,pellava, camelina ja hamppuöljyä?
  -voiko mantelin tilalle vaihteluksi käyttää pähkinöitä ja siemeniä?

  Kiitos jo etukäteen 🙂

  1. Avokadoa voi käyttää rasvan lähteenä – noin 75 g eli yleensä noin puolikas.

   Ohjeiden grammamäärät ovat raakapainoja – kypsälle lihalle ei ole ohjeita, kypsennystapa vaikuttaa paljon siihen minkä verran lihasta lähtee nestettä.

   Hamppuöljyä voi käyttää, muita öljyjä en suosittele käytettäväksi.

   Mantelin tilalla voi käyttää muitakin pähkinöitä – liotettuna. Siementen käyttöä en välttämättä suosittele.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *