Tänään lautasella

6# suklaa

Suklaa ei periaatteessa liity mihinkään, mutta käytännössä se liittyy kaikkeen.

Sen jälkeen kun lakkasin syömästä sokeria ja viljoja, suhtautumiseni myös ns. herkkujen syömiseen muuttui kokonaan. Kannattaa lukea tämä kirjoitus: Ruokaan suhtautumisesta, jossa lyhyesti selitän asian. Näin:

“joko minulla ei ole tunteita joihin syödä, tai sitten olen yksinkertaisesti tervehtynyt asian suhteen myös henkisesti. Matka siihen, että minun ei tarvitse suhtautua ruokaan mitenkään ihmeellisesti, kesti ehkä kolme vuotta. Laskiaispulla ei herätä mielitekoja. Niin ei myöskään kerrosateria, ei Sirkku- eikä Pulmu-sokeripalat, ei oikeastaan juuri mikään.

Kahvipöytäkommentointi että enkö ota, ota nyt kun mieles tekee kumminkin, on vähän hassu. Ei tee mieli, mutta jos nyt kauan vielä jankutat, niin otan ihan vain siksi että tyrkyttäminen ei ilmeisesti muuten lopu.”

Mutta, poikkeus vahvistaa säännön. Suklaa. Ei kukaan halua olla ilman kaikkea, eikä sellaista haeta eikä siihen pyritä.

Teen itse silloin tällöin suklaata, joskus muinoin tein Bikinisuklaata. Aivan hyvää, mutta jos haluaa päästä helpolla ja ottaa varman päälle (kyllä kiitos), kannattaa kokeilla tätä valmista pakettia.
kuva-1
Sotkuista se on ainakin minulla, pahoittelen. Tein juhlallisesti muotteihin (en yleensä koskaan käytä niitä, vaan haluan levyttää suklaan lautaselle, mutta tämän kerran hifistelin).

Paketissa on selkeä ohje siihen, miten tätä tehdään. Itse laitoin sekaan vielä marjoja ja pähkinöitä hieman ohjeen ohi. Kaadoin suklaamassan paperilautaselle ja laitoin pakastimeen:
kuva-7
Valmiiksi tehtynä lopputulos on huomattavasti kauniimpi – mutta keskeneräistä “työtä” ei pitäisi kuvatakaan. Tottumattomalle varmasti hieman tuhtia suklaata, mutta erittäin hyvää. Ei mitään peruspandaa kylläkään, mikä nyt tietysti on myös se pointti.
kuva-9
Jos haluat ottaa todella varman päälle, selkein vaihtoehto on nämä. Vie paitsi sydämen, myös kaikki tunteet mennessään takuuvarmasti.
kuva-5

6 thoughts on “6# suklaa

 1. Ostinkin juuri tänään tuon paketin, kohta pitäs mennä ekaa kertaa tekemään raakasuklaata, njams :). Olisin ostanut myös sitä cocovin opti-msm jauhetta mutta kun imetän niin myyjä suositteli etten osta. Oli kuulemma niin ristiriitaista tietoa asiasta. Onko sulla enemmän tietoa, voiko käyttää imetyksen aikana kyseistä tuotetta?

 2. Mulla on kilpirauhasen vajaatoiminta ja lääkäri on suositellut syömään ennen ateriaa neitsyt kookosöljyä 2-3 kertaa päivässä. Stimuloi kai kilpirauhasen toimintaa.

  Olen ratkaissut asian siten, että teen raakasuklaata, johon tulee vain neitsyt kookosöljyä, raakakaakaojauhetta, suolaa ja steviaa. Joskus laitan jotain siemeniä tai esim. Gojimarjoja. Syön sitten muutaman konvehdin ennen ateriaa. Ajanee saman asian, sillä yhdessä konvehdissa ei ole paljoa noita muita aineita 🙂

  1. Osaisikin ottaa vaan sen pari palaa, mutta totakin herkkua menee helposti pahvilautasellinen kerralla. Mikähän siihen neuvoksi? Ja muuten ihanat kynnet sinulla, missä käyt laittamassa?

   Kiitos vielä tuhannesti kaiken tämän ruokavalion jakamisesta ja aurinkoista alkavaa syksyä! 🙂

   Terkuin,
   Pipsa

   1. Mä söin ennen isoja määriä, niin ruokaa kuin suklaatakin 🙂 sain avun hypnoosi-cd:stä. Kirjastosta löytyy sanalla painonhallinta. Ei vaan enää tarvi mättää enemmän kuin tarvitsee. Ero entiseen on huima.

 3. Mulla on myös hieman sen ongelma että kaikki menee 🙂 nyt oon syönyt makean nälkään kaakao nibsejä, niitä ei tartte paljon syödä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *