Uncategorized

9# vesi, osa II

Ensimmäinen ohje oli #1 juo vettä! Siitä ei voi kuin muistuttaa. Juo 2-3 litraa päivässä. Jos jauheliha ei ole “raikasta”, niin vesi kyllä on.

Puma-pullon myrkynvihreä vesi on vehnänorasMSM-sitruunavettä, joka ns. herättää uuteen aamuun melkolailla satavarmasti.

Vesiasia tuli mieleen keskustellessani eilen kaverin kanssa, joka sanoi ettei oikeastaan juo koko päivänä vettä yhtään – illalla sitten vähän light-mehua. Apua. Vien hänelle tänään jonkun “motivoivan vesipullon”.

Ei ole harvinaista sekään, että päätä särkee tai kuvittelee että on nälkä vaikka olisi juuri syönyt, mutta ei huomaa että ei ole juonut vettä lainkaan. En tiedä miksi se unohtuu?

Itse kuljetan vettä myös eväänä. Treenikassissa (joka on siis myös käsilaukku). Sinne mahtuu aina painonnostokengät, oma magnesium (pienehkö paketti) ja pari pulloa vettä. Metalli on hieno elementti, paitsi salilla, myös vedenkuljetukseen.
kuva-11
Veden suodattamisesta voidaan olla mitä mieltä tahansa, en ole kiinnostunut mielipiteistä. Sami saattaa olla, vastikään kirjoittikin aiheesta: Puhdasta juomavettä?

Minä juon sekä turkulaista hanavettä (tai ABC-hanavettä, missä nyt olenkin), että suodatettua vettä.
vesi
Mitä minä sanoin, vettähän se vain oli.

12 thoughts on “9# vesi, osa II

 1. Mä kysyn nyt uudestaan, josko saisin vastaksen…. 🙂 Voiko opti-msm käyttää kun imettää?

  1. Itseäni mietitytti sama ja kysyin asiasta paikallisesta Life-myymälästä, neuvolasta ja vielä terveydenhoitaja tuttavaltani ja kaikkien vastaus oli että ei kannata käyttää; ei riittävästi näyttöä/tutkimusta vaikutuksista.

 2. Voisitko hieman avata ja perustella, miksi käytät Opti-Msm ja Vehnäorasta? Mihin olet kokenut niiden auttavan kehossasi? Mistä jään paitsi kun juon veden vetenä? Kiitän

 3. Hei, tuotteisiin liittyvissä täsmäkysymyksissä kannattaa kääntyä CocoVin asiakaspalvelun puoleen, sieltä saa vastauksen varmaankin nopeimmin. 🙂

  Täällä on ohjeistettu, miten kysymysten ja muiden juttujen kohdalla mennään, valitettavasti aika ei riitä vastaamaan kaikkiin henkilökohtaisiin kysymyksiin: http://s2.palvelin.pro/~kukkalaakso/2013/08/26/haluan-olla-mina-nain-se-toimii/

  Mutta, kysyin asiaa CocoVilta ja vastaus oli tämä:

  Mitä superfoodeja voi käyttää raskaana?

  “Raskaana ollessa voi käyttää lähes kaikkia CocoVi:n tuotteita. Stimuloivat tuotteet (raaka kaakao) ja ”superyrtit” (tulsi, brahmi, aswagandha) on kuitenkin suositeltavaa jättää hyllyyn raskauden ja imetyksen aikana.

  Myös voimakkaammat “puhdistuskuurit” (esim. viherjauheilla, koivuntuhkauutteella jne.) on hyvä jättää väliin raskausaikana.

  Superfoodit ovat vanhoissa lääkinnällisissä järjestelmissä usein kategoriassa, joiden sisältämiä ruokia/yrttejä suositellaan käytettäväksi pitkiäkin aikoja putkeen, koska niillä ei ole todettu haitallisia sivuvaikutuksia.

  Tällaisia yrttejä voisi kuvata suomenkielessä sanalla toonikumi (yleiskuntoa ja -terveyttä vahvistava yrtti tai ruoka). Esimerkiksi Keski-Amerikkalaisessa Cherokee- yrttijärjestelmässä on 3 luokitusta yrteille: ruoka-yrtit, lääkinnälliset yrtit ja myrkylliset yrtit.

  Järjestelmässä kyseisen ekosysteemin ”superruoat” sijoittuvat ruoka- ja lääkeyrttien välimaastoon.

  Raskausajan ruokavalioon hyviä lisiä ovat erityisesti maca, kookosöljy, spirulina, hampputuotteet, chia-siemenet ja kasviplanktoni.”

 4. Kiitos vastauksesta Kukka! Ajattelin että osaisit perustella miksi itse käytät vehnäorasta tai opti-msm-jauhetta, tai miksi suosittelet sitä blogisi lukijoille. Enemmän faktatietoa ja argumentteja sanojen tueksi. Hyvää viikonloppua!

  1. Vastaan myös omasta puolestani. Eihän kaikkien ruokien/ruoka-aineiden vaikutuksia näe/tunne suoranaisesti, tai ainakaan voi eritellä mikä johtuu mistäkin. Vai huomaatko esim. jotain olotilassasi kun syöt persiljaa, porkkanaa tai vaikkapa nokkosta? No en minä huomaa. Persilja ja nokkonen näistä lienee vehnänoraaseen lähinnä verrattavissa eli sisältävät kaikenlaisia terveellisiä aineita ja vihreä kasvisten värinä on ylipäätään “se ykkönen”. Lehtivihreää ja monia monia monia muita. Tässä on turha lähteä listaamaan mitä kaikkea missäkin vihreässä on, tästähän tulisi kymmeniä tuhansia merkkejä pitkä kirjoitus 😉
   Google kertoo, laitoin äkkiseltään hakuun “vihreät kasvikset” ja ihan sokkona nappasin esimerkkinä tämän (varmasti parempiakin linkkejä on)
   http://raakaruoka.com/2009/10/16/vihreat-tarkeinta-ravintoa/

   Oma kaappini on aina täynnä kaikkea vihreää; pinaattia, nokkosta, vehnänorasta, klorellaa, spirulinaa, parsakaalia, vihreää paprikaa, lehtikaalia, kaalia jne. Puhumattakaan toki muunvärisistä kasviksista.

   MSM on itselläni käytössä, vuosia sitten aloin käyttämään vain siksi, että luin siitä hyvää. Sitten oli pieni tauko ja kun aloin treenaamaan polveni hieman oireilivat. Otin MSM:n takaisin kuvioon ja oireet hävisivät eikä niitä ole sen koommin ollut.

 5. Sirkka 🙂

  Vastaukset löytyy tuolta linkin takaa, ensimmäisestä postauksesta: http://s2.palvelin.pro/~kukkalaakso/2013/08/26/1-juo-vetta/

  MSM on hyväksi hiuksille, kynsille ja nivelille. En itse esimerkiksi koskaan kärsi minkäänlaisista nivelkivuista kovista treeneistä huolimatta, mutta moni saa niihin apua juuri MSM:stä.

  Vehnänoras on tätä: http://www.life.fi/CocoVin-Vehnaenorasjauhe

  Eli: “vehnänoras on elimistöä puhdistava runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja proteiineja sisältävä ravintojauhe. — Se on erinomainen lisä täydentämään ruokavaliota sen sisältämillä vitamiineilla, hivenaineilla ja aminohapoilla.”

 6. Hei, OptiMSM jauhepussin kyljessä sanotaan, että vuorokausiannos on 3-5 g paljonkohan tämä on suurin piirtein esim. teelusikalla mitattuna. Keittiövaaka ei osaa noin pieniä määriä punnita 🙂

 7. Tuli vaan mieleen blogin kysymyksistä, että ruokaan, superruokiin ja niistä saataviin vitamiineihin, mineraaleihin ja hivenaineisiin suhtaudutaan hyvin lääkemäisesti (annostelu, vaikutukset, käyttöturvallisuus jne.). Nämä kaikki ylläpitävät kehon terveyttä ja osaltaan ennaltaehkäisevät joitakin sairauksia.

  On huomattava, että ne eivät ole lääkkeitä, paranna sairauksia eikä niitä siinä tarkoituksessa tuoda esiin. Jos on sairas, kannattaa kuunnella itseään ja/tai itseään hoitavaa ammattilaista. Eihän lääkärinkään sana ole laki, mutta jos on hoidettava sairaus meneillään niin suuremmat muutokset elämäntavoissa ovat omalla vastuulla.

  Raskaus ei tietääkseni ole sairaus ja ne on taas niitä ihmisen ihan omia valintoja, joita hän tekee raskaudenkin aikana: mitä syön, juon, poltanko, liikunko vai en, stressaanko pikkuasioista… Terveehköksi itsensä luokitteleva aikuinen voi varmasti olla mukana tällaisissa jutuissa eikä aina tartte intohimoisesti rakastella pilkkua.

  Tanja: pienellä internetin hakupalvelun käytöllä selviää että teelusikallinen on hieman tavarasta riippuen 2-5 g. Teelusikoiden muotoilu myös vaihtelee hieman, joten riippuu sinun riskinottokyvystäsi otatko vajaan lusikallisen vai ehkä jopa kukkurallisen. 😉

 8. voisko tuo suositeltu vesi+sitr+msm juoma aihettaa närästystä? meinaan aikamoinen ollut koko päivän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *