Alku

Alkuruokaa: tuliset lihapullat!

Olen taas intoutunut ruokakuvien kanssa, osin Alku-valmennukseen liittyen ja osin siksi, että on nälkä ja omistan kameran. On ihan hauska demonstroida keittiöstä käsin, että valmennuksen ruokavalio ja ohjeet ei ole mitään ihmeellistä tai vaikeaa, vaan juuri päinvastoin.

Näitä voitte itsekin laittaa Instagramiin, #alku, #uusialku, #alkuruokaa.

Eiliset lihapullat oli nimittäin superhyviä – ja ihan käypää Alkuruokaa, kunhan nyt ei kiloa kerralla syö. Tein siis kilon verran lihapullia ja pihvejä, ilman korppujauhoja tai kananmunaa tai muutakaan, eli G L M -kaavalla mennään.

Laitoin jauhelihan sekaan pakastepinaattia (puoli pussia), sipulia, tomaattipyrettä, mausteiksi suolaa ja pippuria. Paistoin lihapullat pannulla, kaadoin päälle tomaattimurskaa. Osan taikinasta taputtelin pihveiksi ja ne laitoin uuniin. Kylkeen tein kukkakaalisoseen, (keitä kukkakaali, soseuta sauvasekoittimella ja vähän pistin voitakin päälle). Ja vielä sen kaveriksi höyrytin papuja.

Tuo kuvan kastike on Citymarketista, 2,99€ ja todella jees.
lihapullat
Koskapa näitä jäi, tein pihveistä itselleni tänään vielä aamiaisen. Tätä ihmetellään monesti.

Eräs hyvä ystäväni naureskeli viime kesänä, ettei ikinä voisi syödä lihaa aamulla. ”Otanko mä sitten jauhelihaa kahvin kanssa vai?”, 😀 oli ihan hyvä kysymys. Mitä Alkuun ja ruokavalioon tulee, niin voi tehdä, mutta ei ole mikään pakko.

Itse en erittele aamiaisen, iltapalan tai muiden aterioiden sisältöä varsinaisesti kellonajan mukaan. Jos tuntuu siltä että haluan jotain raikasta, teen marjasmoothien tai vaikka proteiinisorbetin.

Eräs sukulaislapsi sitä joskus ihmettelikin, että ”Miksi Kukka-täti syö päiväruokaa illalla?” 

pihvit

3 thoughts on “Alkuruokaa: tuliset lihapullat!

  1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on suosittu ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *