Uncategorized

7# Antitox – maksan terveydestä.

Maksa on uusi sydän! 

Alfred Vogelin toteaa kirjassaan, että “maksa vaikuttaa terveyteen ja elämän pituuteen niin paljon, että sen hoito on tärkeämpää kuin kaikki muu terveydenhoito yhteensä.”

En osaa sanoa maksani tilasta mitään spesifiä, mutta teen Kevätsiivouksen yhteydessä Antitox-kuuria. Tämä on Vogelin luontaistuote, yrttiuutetabletti, jolla on elimistöä puhdistava vaikutus. Olen syönyt talven aikana parikin antibioottikuuria ja ollut aika stressaantunut, joten otin Antitoxin mukaan freesaamaan.

“Antitox sisältää maksan ja sapen toimintaa tukevia yrttejä ja siksi se sopii hyvin erilaisiin kehon puhdistuskuureihin.”

Sen tiedän, että keho ei ole tasapainossa. En varsinaisesti osaa määritellä mikä kaikki ei ole balanssissa, mutta kyllä sen tietää, tuntee ja näkeekin. Ihosta ja kehosta näkee paljon.

Uskon, että kun keho toimii sisältä hyvin, se näkyy myös ulospäin. Ravinteet imeytyvät ja olo on energinen. Maksan terveys ei tietysti aina ole ensimmäisenä mielessä, kun on kiire puuskuttaa kohti bikinikuntoa … 

mutta – maksa on kehon suodatin, jolla on paljon elintärkeitä tehtäviä. Se kannattaa huomioida. Maksa

– työstää ravinnon elimistölle käyttökelpoiseen muotoon,
– suojaa elimistöä myrkyiltä ja haitta-aineilta kuten vahingollisilta lisäaineilta, torjunta-aineilta ja alkoholilta.
– ilman maksaa ruoansulatus ei onnistu. Se toimii ravintoaineiden pilkkojana lukuisten entsyymiensä avulla.

Runsas alkoholin käyttö ja turhat lääkkeet kuormittavat maksaa, mutta myös ruokavaliolla on suuri merkitys.

Maksa rasittuu ja ”tukkeutuu” helposti rasvaisen ja raskaan ruoan myötä. Maksan puhdistuksen voi tehdä esimerkiksi elämäntapamuutoksen kynnyksellä. Ulkoilu ja liikunta vilkastuttavat verenkiertoa, jonka myötä happi kulkeutuu maksaan. Näin sen oma verenkierto vilkastuu.

Alfred Vogel on kirjoittanut myös maksan terveydestä kirjan, jossa toteaa näin: 

“Maksa on ihmeellinen kemiallinen laboratorio. Se on aina valmiina korjaamaan kaikki virheet ja tyhmyydet, joita teemme tietämättömyyden, kokemattomuuden, piittaamattomuuden tai pakottavien olosuhteiden vuoksi. Kun syömme tai juomme jotain epäterveellistä, maksa pyrkii aina lievittämään haittoja ja korjaamaan tilanteen.”

antitox2

Maksan puhdistuksen yhteydessä suositeltavia ruokia ovat mm. kylmäpuristettu luomulaatuinen kasviöljy, mustaherukat ja mustikat, riisi ja höyrytetyt kasvikset. Raikasta vettä tulee juoda paljon. 

Muistakaa myös Molkosan – vatsaa hellivä kevätsiivous- ja terveysjuoma, jota myös maksa rakastaa. Molkosan rauhoittaa vatsaa ja tehostaa aineenvaihduntaa. Se auttaa suolistoa pysymään terveenä: kun suolen pH-arvo pysyy hyville bakteereille suotuisimmalla happamuusalueella, myös vastustuskyky vahvistuu. 

Nyt kun kehoa siivotaan sisältäpäin, tämä on varmastikin pesutorni! 

pesutorni2
Antitoxia saa terveys- ja luontaistuotekaupoista. Se otetaan kaksi kertaa päivässä ja käytetään kuuriluontoisesti. Purkissa on 60 tablettia, joten Antitox-kuuri kestää yhden kuukauden. Molkosania saa myös ruokakaupoista.

Lähteet: Vogel

4 thoughts on “7# Antitox – maksan terveydestä.

 1. One thing that is great about the Kidizoom camera is that it has not only the camera settings of taking pictures, it
  alsoo the gaming feature which your children will surely enjoy.
  Say you are reviewing dog food, be sure to give details on the bag
  color, the picture on the bag, and how many ounces comes in the
  bag. In other words,if you create a file in MS Word, it stores data
  in binary form.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *