Flavor of the Month

Biotta-porkkanamehu pelasti palaneen ihon!

Ihoni kestää aurinkoa hyvin ja rusketun helposti. Tänä keväänä oli poikkeustilanne: aloitin talvella Roaccutan-kuurin pitkäaikaisen ongelmahipiän ‘hoitamiseksi’. Kyseinen myrkky lääke on todella heviä tavaraa, kuten tiedetään. Ihoni oli lääkkeen ansiosta niin herkkä (ei siis parantunut, ainoastaan rutikuiva ja herkkä), että toukokuun ensimmäiset hellepäivät polttivat karrelle käsivarret, kasvot ja jalat (jotka eivät saaneet edes aurinkoa!). En ottanut aurinkoa, vaan sitä tuli.

Iho meni päivässä, pelkästään auringon alla käymisestä niin pahaksi, että pelkkä kuumuus kirveli. Piti käyttää pitkähihaista paitaa, ettei käsien iho palaisi enempää. Lopputulos oli kivulias ihottuma, johon ei auttanut edes mikään voide. Kosketusarka, ruma, palanut. Kiitos Roaccutan.

Olin hädissäni, koska pelkäsin että ihottuma jää ikuisesti, ja että vaikka se lähtisikin, ihooni jäisi tuo herkkyys ikuisesti. Hain apua, mutta en lääkäristä.

Se mikä auttoi, oli Biotta-porkkanamehu.

Jo aiemmin blogissa mainittu Valkosipulitohtorini (salainen poppamieslähde) ohjeisti: “Lopeta lääke NYT, ole poissa auringosta ja ota 2 viikon kuuri Biotta-porkkanamehua.”

Roaccutan perustuu järkyttävään A-vitamiinin yliannostukseen. Porkkanassa taas on A-vitamiinin esiastetta, beetakaroteenia, joka muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi. Valkosipulitohtorin mukaan saisin luomuporkkanamehulla vahvistettua ihon entiselleen, jonka lisäksi se auttaisi ihoani ylipäätään. Muut tuotteet eivät kävisi, koska random-mehuista ei tiedä, vihanneksena se ei imeydy yhtä hyvin kuin mehuna ja luomuus oli ehdotonta.

Join kaksi viikkoa kyseistä mehua, monta kertaa päivässä. Roaccutanin ja auringon aiheuttama ihottuma ja palovammat hävisivät. Iho palautui nopeasti kimmoisaksi ja hyvinvoivaksi, ja nyt se on kauniin oranssi kullanvärinen kauttaaltaan.

Olen jo aiemmin hehkuttanut tuotetta Vihan hedelmät ja rakkauden porkkanamehu -postauksessa. Mehujen hinta vaihtelee, Siwassa saa noin 3-4 euron hintaan mutta Ekolossa Biotta-mehujen hinta oli lähemmäs viittä euroa, (en muista oliko porkkanaa saatavillakaan).

Disclaimer: En kerro tätä siksi, että teen Vogelin kanssa yhteistyötä ja mm. Taikajuoma Strath on sponsorini. Kerron siksi, että olen paitsi kiitollinen, myös hyvin yllättynyt siitä, että noinkin yksinkertainen asia, kunnon tankkauksena ja kuurina, auttoi.

Vogelin tuotteet on huippuja, laadukkaita, tutkittuja ja luonnonmukaisia. Varsinkin nyt, kun tiskit on väärällään kaikenlaista luamua ja vihreetä ja bio-sitä-bio-tätä-bio-jäte -tavaraa, on erityisen tärkeää osata bongata seasta aitoa laatua. Aurinkosuojaa kannattaa käyttää (ei siis pelkkää Baby Oilia 😆 ) – ja  sisäisesti muistaa kesäkauden ykkösmehu. I love!

PS. Roaccutanin haitoista ja sivuvaikutuksista ei tarvi erikseen muistuttaa, veitsi meni syvälle haavaan, ei tarvi kiertää sitä enää, kiitos. 🙂 Järkyttävää tavaraa.

6 thoughts on “Biotta-porkkanamehu pelasti palaneen ihon!

 1. Täällä toinen roaccutanin uhri, huulet ja suupielet vertavaluvan kuivina on hauska elää.
  Mun kohdalla vaikutusta tuohon auringonsietokykyyn ei onneksi tunnu olevan, vaikka enpä kyllä ole itseäni varsinaisesti paisteessa grillannutkaan.
  Itse aion jatkaa tuon kuurini loppuun, mutta eipä tuosta porkkanamehusta siinä rinnalla haittaakaan ois… kai? A-vitamíinivalmisteita kielletään syömästä, mut ei kai nyt porkkanamehun pitäis vaaraksi olla tuon lääkkeen kanssa.

 2. En _usko_, että siitä olisi haittaa, mutta en toisaalta uskalla sanoa mitään suuntaan enkä toiseen. On tuo lääke sen verran kovaa tavaraa. Mietin aika pitkään, ennen kuin aloitin, vihasin jokaista hetkeä ja lopetin kesken juurikin tuon törkeän palamisen ja ihottuman vuoksi. 😛

  Mutta ainakin siitä oli hyvä luistella pois porkkanamehun voimin.

 3. täällä yksi joka syönyt roaccutania jo vuosikaudet, taukojen kanssa toki. ajan myötä olen oppinut annostelemaan lääkitystä niin, että pysyn juuri ja juuri “aknerajan” paremmalla puolella, mikä tarkoittaa yhtä tablettia ehkä 2, enintään 3 kertaa viikossa. ei tosiaankaan päivittäin niinkuin lääkäri määrää… maksa-arvot säilyneet hyvinä ja iho ei ole palanut. porkkanamehua ei ole siis tarvinnut vielä kokeilla, mutta panenpa muistiin vinkkisi. koska porkkana sisältää karoteenia eikä varsinaista a-vitamiinia, yliannostusta ei mehun juomisesta voine saada. myrkkyähän tämä on, mutta mä en enää tämän ikäisenä SUOSTU taistelemaan aknea vastaan, kun ryppyjäkin pitää jo taltuttaa, piru vie! 😉

 4. Hehee, ymmärrän kyllä tuonkin.

  Mulla nyt ei periaatteessa ollut edes riittävää syytä koko lääkkeen aloittamiseksi, siis _oikeasti_ – jos olisin lääkäri, en olisi sitä itselleni edes kirjoittanut mutta tiesin että sitä saa mitä menee tilaamaan. Ei hyvä! 😛

 5. Ja smuuten, itse veikkaan että tämäkin ongelma ratkeaa siitä samasta solmusta mistä kaikki muutkin. Sualisto, siellä on sekin ydin, näin ainakin haluan ajatella. Jokuhan on syynä, miksi kroppa blokkaa juttuja ja tukkeutuu [nesteen kertyminen, iho-ongelmat] jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *