Ravinto

Energialetut

Näyttää munakkaalta, on silti lettu. 

Tein eilen illalla lettutaikinan valmiiksi aamua varten (ohhoh). Tai oikeammin niistä tuli pannukakkuja, koska taikina oli yön aikana pullistunut niin paljon, että pancakes voisi olla oikeampi termi. Ja lähtökohta oli maitodon, viljaton, laktoositon eli Tyttiä siteeraten “kaiketon”. Hyviä kyllä, sisältääkseen ns. ei mitään.

Nämä oli aamuksi tyttärelle, ei niinkään itselle. Tosin söin kyllä.

En ole lettuihminen, mikä tarkoittaa tietysti sitä että olen takakireä niuho, en lainkaan rento. Lettuihmiset taas on pulla- ja omenataskuihmisten tapaan hyviä tyyppejä. Kaikki tietävät tämän!

Kuten FITin kolumniin joskus kirjoitin, “se joka ei ota pullaa, on tylsä ja kireä ihminen, jonka seurassa kaikilla on paha olla”.

Ei se mitään. Heh.

Energialettu-termi on niin ikään tyttäreltäni, joka ei kymmenvuotiaan viisaudella usko superfoodeihin eikä proteiinilisään. Hänellä on muutama teesi aiheesta:

“Proteiini ei kuulu leivontaan.”
“EI fitness-leipiä, niissä on märkiä siemeniä.”
“MITÄ levätabletteja nämä ovat? Äiti.”
“Tee tavallisia lettuja. Ei energialettuja.”
“Kuulostaa epäilyttävältä.” 

Tässä päivän energialetut. Otin ohjeen randomisti netistä ja muokkasin sitä. Yksi hyvä ohje on täällä: Sunnuntain protskuletut (lettuja itävantaalaisittain, Krissen ohjeella), mutta jostain syystä en ymmärtänyt hakea ohjetta omasta blogistani.

Energialetut (pulleroiset)

2 kananmunaa
5 dl vettä
2,5 dl O-jauhoja, sain Minnalta noita (gluteeniton jauhoseos, joka on todella jees)
1/2 tl kalaharin suolaa
2 rkl sulaa voita
Raskaalla kädellä hunajaa

Laitoin taikinan yöksi jääkaappiin, jonka seurauksena se muistutti aamulla lähes pullataikinaa – vain sillä erotuksella että pulla paistuu kauniisti ja järkevästi.

Näiden kanssa oli tehtävä vähän töitä että sen sai paistumaan, mutta valmiista pannareista tuli hyviä. Ehkä taikinan seisottaminen jääkaapissa koko yön ei ollut järkevää, eikä tarpeellista.

Lettujenpaisto on kuin elämä: matka, jossa maku ratkaisee. Heh.
IMG_5476

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *