Harjoittelusta

Hiekkasäkin tekeminen omin pikku kätösin

Tee-se-itse-treenivälineet. Lisää vain hiekka!

Multa kysytään usein, miten hiekkasäkki tehdään. Tässä nyt yksi versio. Ei varmasti paras, ei edes hyvä, mutta Blondin rantapummiversio ja välttävä. 😀

Pääsääntö näiden romujen tekemisessä ja treenaamisessakin on mun mielestä se, ettei se nyt ole niin justiinsa. Voihan sitä laittaa pussiin vaikka eläimen raadon, nostaa sen olalle kymmenen kertaa per puoli ja tehdä sen jälkeen turkkilaisia ylösnousuja. Raadon voi myös tempaista, jos saa siitä hyvän otteen.

Hiekkasäkin tekeminen

1. SÄKKI. Tämä on armeijan kamaa, materiaaliltaan hieman liian kova ja karkea. Siitä ei saa kunnon puristusotetta koska matsku ei anna periksi, ja sen lisäksi tämä repii ihoa rikki. Mutta tämä on kelvannut. Etenkin ulkokäytössä ookoo, mutta olen tällä olohuoneessakin treenannut. Hipiää helliville suosittelen pehmeämpää kangasta tai pitkähihaista treenipaitaa.

2. SISÄPUSSIT. Hiekka kannattaa laittaa pienempiin pusseihin ison säkin sisään. Siten painot liikkuvat sisällä tasaisesti. Itse käytän mitä sattuu, nyt muovi- kangaspusseja. Muovi kylläkin repeilee. 🙂 Täytin viisi pussia hiekalla, kuhunkin noin viitisen kiloa hienoa hiekkaa. Mun säkkiin ei kauheasti hiekkaa edes mahtuisi tai siitä tulisi liian kireä. Painon täytyy siis “elää” säkin sisällä, jottei se ole piukea patukka eikä myöskään makuupussi.

3. PUSSITUS. Sitten pienet pussit ison sisään ja säkki kiinni. Valmis! Kahvat on hyvät, mutta ei lainkaan välttämättömät.

HUOM! Kannattaa muistaa, että mun versio on tosiaan tällainen köyhän naisen versio. 🙂 Mm. Bigboylla on oikein silkkisiä hiekkasäkkejä, huomattavasti mukavampia nostaa ja ottaa kiinni. Joku makuupussin pussi voisi olla kätevä, ja toki hiekkasäkkejä myydäänkin kovaan hintaan. Kuvasta näkee nuo BBBC:n hiekkasäkit, lavojen päällä makoilevat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *