Harjoittelusta

Jalat irti maasta: Lift Me Up Kuusamoon!

Huomenna klo 06:55 noussee kone ja matka kohti Kuusamon SM-kisoja starttaa. Suurin osa joukkueesta on jo paikalla, minä ja Emppu mennään huomisen aamukoneella paikalle.

Täältä blogista löytyy tiimin treenikuulumisia. Reaaliaikaista tulostiedotusta saa ainakin täältä Lift Me Upin Facebook-ryhmästä ja itsekin päivitän kuulumiset omaan Facebook-sportticorneriini.
Sikäli kun iPhonella pystyn, se nimittäin hajosi taas säröpuhelimeksi ja nyt näytöstä saa paitsi lasinsiruja poskeen, myös viiltoja sormenpäihin. Mutta ehkä se kehittää kovuutta, en tiedä. Heh.
kuva-23-1
Allaolevien linkkien takaa löytyy lisää joukkueen matkoista. Lisää tekstejä on tämä blogi pullollaan.

“Mieluummin pelinainen kuin lipunmyyjä”, kuten vuosi sitten heistä kirjoitin, sillä mennään nytkin.

Kahvakuulajoukkue LIFT ME UP 5/2012 (kun tiimi sai viimein nimen)
SM-kisat: kolme väriä kultainen 5/2012
Kirsille MM-kultaa Latviassa 11/2012
Onnea joukkueelle ja kiitos Ryhti! 11/2011
Kuulanostalgiaa ja maailman paras joukkue 8/2011
Dream Team: Krisse nosti supervoiman kotiin! 5/2011
Mitali hopeinen ja nainen kultaa 5/2011

Ja nyt – erittäin jännittävää.

Tiimi on treenannut kovaa koko kevään, olen iloinen ja ylpeä jo vaikka yksinomaan treeneistä, testipäivistä ja siitä intensiteetistä, millä he ovat matkaan lähteneet. On sellainen fiilis, että tämän naisjoukon voisi heittää minne vaan, ja he tulisivat sieltä hymyillen pois.

Tuomareitakin voinee paikan päällä muistuttaa siitä, että tahdit tulevat olemaan nopeita ja on hyvä tietää etukäteen, milloin tällainen tapaus sattuu kohdalle. Ettei tule yllätyksenä.

Aina, kun mennään 20 rpm ‘paremmalle puolelle’, toistojen laskemisessa saa olla tarkkana. Toki itse tekemisen on oltava sitä parempaa myös teknisesti, eli toistojen hyväksyttyjä ja pysäytysten kunnossa.

Ylipäätään se, miten tuomari aikoo lausua luvut, vai lausuuko ollenkaan (eli laskeeko ääneen). Kerron tämän, koska lajia tuntemattomalle asia ei varmasti tule mieleen, mutta minusta tämä on oikeinkin kiehtova yksityiskohta.

Muistan yhden hyvän Amerikan reissun, kun tuomari on ollut h-i-t-a-a-a-m-m-a-n-l-a-i-n-e-n ja laskenut kuitenkin ääneen … s-i-x-t-y–e-i-g-h-t, s-i-x-t-y-n-ii-i-i-i-i–i-i-i-i-i-n-e) ja vielä siten, että nostaja tekee jo toistoa numero 75, kun tuomarilla on suussa edelleen luku 70.

Kyllä, se oli kamalaa. Silloinen ohje oli, että “toisto on hyväksytty vasta, kun tuomari on sen sanonut”. Eli ei saa laskea kuulaa ryhtyäkseen uuteen, ennen kuin toisto on laskettu (laskuria ei ollut).

Niin sitä seisoo kuula kädessä ja käsi pystyssä odottamassa tuomaria, vaikka pitäisi “mennä jo” ja olisi voinutkin. Onneksi vastapäätä lavaa oli vaatimattomasti UFC:n isohko osasto ja yleisö / kannustajat siten varmasti ymmärtäväisiä. =)

Mutta se siitä, ei liity tähän päivään sitten yhtään. Ja koska Lift Me Up on treenannut myös mieltä, voinemme lainata Pasi Koivusen sanoja ja todeta, että “on ihan herttaisen yhdentekevää miltä etukäteen tuntuu”.

Kohta lennetään, perillä nostetaan. Luultavasti Milla lämmittelee tällä tavalla tälläkin hetkellä, en tiedä:
kuva-111

2 thoughts on “Jalat irti maasta: Lift Me Up Kuusamoon!

  1. Kielipoliisi tässä hei!
    Kuvan korteissa vasen yläkulma; “Vittuilakseni” sanasta puuttuu yksi L-kirjain.
    Ihan vaan jos ennen painamista haluat korjata ;o)

    1. Kiitos viestistä kielipoliisiin. =) Tarkkaa hommaa. Siksipä tuossa lukeekin, että “pikku viilauksen jälkeen”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *