Yleinen

Jano lähtee juomalla.

.. ja vesi vanhin voitehista!

Kirjoitin syksyllä Mitä tänään juotaisiin -postauksen, jossa on vinkkejä vedenjuontiin, sen lisäämiseen ja muistamiseen. Tämä tuntuu monella unohtuvan, kun juodaan mehuja, makuvissyjä ja niin edelleen. Äitinikin tuossa juuri totesi erilaisista “lisistä”, että minkään tehoa ei ole koskaan voitu todistaa ja humpuunkia ovat, mutta vesi toimii aina.

Totta, mahdollisesti. 😀

Mutta jos nyt jotain veden kanssa haluaa ottaa, niin omenaviinietikkaa ja aloe veraa käytän itse. Samoin, ja vaikka Karin Havupuu ei ole vettä, niin sitäkin suosin päivittäin. Ja edelleen odotan vuotuista flunssaa, mutta ei tunnu tulevan. Ja hyvä niin. Pohjanmaan kautta!
img_2940

One thought on “Jano lähtee juomalla.

  1. Haloo Kukkanen, vesi vanhin voitehista ja “jos ei viina, sauna ja terva ei auta, niin se on kuolemaks” sanotaan suomalaisessa kansanviisaudessa. Koko homman jujuhan piilee siinä, että ja jos ja kun nautii noita luonnon yrttejä kaiken aikaa ja pitkin vuotta, niin ne lisäävät vastustuskykyä, lisäsipä niitä veteen tai johonkin muuhun juomaan. Toisin sanoen flunssa ei tartu eikä kaada sänkyyn läheskään niin helposti kuin ilman “lisureita.” Tupajumikaan ei iske kyllästettyyn puuhun … vitsi, vitsi. Turha kait niitä on vetää kitusiinsa sitten vasta , kun tauti on päällä, vaikka ne helpottavatkin oloa jonkin verran. Itse juon hiilihapotettua vettä (ensin keitettyä ja jäähdytettyä) jonka valmistan itse omalla SodaStreamerillä, syystä että vesijohtovesi maistuu enenmmän tai vähemmän pahalle, joka taas johtuu vesilaitoksen veteen lisäämistä kemikaaleista sekä kupari että muoviputkien antamasta ominaismausta. Entisessä asuinpaikassani pieni vedenottamo ja -pumppaamo oli rakennettu lähteen päälle, hiekkaharjun kupeeseen ja vesi oli laadultaan todella erinomaista. Jopa niin hyvää, että vieraanikin tulivat useimmiten kylään vesikannujen kanssa, koska hekin halusivat nauttia hyvästä vedestä. Jopa kahvikin oli parempaa, kun sen keitti lähdeveteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *