Yleinen

Juhannuksen jälkeen?

Terveisiä kaikille 5 kg juhannukseen -valmennuksen osallistujille! Laitan taas pian postia teille. 🙂

Nyt on menossa viikko numero neljä, eli ensi viikko on viimeinen tässä projektissa. Jos et ole mukana valmennuksessa, niin kyse on tästä valmennuspaketista: 5 kg juhannukseen?

Valmennus on käynnissä 21.6. saakka, joten siihen asti on mahdollista tulla mukaan. Jos ostat paketin nyt, saat kaikki tähän mennessä annetut ohjeet kerralla (voit pitää vastaavan 5 viikon setin milloin tahansa ja jatkaa samoilla ohjeilla myös jatkossa).

Tähän mennessä ohjeita on tullut joka maanantai (hieman useamminkin) ja ruokavalioita kaksi erilaista.

Ohjeet on hyvin yksinkertaisia, mutta selkeydessään ruokavalio voi aluksi olla aika tiukka, ellei ole tottunut esimerkiksi syömään aterioita, joissa ei ole viljaa eikä maitoa. Tai paljon kasviksia. Kun siihen tottuu, se muuttuu helpoksi.

Vaikka valmennus onkin nimeltään 5 kg juhannukseen? ja sikäli painonhallintapainotteinen, tärkeintä tässäkään ei ole mielestäni ole yksin laihtuminen. Pidän siitä ajatuksesta, että laihtuminen on hyvinvoinnin sivutuote.

Vähän kuten lihakset tai “kiinteys”. Yksinkertaisesti: jos nostelee painavia asioita, kroppa ei voi olla reagoimatta tähän (se muuttuu väistämättä).

Mitä laihtumiseen, hyvinvointiin tai ruokavalioon tulee: aina ei ole pakko korostaa laihuutta. Yhtä hyvin voi ajatella haluavansa voida yleisesti paremmin ja tehdä valinnat sen takia. Syödä terveellisesti siksi, että haluaa olla energinen ja iloinen?

Kun valitsee ruoat siltä pohjalta, ne on yleensä terveellisiä (sipsi- tai karkkipussi ei yleensä pidä iloisena paria lastua tai vadelmavenettä kauempaa). Ja kun syö terveellisesti, laihtuu.

Ihanan yksinkertaista? Ehkä jopa hieman naiivia? Tavallaan, toisaalta taas ei. En tiedä, saako tällaisessa yksinkertaisessa – mutta kiistellyssä asiassa vetää mutkia näin suoraksi.

Itselleni laihtumisen ajattelun lopettaminen on ollut isoin ja kiitollisin muutos pään sisällä.

Ei tarvitse miettiä oliko joku valinta oikea tai väärä ja onnistuinko tai epäonnistuinko, koska eihän tässä ole mitään päätepysäkkiä. Tuo oivallus syntyi itselläni tosi myöhään.

Kaikki aina puhuvat, että syö itsesi terveeksi ja niin edelleen, mutta en ollut tajunnut, että siinä todella on vinha perä. Vasta, kun tajusin että a) en sairasta juuri koskaan, b) allergiat on hävinneet ja c) lakkasin turpoamasta “jostain syystä”, aloin ymmärtää mistä on kyse.

Ei mistään laihuuden päätepysäkistä, vaan siitä että voi melko hyvin koko ajan.

On vain yksittäisiä valintoja nyt, huomenna, ensi viikolla. Jokainen päivä lasketaan, jokaisena päivänä voi aloittaa uudestaan tai jatkaa, tai vaikka lopettaa.

Mutta mitään päätepysäkkiä ei ole, enkä usko että kukaan jaksa elää ns. jatkuvassa muutoksessa.

Ja toisaalta, miksi haluaisi tehdä toisin, jos on jo saanut alulle jotain hyvää? Matkahan se on, eikä kuuri.

SE voisi olla sitä, mitä juhannuksen jälkeen tehdään. Ruokavaliota ja ohjetta voi jatkaa joko sellaisenaan, tai sitten muotoilla sen omaan arkeen ja elämään sopivaksi, opetellen uusia tapoja myös jatkossa. Jos ruokavaliosta tulee hyvä olo, sitä haluaa jatkaa.

Laitamme tottakai vielä ohjeita ja linkkejä jatkoa ajatellen, sähköpostiin tulee. =)

One thought on “Juhannuksen jälkeen?

  1. Toivoisin hurrjasti teiltä neuvoja/näkemystä siihen, kun oma paino on saatu haluttuun tavoitteeseen ( =rasvallista osuutta vähennettyä), miten tämän ruokavaliopohjan määrät muuttuvat, kun haluaa lisää voimaa ja lihasta kehoonsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *