Finnish Kettlebell Club

Kahvakuula, tekniikkaoppia Vantaalla

Tässä pari kuvaa eilisestä koulutuksesta Kamppailukeskus Vodalla.

Päivän aikana opetan aina perusteet ja myös työnnön opetteluun käytetään aikaa. Vaikka se mielletään monesti hankalaksi ja/tai tekniseksi liikkeeksi, silti lähes jokainen oppii aina työnnön. Se ei ole vaikea, vaan äärimmäisen palkitseva, kun sen oivaltaa. Olen vuosien aikana löytänyt hyvän keinon pilkkoa työnnön osiin ja opettaa sen palasina, ja se tuntuu toimivan.

“Kiitos eilisestä, oli kyllä todella hyvät opit. Aion hankkia 16 kg kuulan ja harjoitella työntöjä, se oli ihan huippuliike ja vihdoin opin tekemään sitä.”
– Carita Riiheläinen

Tänään on vuorossa uusien kahvakuulaohjaajien kouluttaminen. Eli WKC Fitness Trainer -ohjaajakoulutus. 

Eilen oli mukana melkein parisenkymmentä osallistujaa, harmin vuoksi kuusi (!) joutui perumaan flunssan takia. Muistakaa nyt Echinaforce <3 (punahattuun tutustuessanne katsokaa Vogelin sivuilta myös kuulavideo)!

Heilautuksia


Ja vielä

Vodan uusiokäyttöön otettu keilapallo oli hieno!

Seuraavaksi vuorossa 13.10 Turku ja 27.10 Kuopio.

2 thoughts on “Kahvakuula, tekniikkaoppia Vantaalla

 1. Opettaminen on kyllä palkitsevaa. En tiedä johtuuko se opetettavan asian yksinkertaisuudesta vai pedakogisista ominaisuuksista mutta hämmästyn aina uudelleen, että muutaman tunnin jälkeen nollatasosta lähteneet oppilaat tekevät hyväksyttäviä toistoja – myös työnnössä, joka on mielletty kauhean vaikeaksi asiaksi.

  Osoittaako tämä sen, että kuula kaipaa kehoa? Että on tärkeää saada pohtia miksi ja miten tekee jonkin liikkeen ennenkuin ylittää itsensä ja osaa nostaa painavaakin kuulaa ylös?
  Nostamiseen tarvitaan koko kroppaa ja olen ollut havaitsevinani, että kurssilta lähes poikkeuksetta poistuu hiukan ryhdikkäämpiä ihmisiä kuin tullessa.

  Mun mielestä ihminen tarvitsee liikunnalta muutakin kuin hikeä ja väsymystä. Pitää olla tolkku ja siitä vasta tulee tekemisen meininki. Ei hosumisesta ja päättömästä tekemisestä, jossa ei ole mitään järkeä.

  Jos kerran lähtee liikkeelle niin kyllä se kannattaa tehdä niin että myös mieli saa ravintoa. Voi pinnistellen ja keskittyen nostaa painoa päänsä päälle sen sijaan, että juoksee ympäri salia siksi kun joku käskee – ja maksaa siitä maksun koska brändi velvoittaa.

  Toivon niin paljon, että kaiken hötön myyminen loppuisi siksi, että tajuaisimme viimein mitä meille tyrkytetään. Miksei yksinkertainen meinaa kelvata?

 2. Kiitos kurssista vielä kerran. Oli tosi mahtavaa saada lisämotivaatiota harjoitella omaksi ilokseni ja muitten kiusaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *