Harjoittelusta

Kahvakuulatekniikat, kuvia työnnöstä (2×32 kg)

Kreikkalainen Pavlos Georgiadis, Filikidin oppilas, teki leirillä demoja. Muun muassa 145 työntöä 32-kiloisilla. Lisäksi hän teki 60 työntöä 3 minuutissa. Pavloksen muistan parhaiten siitä, kun hän joskus teki (muistaakseni) 180 tempausta 32-kiloisella .. yhdellä kädellä.

Mielenkiintoista oli Pavloksen tyyneys koko setin ajan. Ilmekään ei värähtänyt. Ei irvistelyjä, ei karjuntaa, vaan täysi rauha alusta loppuun. Ja niinhän se on: jos keho on jännittynyt, se ei voi olla nopea. Tämän huomaa parhaiten ehkä Denisovissa, syvä ‘rentous’ ja pehmeys koko sarjan ajan. Poetry in motion!

Räkki ja setin aloitushetki


Rakastan näitä kuvia, joista näkee kehon ja liikkeen!

Työnnössä toimii nilkat-polvet-lantio (triple extension). Kroppa toimii kuin jousi alhaalta ylöspäin. Kun painot lasketaan takaisin rinnalle, noustaan hieman painoja vastaan. Myös hengitysrytmi on tärkeä.

Lukitus ja Superstarit!

4 thoughts on “Kahvakuulatekniikat, kuvia työnnöstä (2×32 kg)

  1. Saattaa siinä hetki mennä ennen kuin meikäläisen kuulailu on kuin liikkeen runoutta… Vakuuttava äijä tuo ylläoleva.
    Käyn tsekkaamassa usein tätä sun blogia, etten vain missaa tulevia koulutuksia. Anna edes pieni vinkki milloin kurssia pukkaa?
    Tilitän nyt samalla siitä, että mulla oli vasen käsi niin paljon heikompi että oikealla (rivet, vauhtipunnennukset ja työnnöt) sujui jo hyvin, mutta vasen murjoutui mustelmille. Sitten rupesin tekemään sarjat ensin vasemmalla ja rauhassa, niin sitten on liikkeet pysyneet paremmin kasassa ja ei tule mustelmia enää vasempaakaan 🙂 Kirjan tekniikkavinkit oli toimivia, kiitos niistä.
    Hyvää pääsiäistä!

  2. Mimmi, lauantaina on Porissa mutta se on täynnä. Mun _pitäisi_ koko ajan saada aikaiseksi tehdä oikea koulutuskalenteri, mutta sen sijaan pyörin yrityksissä ja siellä ja täällä, tuo on kyllä To do -listalla! 😀

    Hyvä kuulla tuo oikea-vasen-parannus. Puolierot on tosi yleisiä, pikemminkin sääntö kuin poikkeus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *