Fiilistelyt

Kauraa, kanelia, kelkkaa.

Nyt on suositeltava kaurapuuroa. Kyllä, tuo alle 6- ja yli 60-vuotiaiden kestosuosikki toimii myös täällä.

Tai toimii ja toimii – en minä tiedä toimiiko se, mutta puuroa silti. Ja pakko julistaa, koska kombo on niin hyvä: kaurapuuroa, kanelia, hunajaa ja manteleita. Sekaan maitoa, tuota pahan akselirasvaa.

Ja lisää kanelia rahkan ja jugurtin seassa. Aion aivan ehdottomasti syödä sitä kohtuuttomasti, joka päivä ja etenkin liikaa, sillä “kanelin säännöllinen käyttö ei ole suositeltavaa” (Evira).

Living on the edge:

Kanelin on liityttävä ohuelti Peter Steeleen. Tai jos ei vielä liity, viimeistään tällä sekunnilla me olemme yhtä: Cinnamon Girl.

Jumpalla oli mukavaa. Kyykyt keikkuu 100 kg:n paremmalla puolella! Ei toki mitenkään kevyesti tai helposti, enkä vielä menisi sitä sarjapainoksi kutsumaan, mutta kuitenkin. “Ei muuta kuin lisää malmia tankoon”, kuten Voimapuodilla sanottaisiin. No niinpä.

Kyykkyjen jälkeen pari kierrosta tätä.

Ja takaisin sandaaleihin.

10 thoughts on “Kauraa, kanelia, kelkkaa.

 1. Ja Peterin kautta Neil Yongiin. Peter teki jopa alkuperäistä parempaa. Onko se mahdollista? Parantaa jotain jo hyvää. Meillä on muuten sanonta, kun ei kulje, niin lisää rautaa ja pidempää sarjaa. Sillä se hoituu ja paranoo.

 2. Kannattaa käyttää aitoa ceylon kanelia. Se ei sisällä kumariinia, joka on se peruskanelin myrkky, joka liikaa käytettynä on haitallista maksalle. 🙂

 3. Anni, joo, mikä ettei. Tosin, jos maksa tässä johonkin tussahtaa niin aika harvalla se kai kanelista johtuu? 😀

 4. Vellu, en tiedä miksi mutta Peter Steelessä on aina ollut jotain .. öö, taikaa? Hehe.

  “Lisää rautaa ja pidempää sarjaa” 😀 aika hyvä sanonta, sillä mennään!

 5. Syötkö ceyloninkanelia, jossa kumariinia on vähemmän, vai kiinankanelia? Itse kyllä otan kumariinivaroittelun ihan vakavissani, ja olen siirtynyt ceyloninkaneliin.

 6. No juu, mutta jos nyt esim. tuota linkkiä katsoo, ja asia olisi näin:

  “Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA on vuonna 2004 antanut sille siedettävän päiväsaannin rajaksi 0,1 mg ruumiin painokiloa kohden vuorokaudessa (eli 50 kiloisella ihmisellä 5 mg ≈ 1 tl).”

  … niin aika harvaa maustetta tulee käytettyä noin paljon muutenkaan?

 7. Lapsilla tuo määrä tulee jo aika pienestä vastaan. En ole koskaan mittaillut puuroon laittamaani kanelin määrää, enkä tiedä syönkö kanelia liikaa. Maun puolestakin ceyloninkaneli on parempaa, sitä perinteistä kanelia.

 8. Koklaa joskus silleen, että vaihdat mantelit tahiniin. Eli puuroa, tahinia, kanelia ja hunajaa. Toimii, jos diggaa halvasta. 😀 Niin ja kaneli on IHANAA!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *