Fiilistelyt

Kelkkaa ja kehon kuuntelua. 11 vinkkiä.

Tässä tulee sekalainen treenibloggaus eiliseltä, jonka seasta löytyy satunnaisia vinkkejä. Tärkeitä ja mielivaltaisia.

Löysin salilta tällaisen kasan, jota aloin hyödyntää. Ja siitä heti Vinkki nr. 1: hyödynnä painavia asioita. Ota raskaammin.

Sitten päätin työntää vähän kelkkaa. Jos joku sanoo, ettei voimaa treenatessa tule hiki, niin missä sitten? Otin paidan pois ennen toiminnallista osuutta – skeneä tuntevat tietävät, että näin kuuluu tehdä.

Vinkki nr. 2. etsi sali, jossa pääset kokeilemaan kelkkaa. Kulkee myös nimellä prowler. Tämän pitäisi olla ns. toiminnallisten salien vetonaula, eikä minkään muun.

Oli aika tiukka kelkkailu. Aloitin tyhjästä ja lisäsin päädyssä aina 10 kg lisää. Matka 40-50 metriä? Lisäsin painoja 40 kg saakka, sitten taas joka päädyssä alaspäin 40-30-20-10-tyhjä kg.

Pakko sanoa, että onneksi pidän treenaamisesta. Jos en pitäisi, en pystyisi mitenkään perustelemaan itselleni sitä, miksi käytin päiväni tuollaiseen.

Vinkki 3. Kehon kuuntelusta. Ehkä pääasia on, ettei kuuntele mieltä eikä varsinkaan kehoa.

Ei kenenkään mieli tai keho sano, että mene nyt nainen työntämään kelkkaa. Mutta hyvää treeniä se on. Liikunnan iloa tai muuta vastaavaa on turha hakea, mutta – hyvää treeniä se on.

TOSIN, (ja tästä on puhuttu poikain kanssa salilla) – niin kauan, kun pystyy ottamaan kuvia kesken harjoittelun, kaikki ei mene oikein. Aina tulee sanomista. Mutta toisaalta he eivät pidäkään jumppapäiväkirjaa netissä (onneksi). Vinkki 4 itselle: keskity treeniin, älä sen kuvaamiseen.

Vinkki 5: Kokeile foam rolleria. Michael Boylen blogissa juuri uutena Foam roller follow up sekä Is foam rolling bad for you?

Brunette foam rollaa toiminnallisella salilla: 

Eilen salilla pitkästä aikaa harmitti, että olin yksin.

Vinkki 6: treenikaveri. En tarkoita ystävätärtä tai prinssiä, jonka kanssa voidaan lukea yhdessä lehtiä ja pälättää – vaan henkilöä, joka auttaa sinua tekemään jotain, mihin et muuten välttämättä pystyisi tai tekisi. Vaikka vielä yksi kierros, vähän kovempaa tai enemmän.

Kuten eräs totesi, ensin treenit. Sen jälkeen voi sitten mennä vaikka kahville vaihtamaan kuulumisia (jos niitä enää on).

Eli ei välttämättä näin:

Tämä on mukavaa, mutta vähemmän kehittävää.

Vinkki 8: Yritä joskus tehdä vähän vaikutus. Tämän keksin juuri, ja tuskin se ihan väärin on? Ei loukkaantumisriskillä, mutta pienellä riskillä. Itse teen parhaat treenit ja suoritukset, kun yritän esittää parempaa kuin olen. Tulee tehtyä enemmän tai hienommin kuin ehkä muuten tulisi. Toki samalla metodilla olen myös loukkaantunut, joten suhtautukaa tähän varauksella.

Olen huomannut, että monet pystyvät usein paljon parempaan, kuin mitä itse kuvittelevat. Esiinny vähän. Tuntuu auttavan monia muitakin. 😀

Viimeksi yritin tehdä vaikutuksen kuntosaliyrittäjä Mikkoon Spartanilla.

Siin se o! Mikko sanoi ettei itse pystyisi ja mulle tuli siitä hyvä mieli.


Vinkki 9: Vaikutuksen tekeminen tekemisellä. Treeniolosuhteissa vaikutusta ei oikein tehdä sillä, että ollaan täysissä meikeissä ja näytetään sievältä. Vaikutus tehdään tekemällä jotain hyvin. Vähän niinkuin Robin laulaa tytöstä, joka teki täydellisen Frontside Ollien. Ei se laula miten hieno tukka sillä oli tai hyvät huulikiillot.

Pätee myös miehiin. Ihan sama miten hihaton paita on päällä tai isot gunssit – kaikkea merkitsee se mitä pystyy tekemään. Se on kiinnostavaa ja vaikuttavaa.

Tästä Mikko ei sanonut mitään. Varmaan teki perässä heti kun lähdin?

Kohta lähdetään Nallen kanssa Valkeakoskelle, kun pidän kuulaleirin paikassa Heracles. Nallekin on tehnyt vähän jalkoja. En ole varma, tarvitsisiko. Toisaalta ymmärrän hyvin, jos vaan tykkää siitä.

Kuva: Tuomo Laine, JM Kuntosalilla.

Vinkki 10:  Ruokavalio. Jos nyt mietitte, että laihduttaako kelkka, niin vastaus on ei. On kai loppujen lopuksi ihan sama mitä treenaa, jos sen jälkeen syö joka tapauksessa kermapastan Snickersillä. Ai vitsa, kokeiluun. Se oli vinkki 11. 😀

Ja jokeri: Totuus. Se löytyy Kalorilaskurista.

10 thoughts on “Kelkkaa ja kehon kuuntelua. 11 vinkkiä.

  1. Kuva brunetesta ja blondista toiminallisella salilla kirvoitti kyllä sellaiset virneet täällä, että sillä jaksaa koko päivän.

  2. Hahaaa, kiitos teille!

    Ja Anne, aina sama laulu! Mutta joo, tiedän tiedän. Ehkä siitä just johtuu tää mun tieteellisesti tutkittu keskivartalolihavuuskin. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *