Tykkää tästä

Keskiviikko kuvina, normipäivä.

Arvelin ennen salin aukeamista, että Voimakatu 6 tulee viemään paljon aikaa. En ollut väärässä. 🙂 Siinä missä ajattelu meni hieman pieleen, oli se että kuvittelin, että minulla on aikaa.

No, aina on aikaa sille mikä on tärkeää. En käsitä ihmisiä jotka haluavat vain “käydä salilla”. Niin kauan kun muistan, olen aina tykännyt olla salilla. Rakastan sitä.

Hyvä sali on ehdottomasti paras ympäristö kaikkeen. Olisin jollain salilla joka tapauksessa, nyt saan olla omalla. Linkin takana: Voimakadun tiistai kuvina.

Kolmessa päivässä olen huomannut, että jos haluan ehtiä sen mitä pitää, kaikki ylimääräinen on hylättävä ja olennainen jätetään. Koskela sanoisi, että “vain asialliset hommat hoidetaan, muuten ollaan kuin ellun kanat”; mutta tätä kanavaihetta ei kyllä ehdi tulemaan.

Peruspäiväni on jo vuosia mennyt kaavalla “työtä tai työnkaltaista tekemistä” klo 07.00-22.00.

Paljoakaan tunteja en voi aamusta tai illasta lisätä, joten on tiivistettävä keskeltä. Hauskasti sitä silti ehtii kaiken, kun suunnittelee hyvin tai ainakin sinne päin. Sairaana olen ollut viimeksi vuonna 2011, joten en näe tätä ongelmana, vaan elämänä. Ajatus downshiftaamisesta kuulostaa yhtä vieraalta kuin kahdeksikko 2 kg kahvakuulalla.

Tämä “työnkaltainen tekeminen” on se, mikä on tippunut heti pois. Hyvä, se onkin ollut ajanhukkaa. Jaan työt kolmeen osaan ja teen ne tässä järjestyksessä:

a) kiireelliset
b) tärkeät
c) muut

Päivä kuvina:

tangot
Treenin päälle näin, Tuomas ystävällisesti auttoi. “Jaksaa jaksaa” kuten Sami Hedberg sanoo täällä.  “Pysyy pysyy” sanoi Tuomas — mutta “ei v*ttu välttämättä pysy”.
tuomas+kukka
Peruspeukku.
aamulla
Kotiin ja pikaruokaa laittamaan. Kurkut sheikkeriin! Ehdottomasti hyvä tapa kuljettaa eväitä.
kuva-10
Siitä vihannekset kulhoon, sekaan oliiviöljyä, rucolaa, basilikaa, 1/2 sitruuna, suolaa ja pippuria.
kuva-9
.. ja siitä samat eväät purnukoihin. Omat ja tyttären eväät salille mukaan.
kuva-7
Sen jälkeen treenit ja töitä salilla, kotona iltavuoro.

Huomenna sama: aamu-, päivä- ja iltavuoro. Päivävuoro sisältää onneksi myös maastavedon, sitä olen odottanut .. no, viime vetopäivästä lähtien.

Tässä Tuomas ja tyttäreni vielä salilla. Lapsi- ja aikuisparkki. =)
tuomas&ranja

4 thoughts on “Keskiviikko kuvina, normipäivä.

 1. Onnea uudelle salille! Asuisinpa Turussa 🙂

  Tämä pisti silmään:

  a) kiireelliset
  b) tärkeät
  c) muut

  Ei noin! Vaan tällä akselilla:

  Tärkeää

  kiireellistä ei-kiireellistä

  ei tärkeää

  Priorisointi on kunkku – jos listalla on 40 asiaa, niin ei niitä saa kuitenkaan tehtyä. Pitää ensin ymmärtää tärkeät ja niistä tehdään tärkeimmät, ja vain tärkeät JA kiireelliset ponnahtavat muiden ohi. Pelkkä kiire ei ole syy. Sitäpaitsi, aina kannattaa kysyä kenen kiire?

  80/20 rule!

 2. ^höh – tein hienot sisennykset ja kaikki, että olisi ollut valaiseva esimerkki. No, ehkä se tuosta.

 3. Mulla on liukuva työaika ja mahdollisuus etätöihin, mutta vielä en ole sisäistänyt sitä, että voisin treenata myös keskellä päivää. Takaraivoon on iskostunut liian hyvin tuo 8-16 työaika…

  Mutta kyllä minä vielä tuohonkin opin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *