Ravinto

Kevätherkku puristaa (Lemon Squeezer)

Tänään lienee ensimmäinen virallinen Kevätherkku-päivä. Naisenvaistoni sanoo, että vielä eilen raavittiin mämmilaatikon reunoja ja suunniteltiin tätä päivää, joten tänään se on, eikä se ole väärin.

Tervetuloa tähän päivään. 

Aiemmin jo kerroin, että ruokavalioni on ruuvattu uusiksi ja siltä osin apuna on Sami. Tuo “rento kaveri”. Poikkeuksellisesti en ole kysynyt mitään perusteita millekään, vaan noudatan ohjeita lampaanomaisesti tietäen, että Sami on jo ajatellut asian puolestani.

Oma kiinnostukseni ravintoasioita kohtaan on aika pieni. En yleensä ole dieeteillä, en kestä kuureja enkä osallistu ruokakeskusteluihin. Itse asiassa tälläkin kertaa, heti kun sain käteeni uuden ruokavalion, mieli kääntyi ajattelemaan että “mitähän sitä seuraavaksi söisi” ja “saanko nyt syödä oikeastaan mitään”.

En ole kuuri-ihminen ensinkään, vaan haluan että ruokavalio on aina ns. helppo ja ikuinen. Vihaan ajatusta “dieetillä olemisesta”. Mutta ollaan nyt tämän kerran.

Tämä kirjoitus Ruokaan suhtautumisesta kertoo aika tyhjentävästi sen, mitä ajattelen näistä asioista (ja miten yleensä syön). Mutta kuten sanottu, tämä talvi on mennyt aika huonosti ja nyt tuntuu ei-niin-kevätherkulta.

Suurin muutos tavanomaiseen on se, että: 

1. syön säännöllisesti
– yleensä syön, kun muistan
– tämä poistanee tavan syödä liikaa silloin kun viimein ‘muistaa syödä’

2. syön aamiaisen
– vihaan aamiaista ja voin hyvin elää ilmankin, mutta ehkä 25 vuoden taistelun jälkeen on aika kokeilla josko sitä nyt sitten söisi sen aamiaisen ja muuttuuko mikään.

Ei siis mitään rakettitiedettä varsinaisesti. Sokeri ja viljat on pois, mutta niin ne on olleet aina ennenkin.

Mottona olkoon se, että Kevätherkkua ei kiristä, kevätherkku puristaa. =) Aamut alkaa tällä:

– tuopillinen vettä (0,6)
– 1 tuorepuristettu sitruuna (nyrkissä, ei laitteilla)
– 1 tl OptiMSM-jauhetta
– 1 tl CocoVi ohranorasta

5 thoughts on “Kevätherkku puristaa (Lemon Squeezer)

 1. Hahhah! Kiitos hauskasti kirjoitetusta merkinnästä. Jotenkin nauratti toi sun aamiaisinhosi… Siis syötkö sä muuta aamiaista kuin ton?

  Mullakin on tehostetumpi kevennys meneillään. Kokeilen Tim Ferrissin vinkkiä ja otan aamulla 30 min sisällä 30 g proteiinia. Mielenkiintoista nähdä mitä se muuttaa.

  Tsemppiä vaan sinnekin!

 2. Joo, syön “oikean aamiaisen”, mutta tuolla startti aamuun.

  Proteiinipainotus aamullakin, että ei weetabixia sentään 8)

 3. Heissan! Juu, mikä ettei, kirjoitan näistä ainakin osissa. Mitään magiaa tässä nyt ei toki ole – eli ihan normaali systeemi kaikkinensa, ehkä vähän pienemmillä määrillä kuin yleensä syön.

  Proteiinia, sopivasti hiilareita (treenin jälkeen) rasvaa, paljon vihanneksia, marjoja jne. Eli sitä samaa “tylsää perussettiä”, mitä aina ja kaikkialla muutenkin sanotaan. 🙂

  Teen Kevätherkku-haastattelun, josta perusohjeistus starttiin!

 4. Hei jes! mäkin haluan ja aijon kevätherkuksi ja oman elämäni herkuksi!

  Ruokailuohjeita kaipailen myös, 2päivää jälkijunassa lähden liikkeelle, mutta niin, perusasiat lienevät kunnossa, enemmän mietittyttää ruokailurytmi ja omalta kohdaltani valitettavasti ruokailun määrä on ehkä ajoittain kateissa. Kiitos, mukana ollaan, tavoitteena 4kg miinustaminen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *