Flavor of the Month

Kevätsiivous, perusasioita.

****

Kevätsiivouksen perusohjeita voi löytää myös Marttaliiton sivuilta. Ehdottomasti suosittelen siistiä (eli puhdasta) ruokavaliota ympäri vuoden, niin mitään kesäkilohumppaa ei tarvitse tehdä. Martat:

“Suunnittele milloin ja mitä siivoat. Jaa töitä eri päiville. Kun siivoat tasaisesti läpi vuoden, voit unohtaa suursiivoukset ja likaa räjäyttävät aineet.”

Juuri näin! Jos tarkoitus on pudottaa painoa, suunnittele se. Tee aikataulu ja hanki ohjeistus. Jos et tiedä miten, kysy apua.

Mitään räjäyttäviä aineita =) ei myöskään tarvita, vaikka tuotesuosituksia onkin tulossa.

Painonpudotus on huomattavasti helpompaa kun on olemassa punainen lanka jota seurata. Ruokavalio tai tapa syödä, jota on tarkoitus noudattaa aina. Ei siis surffailla perjantai-maanantai-aallokossa, vaan nähdään kauemmas (ks. Ajattele missä voisit olla vuoden kuluttua, jos aloitat nyt?).

Pätee missä tahansa asiassa, jossa halutaan saavuttaa jotain:

määrittele tavoite (eli lopputulos), sitten suunnittele matka sitä kohti. Vahingossa onnistuminen on hyvin vaikeaa.

Kuvio menee monesti siten, että “nyt minä aloitan”, mutta jos mitään suurempaa suunnitelmaa tai ohjetta ei ole, aloittaminen jää aloittamiseen, alkaakseen taas maanantaina uudestaan. Tee suunnitelma vaikka koko vuodeksi? Miksei. Lue Pomminvarmaa painonhallintaa. 

Kun ruokavalio on perustaltaan ja rungoltaan hyvä ja terveellinen aina, kehollista kaaosta ei pitäisi tullakaan. Silti tulee pikkujoulu- ja syyssiivoukset, ainahan ne tulee. “Kesän jälkeen”, you know.

Myös motivoivat asiat on hyvä miettiä, Martat auttavat tässäkin! Miksi sinä olet mukana?

martat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *