Ravinto

Kilpailu: voita ravintovalmennus!

Nyt on aika arpoa yksi herkkuasiantuntijan, eli Sami Sundvikin ravintovalmennus. Tuo anonyymi espoolaismies auttoi juuri minua pudottamaan kahdeksan kiloa neljässä viikossa (ja homma jatkuu), joten tottahan Kevätherkku-teemaan kuuluu se että laitetaan yksi Samin valmennus jakoon teillekin.

Kerro kommenttiketjuun lyhyesti tavoitteesi ja se, miksi tarvitsit ravintovalmennusta. Vastaajien kesken arvotaan yksi kappaletta valmennusta ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Por favor! =) 

143 thoughts on “Kilpailu: voita ravintovalmennus!

 1. No läskin takia tietty. Kaikki ja mahdolliset konstit on testattu ja ainoa mikä pysyy, on läski.

 2. Olen raskaana. Naurettavan väsynyt jatkuvasti ja turvaudun leipään. En ole laihduttamassa mutta ei ollut tarkoitus myöskään ajautua 9 kuukauden buffettiin, kuten edellisen raskauden aikana.. Mä voisin tarvita apua tässä. 🙂

 3. Tavoitteeni on saada lihasmassaa ja muotoja, ja pitää löysät poissa. Olen koittanut itsekseni löytää hyvän tavan syödä, mutta tuntuu, etten saa nyt kaikkea irti. Välillä mennään liian pienellä syömisellä ja välillä ylimäärällä. Kaipaan apua ja ohjeistusta oikeaan rytmiin, määrään ja sisältöön. Pieni ruoka-aineallergia tuo omat haasteensa tähän syömisen tasapainottamiseen 🙂

 4. Viimeisiä rasvakiloja työstetään täällä pois ja siihen tarvittaisiin tuollaista tahtia ja viisautta kuin Kukalla 🙂 Tarkoitus saada kehonkoostumius “normaalin” sisälle, puuttuu vielä kiloina 11,6 kg. Kiloja on mennyt n. 40kg muutaman vuoden sisällä oman sisun voimin, mutta loppuun tarvis prokkis saada ja siihen ei omat keinot riitä sillä paino se on jumahtanut melko lopullisesti ja rasva pitää kiinni keskivartalosta tiukasti 🙂 Reeniä tehdään ja helpolla ei luovuteta. Tällasia syitä ravintovalmennukseen täällä 🙂

 5. Tavoite on pysyä hyvässä kunnossa, “nuorena ikäisekseen” kuten laulussakin sanottaan. Ravintokoulutusta tarvis siihen että söisin tarpeeksi. Nyt paha tapa syödä liian vähän 🙁

 6. Haluan takaisin timmiin kuntoon, mutta ennenkaikkea terveyttä ja hyvää oloa. Olen kokeillut vaikka mitä dieettejä ja valmennuksia, joista viimeisimmästä kauhea turvotus ja finnit naamaan. Olen ilmeisesti joku luonnonoikku, jolle mikään ei toimi! 🙂

 7. Hei! Olen kokeillut kaikkea mahdollista, tietenkin ihmekuureista lähtien, ja kun minulla todettiin nivelpsori, olen sitä myöten käynyt ravintoterapeutilla, antioksidanttiklinikalla ym. ym. eli tietoa minulla oletettavasti on paljon, mutta sen hyödyntäminen painonhallinnassa ja nivelten hoidossa on olematonta……….joten jospa tällaisen henkilökohtaisen valmennuksen avulla pääsisin vihdoin tavoitteeseeni:)

 8. Omana tavoitteena on loppu elämän kestävä terveys ja suorituskyvyn hiominen huippuun. Parin vuoden aikana olen edistynyt oman ruokavalioni kanssa huimasti, mutta koen tarvitsevani henkilökohtaista ohjausta saadakseni yksityiskohdat kuntoon.

 9. Tavoitteena olisi saada puhdasta läskiä pois, ja treenin kautta tietty lisää lihasta ja muotoja. Ravintovalmennus olisi tarpeen, koska tuntuu etten enää tiedä mitä saa syödä ja mitä ei, syödäkö pari kertaa päivässä vai kolmen tunnin välein, se mikä eilen oli kiellettyä onkin tänään sallittua… pää on ihan sekaisin kun erilaista informaatiota tulee eri puolilta. Joten apu olisi enemmän kuin tarpeen!

 10. Olen tiputtanut ravintoterapeutin, ruokaympyrämallin ja ateriankorvikkeiden avulla 20 kg, ja vielä olisi 7 kg jäljellä. Mutta homma junnaa paikallaan, ja on oikeastaan junnannut jo monta kuukautta. Tuntuu, että aina kun päätän olla tiukkana, niin viimeistään seuraavana iltana tulee se repsahdus – vähän tummaa suklaata (oho meni 100 gr), popcornia (hups meni pussi), muutama keksi (jaa, laatikosta näkyy pohja).. Tokikaan mistään valtavan isosta feelusta ei ole kyse, kun paino nyt kumminkin pysyy suunnilleen samoissa, mutta olispa kiva, että kokisi olevansa niskan päälle syömisten suhteen ja saisi nuo loput kilot pois ja sentit vyötäröltä ja reisistä. Ja jaksaisi paremmin, voisi hyvin. Ja nyt ongelmaksi muodostuu myös se, että parin-kolmen viikon ateriankorvikekuurilla painon saisi nopeasti alas, mutta siksi aikaa pitäisi jättää jumpat pois, koska en jaksa liikkua jos olen “paastolla”. JA SIINÄHÄN EI OLE MITÄÄN JÄRKEÄ…… Joten…. HELP! Ja mielellään sellaista apua, että saisin tietoa konkreettisesti siitä mitä syön milloinkin, mutta ne ei olisi joka päivä samoja asioita. Ja tuosta lautasmalli-filosofiasta mitä tässä nyt on opeteltu.. En ole ihan varma sopiiko se kaikessa yksinkertaisuudessaan minulle ihan täysin. Yksi pala leipää voi johtaa koko loppupäivän ahmimiseen… Eihän sen niin pitäisi olla! Edelleen HELP ME!

 11. Koska ehdottomasti tarvitsen ja haluan!

  (tää oli lyhyt, jos alan kertomaan tarkemmin, niin se on jo tosi pitkä) 😀

 12. Seuraan mielelläni ruoka- ja terveysjuttuja, mutta olen niiden seurauksena näköjään mennytkin jo ihan pyörälle päästäni että miten ja mitä ja koska pitäisi syödä. Urheilen melko paljon (suurimmaksi osaksi koska se nyt vain on niin kivaa mutta olisihan se nyt ihanaa jos sivuvaikutuksena kroppakin muokkautuisi urheilullisemmaksi), mutta jotenkin mitään ei tunnu tapahtuvan rasvan palamisen *tai* lihaskasvun kannalta. Huoh. Kaipaisin jonkun selväjärkisen apua. 😀

 13. Olen koittanut treenailla ja syödä terveellisesti jo pidemmän aikaa, ja päätynyt viljattoman ja maidottoman ruokavalion tehokkuuteen. Ongelmana on lähinnä monipuolinen ruoka. Koitan syödä puhtaasti, mutta silti tuntuu, etten saa päivään tarpeeksi monipuolisesti kaikkea. Lisäksi haasteena on epäsäännöllinen työ ja oman jaksamisen kanssa kamppailu. Eli lähinnä yksityiskohtien viilaamista. Olisi vain niin helppoa mennä ostamaan se pirun subi siitä naapurista! Eli jos en henk.koht valmennukseen pääse, niin kaipaisin ainakin nopeita välipalavinkkejä, kun eväät on kotona ja jotain pitäisi äkkiä saada napaansa!:)

 14. Tietoa on mutta käytäntö puuttuu! Miten sitä onkin niin vaikeaa saada muutoksia tehtyä ilman jonkun toisen apua… Tarvitsen tukea, ohjausta ja lisää tietoa jotta saisin itseni siihen kuntoon että jaksaisin olla tyytyväinen minä vauva-arjen keskellä. Tähän kuuluu jo nyt liikunta (sali ja kahvakuulan nostaminen!) mutta ravintopuoli on vielä poissa raiteilta. Hjälp!

 15. Liikunta on toistaiseksi jäissä jalkaoperaation takia ja pullistuminen on alkanut uhkaavaa vauhtia. Tämä laiva olisi käännettävä äkkiä ja toistaiseksi ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ruokavalion tarkistus.

 16. Perusasiat on kai melko kunnossa, mutta rytmit ja määrät ei jotenkaan suju. Ja niin, sokerikoukussa. Olo on nuutunut ja energiaton. Muutama kilo voisi lähteä, mutta ehkä enemmän toivoisin “tiivistymistä”. Urheilen mielestäni melko kohtuullisesti, toivoisin riittävän ja hyvän ravitsemuksen tukevan tätä. Toivoisin elämäntapamuutosta, en diettikokeilua. Ja päivät mietin työkseni muiden ihmisten asioita ja huolia, olisi ihana jos voisin hetkeksi ulkoistaa syömiseni miettimisen toiselle :).

 17. Olen jo tehnyt 3 kuukauden Hellan ja kahvakuulan välissä -projektin, mutta vielä on hieman matkaa tavoitteeseen. Haluaisin nähdä mitä Sami tekisi eri tavalla ruokavalion suhteen, kuin mitä noudatin tähän saakka. Vertailukohtaa löytyy, joten olisi mukava vertailla olotilaa ja miten jaksaa treenata ja miten paino putoaa.

 18. 25 kiloa laardia on lähtenyt itseopituilla metodeilla. Erinäiset vaivat ja toki ulkonäkö motivoivat laihduttamaan. Painoa onnistuinkin pudottamaan, mutta “vaivat” (vatsakivut, turvotus, huimaus ym.) jäivät. Hyvän olon lisäksi tavoitteena olisi saada vähän lisää muotoja, lihasten muodossa.

  Olisi mahtavaa kuulla asiantuntijan arvio siitä, miksi laihduttaminen ei riittänyt hyvään oloon ja saada neuvoja sen saavuttamiseksi! Thumbs up:)

 19. Kopioin taustan edellisen postauksen kommentista:

  Mulle on käynyt täysin päinvastoin (kuin Kukalle)…
  …Olen ollut monta vuotta tosi tiukalla luolamiesruokavaliolla (laihduin sillä, koska olen entinen pullukka) ja silti (sittemmin) turvonnut ja turvonnut ja itkenyt ja turvonnut -> kiristänyt entisestään kaiken hyvän ja piristävän pois ja tehostanut treeniä. Luovutin lopulta tänä keväänä yhden oksennustautiputken jälkeen. Aloin syödä. Ruisleipää, pastaakin, ottamaan palaveripullan silloin tällöin. Kas kummaa. Monta kiloa on lähtenyt ja olen tullut tiiviimmäksi, vatsalihakset paistavat yhä paremmin. Se kun on niin, ainakin minun kohdalla, että kerrallaan ei voi salaattia ja lihaa syödä riittävästi, jotta päivän kalorit tulisivat treeniin nähden täyteen, vaikka vatsa tulisikin. Tiukka ruokavalio sen sijaan näyttää saaneen aineenvaihdunnan niin sekaisin, että jouduin aloittamaan kilpparilääkityksen. Ongelma on se, että ruokavalio ehti tulla elämäntavaksi, enkä millään meinaa oppia siitä pois.

  Haaveena triathlon, mutta ongelmana treeniin sopiva ruokavalio. Ja turvotus, jota tulee jos syö ja jota tulee jos ei syö. Epätoivo ja ämpärillinen kyyneliä on itketty, kun vaikka miten päin treenaa niin joko ei jaksa, kehity tai mitä tahansa tekeekin, turpoaa. Tasapaino ruokavalion suhteen on aivan hukassa ja hakusessa.

 20. Siksi että alkaa olla keinot vähissä. Liikun kohtuullisen paljon, kuulan kanssa ja toiminnallista treeniä pääasiassa. Ruuan puolesta takana on viitisen vuotta VHH:ta ja pari paleolla, mutta painoindeksi huitelee tasaisesti silti 30 kieppeillä eikä paino tule alas millään.

 21. Olen 41-vuotias mies. Ensimmäisen kerran laihdutin 12-vuotiaana, läski olin jo mennessäni ekalle luokalle. Olin kesän poissa kotipaikkakunnalta ja kun kolmen kuukauden kuluttua palasin, tutut kävelivät ohi kun eivät tunnistaneet 🙂 +12 cm pituutta, -15 kg painoa. Päälle parikymppiseksi pysyin kuosissa (mm. treenamalla 5 kertaa viikossa itämaista itsepuolustuslajia). Valmistuin keskelle lamaa ja söin (ja join) itseni depiksessä +50 kg kuntoon reilussa vuodessa. Siinä kunnossa on oltu siitä asti, muutaman kerran olen äheltänyt -10 – -20 kg metodeina mm. “pieni päätös päivässä”, VLCD ja tällä hetkellä ADF (rankemman kaavan mukaan tottakai, silti tämä tuntuu metodina helpoimmalta tähän mennessä) – palatakseni aina vähintään surkeaan lähtötilanteeseen. Nyt on vyötäröltä kadonnut about 12 cm reilussa neljässä viikossa (puntarilla en käy, puntilla kylläkin), vielä kun 8 kk paastoan joka toinen päivä, olisin normaalin mitoissa… Ennenaikaisen kuoleman oireita (uniapnea, metabolinen oireyhtymä…) yhdessä sukurasitteen (kaikki sukuni äijät ovat heittäneet kupin nurkkaan vähän päälle 6-kymppisinä) kanssa on sen verran, että jos tämä kierros päätyy samaan lopputulokseen aiempien kanssa… Depressioon ja lohtusyömiseen taipuvaisena olisin varmastikin tuen tarpeessa sekä syömisen että treenaamisen osalta, on sitä jonkunlaista matkan varrella ollutkin vaan ei moista, että olisi osunut ja uponnut, pysyvämmin.

  No joo, tämähän oli arvonta eikä surkein tarina kilpailu 🙂

 22. Tavoitteena löytää optimaalinen ruokavalio suorituskyvyn maksimoimiseksi ja kehittymiseen lajissani crossfitissä . uskon että oikealla ruokavaliolla treenitehot kasvaisi ja palautuminen nopeutuisi( ja ne ääbsitkin uskaltautuisivat tulla esille)Tällä hetkellä ruokavalio on sekalainen setti maitorahkaa ja kaurapuuroa, parsakaalia ja suklaata, mitä joku bodari joskus käski syömään(no okei, ei sitä suklaata)ilman minkäännäköistä logiikkaa.

 23. Kilpparin vajaatoimintaa on hyvä syyttää kertyneestä läskistä, mutta ehkä se todellinen syy on ollut jatkuvassa pastan ja karkin ja pullan mässäämisessä. Noh, helppoahan ne on jättää pois, mutta kun se paino ei silti tipu. Joten kyllä, jotain apua tässä kaivattaisiin..

 24. Olen nyt laihduttanut tammikuusta asti. 10 kiloa on lähtenyt. Samalla parannan kuntoa. Tarvitsisin jo jotain mukavaa vaihtelua ruokavalioon. Tulee syötyä aika paljon samoja juttuja. Esim. jugurttirahkaa, samanlaista salaattia kotona, tonnikalaa, raejuustoa jne… Rahka alkaa on oksettaa! Sillä kyllä vie nälän kätevästi pois.

 25. Itselläni atleettinen kroppa on piiloutunut noin kymmenen rasvakilon alle. Urheiltua tulee aivan mukavasti ja syötyä pääsääntöisesti jotenkuten oikein, mutta pysyvää ähkytöntä, jatkuvaa hyvää oloa en ole onnistunut saavuttamaan tai juurruttamaan itseeni ajatusta siitä, että ruokaa saa huomennakin, ei tarvi syödä kaikkea tänään.

  Ammattiapu olisi tarpeen, vihdoin myönnän sen. 😉

 26. Paino junnaa paikoillaan, treeni on tahmeaa eikä edistymistä tapahdu. Jatkuva väsymys painaa mieltä matalalle. Energiaa pitäisi saada tekemiseen ja olemiseen!

 27. Lisää lihasta, vähemmän rasvaa ja lisää tehoa treeniin jotta tämäkin Herkku saataisiin oikeisiin mittoihin!!

 28. 26-vuotisen elämäni ajan olen ollut aina alipainoinen kukkakeppi. Viime kesänä tilanne meni jo melko pahaksi, ja stressin myötä painoni notkahti rajusti (48kg/168cm). Tästä aiheutui tiettyjä terveyshaittoja, joskaan ei mitään hälyttävää. Vähitellen olen saanut hilattua painoa terveellisempään suuntaan.

  En kärsi syömishäiriöstä, mutta koen että suhteeni ruokaan voisi olla parempikin. Käyn kuntosalilla ja tavoittelen suurempaa lihasmassaa, mutta projekti ei etene halutusti koska en osaa ravita itseäni oikeaoppisesti. Lisäksi minulla on joitakin ruoka-aineallergioita ja yliherkkyyksiä, jotka rajoittavat syömistä. Yksipuolinen ja riittämätön ravinnonsaanti on aiheuttanut minulle aiemmin anemiaa. Verensokerini vaihtelee päivän mittaan liikaa, mikä ilmenee huimauksena.

  Kaiken kaikkiaan, ravintovalmennus olisi minulle tärkeää, jotta saisin enemmän voimia haastavaan arkeeni (opiskelu, työ, liikunta). Naistenlehdet ja internet ovat täynnä laihdutusohjeita, mutta kuka neuvoisi valmiiksi laihaa ihmistä, Samiko? 🙂

 29. Tavoitteena on luonnollisesti päästä omaan parhaimpaan kuntoon ikinä – kehittyä niin kehonpainoharjoittelussa (kehonhallintaa & voimaa) kuin kahvakuulan nostamisessakin.

  Ravintopuolella tuntuu että perusasiat on kunnossa, ruokavalio on jo valmiiksi viljaton jo maidoton, mutta joku juttu joko harjoittelun tai ravitsemuksen puolelta sieltä silti vaan näyttää puuttuvan, mikä estää rasvaprosentin putoamisen. Alhainen rasvaprosentti tukisi fyysisiä tavoitteita niin, että mitä vähemmän kannettavaa rasvamassaa niin sitä helpompi tätä ruhoa olisi hallita. Tällä hetkellä työn alla vapaa käsilläseisonta, käsilläseisontapunnerrukset seinää vasten onnistuu jo 🙂 Tästä olen ylpeä, koska minkäänlaista voimistelutaustaa ei lapsuusajoilta ole, mutta kehitys noissa, kutsutaanko niitä sitten akrobatiajutuiksi (?) on ollut ihan huima, kun jaksaa vaan tehdä ja harjoitella päivästä ja viikosta toiseen 🙂

  Minulla on ollut parikin personal traineria/valmentajaa, mutta tällä kertaa kaipaisin vähän toisenlaista lähestymistapaa etenkin ravintopuolella!

 30. Tuolla ihanalla rauta pallolla nyt tavote saada toi 10 minuuttia täyteen ja kun duunikin on aika hemmetin raskas niin jotenkin tuntuu et kaikki menee läpi mitä syön. Taustani on kehonrakennus puolelta joten tuo ruoka valio on jotakuinkin kunnossa, mut nyt tässä talven olen siirtynyt tähän luolamies diettiin pikku hilijaa. Jako tuolla kuulalla menee et 1 viikko tempaus ja työntöä 4*viikkoon, seuraavalla viikolla 1 voima reeni toinen tikapuu 3,6,9 ja 2 swingi reeniä ja alusta. Ennen kaikkea tarvisin ammattilaista kattoon et saanko ruasta tarpeeksi vai liian vähän

 31. Oma kuntoremonttini on ollut käynnissä viime syksystä lähtien, ensin keskittyen enemmän nimenomaan peruskunnon rakentamiseen ja terveellisimpien rutiinien “omaksumiseen”. Liikunta on tällä hetkellä osa normaalia arkea, kuntosalilla käyn 4-5 krt viikossa ja kävelylenkeillä n.2 krt viikossa ja syönkin suht koht terveellisesti, mutta nyt olisi tarvoitteena myöskin pudottaa painoa 5-7kg ja nimenomaan saada sitä rasvamassaa alas.

  Syyskuussa rasvaprosenttini oli 33% joka ei 22-vuotiaalle ollut todellakaan mikään ihana uutinen. Tämän jälkeen en ole käynyt mittauksessa, mutta ainakin oma olo on huomattavasti kiinteytyneempi vaikka vaakalukema ei ole 75kilosta mihinkään liikkunut näiden 8kk aikana.

  Olen itse aina myöskin ollut kiinnostunut mahdollisimman “puhtaasta” ruokavaliosta, suvussani kun löytyy luomuviljelijää ja terveyden ammattilaista eli luomu ja puhtaus on ns. verissä!

  Nyt tavoitteena olisi saada lihasta näkymään ja sitä rasvaprosenttia alas. Ammattineuvoja kuntosalipuolella löytyy, nyt olisi vielä tarvetta niille neuvoille siellä ruokavaliopuolella ja sitten tämä tyttö olisi valmis paljastamaan Kevätherkku-minänsä!

 32. Tavoitteena on löytää itselle sopiva ruokavalio, joka on luonnonmukainen ja luontoa arvostava. Samalla tietysti tavoitteena on terveempi ja kevyempi/kapeampi minä 🙂

 33. Löysät pois, lihasta esiin. Haluan löytää itselleni sopivan ruokavalion, jonka noudattaminen ei ole mikään kuuriluontoinen juttu, vaan enemmänkin pysyvämpi tapa. Liikun paljon, joten hyvän ruokavalion tuoma lisäenergiakaan ei ole pahitteeksi.

 34. Lähes liikunnaton vuosi takana,nuhaa, kuumetta ja kaikkea pikkuvikaa..ojan pohjalla ollaan vaikkakin valoa tunnelin päässä on..kuinka paljon kiloa..kyllä minusta pari kaunotarta saa jaettua 😉 A P U A 🙂

 35. Olen päättänyt päästä kerran elämässäni mahdollisimman hyvään kuntoon. Treenit ovat sujuneet hyvin puolisen vuotta, mutta ruokavalio on sellainen, jota en ole saanut millään kuntoon. Työskentelen hierojana ja fyysinen työ yhdistettynä treenaamiseen vaatii tarkkaa balanssia sen kanssa että energiaa riittää, mutta paino putoaisi. Suunnitelmallisella ohjauksella uskon että pääsisin tavoitteisiin. Motivaatiosta tämä ei ainakaan ole kiinni.

 36. Liikun paljon ja syön terveellisesti, mutta luulen että ruokapuolen pitäisi olla vähän monipuolisempi. En syö lihaa enkä kanaa, ainoastaan kalaa ja lisäksi olen gluteeni+laktoosiherkkä. Ruokavalio siis kaipaisi kovin inspiraatiota! 🙂 Muutaman kilon painonpudotus ei myöskään olisi pahitteeksi, kunhan lihakseni eivät katoa mihinkään!

 37. olen 2 vuotta noudattanut perusbodarin ruokavaliota ja välissä ollut kisadieetilläkin. Haluaisin uusia näkemyksiä ruokavalion rakentamiseen ja omia tavoitteitani tukemaan.

 38. Tarvitsisin ehdottamasti! Ruokavalio on pyllyllään, kauniisti sanottuna. Sokerinen maitovalas pitäisi saada vaihdettua naaras tiikeriksi lopullisesti. Tarvitsen tietoa mitä syödä ja mitä ei, mikä on hyvää ruokaa!

 39. Rehellisesti sanottuna: olen tosi kiinnostunut Samin metodeista elämäntapamuutoksissa. Kaipaisin itsekin taas ryhdistäytymistä ja skarppausta etenkin sokerin syönnin suhteen, mutta myös muut Samin metodit tuntuvat kiehtovilta ja enemmän kuin mieluusti keskustelisin niistä enemmänkin. Ja tietty kokeilisin käytännössä, toimisivatko ne minulla itselläni.

 40. Tässä on parin vuoden aikana tullut kokeiltua monenlaista ruokavaliota ja luettua opuksia aiheesta joka lähtöön. Siihen viidakkoon on helppo eksyä. Tavoitteena olisi saada parempia tuloksia treenirintamalla ja mielellään saada muutama kilo pois. Ravintovalmennus olisi täydellinen ratkaisu ongelmiin. 🙂

 41. Haluan tulla vahvimmaksi mahdolliseksi versioksi itsestäni. Tavoitteenani on osallistua voimanostokisoihin tänä vuonna ja voittaa. Syömishäiriötaustan vuoksi oikeanlainen syöminen (riittävä ja laadullisesti hyvä) tuntuu vaikealta omaksua. Joko syön liikaa ja laaduttomasti tai liian vähän ja laadukkaasti…

 42. Mie oon ihan hukassa näitten valioitten kanssa… kyllä… minä tarvitsen herkkuasiantuntijan ravintovalmennuksen. Tupakoinnin lopettamisen jälkeen kilot senkun kertyy ja en saa otetta mistään valiosta, hukassa ollaan , tule apuun Sami!!!!

 43. Lyhyesti siksi, että jos kuopus täyttää jo 11v, niin on jo todella korkea aika ja viimeinen hetki luopua näistä “raskauskiloista”! Neljäkymppiä on tulossa vauhdilla täyteen ja tavoitteena on näyttää silloin paremmalta kuin koskaan (+ voida paremmin ja terveemmin kohti viittäkymppiä)!!!

 44. Paljon liikkuvalle ihmiselle oikeanlainen ravinto on todella tärkeää ja minusta tuntuu, että omassa syömisessäni on paljon parantamisen varaa. Minusta olisi hienoa päästä tapaamaan ravitsemuksen asiantuntija ja saada uusia vinkkejä omaan syömiseen.
  Omia tavoitteita ovat tulevaisuudessa juoksukunnon kehittyminen sekä yleisen hyvinvoinnin lisääminen.

 45. Täytyis saada painoa nostettua ainakin 10 kg, jotta kehtais kesällä liikkua asiaankuuluvissa vaatteissa! Ja jaksais paremmin urheillakin. 🙂

 46. Tritahlonin puolimatkalle treenaus ilman höttöhiilareita, rasvaa koneeseen siis mutta miten?!

 47. Tavoitteena kiinteytyminen. Ravintovalmennusta tarvitsen, jotta oppisin syömään riittävästi ja suhtautumaan syömiseen rennommin

 48. Ravintovalmennuksen tarpeessa “syömishäiriön” ja painon jojottelun taltuttamiseksi.

 49. Tarinani on varmasti klassinen – tiedän, mutta en osaa. Mulla on voimailutausta, en kaida vaan rakastan kovaa treeniä ja nykyään teen aiempaa enemmän myös aerobista. Periaatteessa tiedän, kuinka mun tulisi syödä, mutta joku fiba jossain tottumuksissa nyt on, kun kiloja on kuitenkin kertynyt parin luunmurtuman ja Intiasta poimitun suolistopöpön parantelun jälkeen enkä meinaa päästä laardista eroon omin voimin. Voimailutausta näkyy siinä, että pelkään hysteerisesti yhdenkin lihasgramman menettämistä, jolloin totuus on varmasti se, että syön liian suuria annoksia.

  Mulla oli lapsena pieni mummolta saatu lelukoira, jonka nimi on Sami – hän asuu edelleen meillä ja on masusta ihan kuopalla, koska kulki mun mukana joka paikkaan. Silloin sain Sami -koiralta ihan hirveesti voimaa vaikeisiin tilanteisiin. Nyt haasteet on toisenlaiset, ei yhtään helpommat ja olisin valmis vaihtamaan tsempparia toiseen Samiin.

 50. Oon ihan toivoton ruokavalion suhteen, ollut koko aikuisikäni. Laihduttaminen ja puputtaminen vuorottelevat, tasapainoa ei löydy millään! Ja aina on liian lihava. Apua!

 51. Toivon niin voittavani arvonnan jotta saan ruokailun järkeväksi tavoitteitani edistäväksi. Teen itse työtä liikunta-alalla ja teoriassa osaan syödä oikein mutta käytännössä se tuntuu olevan haastavaa. Kaipaan niin neuvoja tämän toteuttamiseen jossa Sami on kova ammattilainen.

 52. Tavoitteena olisi saada nuo sitkeät, ylimääräiset rasvakilot kokonaan pois, ikuisiksi ajoiksi! Tavoitteena olisi siis löytää terveellinen, ehdottoman toimiva ja jatkuvasti noudatettavissa oleva ruokavalio, ei mikään “tätä ja vain tätä syömällä laihdut kuukaudessa 10 kiloa”, vaan sen fiksun ja tehokkaan ruokavalion löytäminen olisi nyt hakusessa 🙂

 53. Tavoite miinus 15 kg ja valmennusta tarvitsen siksi, että vaikka periaatteessa muka tiedänkin kaiken, en kuitenkaan usko mitään ennen kuin joku käskee!

 54. Tavoitteenani olisi karsia turhat turvotukset kesäksi, ja hyvä tavoite olisi mielestäni -5 kg. Liikun monipuolisesti, mutta ruokailun suhteen itsekurini ei riitä karsimaan kaikkia huonoja ruoka-aineita ruokavaliostani. Toivoisinkin, että joku kertoisi minulle sopivan ruokavalion, koska olen varma, että ruokavalion muutos vaikuttaisi paljon painooni. Oma tahto ei vain tahdo riittää tässä muutoksessa…

 55. Kävin tänään puntarilla ja se näytti kymmenen kiloa vähemmän kuin pari kuukautta sitten. Paino on pudonnut hitaasti mutta varmasti. Vielä. Lähtötilannehan oli katastrofaalinen. Liikuntaa olen lisännyt hurjasti jo ennestään melko liikkuvaiseen elämääni mutta ruokavalion kanssa olen hukkua ruokainformaatiotulvaan.
  Tavoitteeni alun alkaen on ollut kunnon kohotus, laihtumisen suhteen olin jo heittänyt kirveen kaivoon. Mutta kyllähän se aina niveliä helpottaisi ja liikunnan mukavuutta lisäisi kun edes pahimmat liikakilot saisi pois. Liikunnan ja järkevän ruokavalion avulla voisin onnistua.

 56. Informaatio ähky kun tutkii ravinto ja laihdutus asioita. Joku sanoisi että näin syöt ja piste. Nyt tän toisen tenavan jälkeen tää olis kuin nyrkki silmään.

 57. Viimeisten kilojen rutistamiseen.
  Yhden naisen verran olen jo tiputtanut, mutta viimeiset 7-10 kiloa ovat tiukassa, jumittanut pitkään.
  Pitäisi nykyistä ruokavaliota vielä viikate, että saan itseni vihdoin normaalipainoon.

 58. Viisi kiloa on tavoitteeni. Olen painanut noin 68 kiloa melkein 10 vuotta, päässen satunnaisesti alle 67 kilon huomatakseni taas pian, että paino on 68.5. Viimeksi painoin 63 kiloa vaihto-opiskeluaikoina. Kummasti 2-3 tuntia kävelyä joka päivä piti painon kurissa ilman mitään toimenpiteitä. Nyt kun työmatka on 45km yhteen suuntaan, on tilanne vähän toinen. Kolme kahvakuulatreeniä ja yksi pilates viikossa ei riitä samaan tulokseen kuin 15-20 tuntia kävelyä viikossa. Viisi kiloa pois. En ymmärrä mikä siinä voi olla niin vaikeaa. En mussuta eineksiä, karkkia, leipää, kampaviinereitä, pähkinöitä tai juo tolkuttomasti alkoholia. Mitä hel***tiä aineenvaihdunnalle pitää tehdä, jotta ne viisi kiloa lähtee lopullisesti? Mä en tiedä, mutta luulen että Sami tietää..

 59. Haluan olla kuten mopsit “multum in parvo”.

  Tällä hetkellä vaaka on onnellinen kanssani, mittanauha sen sijaan soi ja itkee. Yksin olen urakoinut ja kulutus on kohillaan, mutta se, mitä napaani turboahdan ilmeisesti ei. Se mikä kiristyy, ei ole mun kroppa, vaan hermo, kun ämpärillinen hikeäkään ei saa peilikuvaa muuttumaan.

  En ole enää mikään neitokainen vaan jo vähän kypsempi herkku, mikä tekee tästä hommasta vielä vaikeampaa. Ikä hidastaa palautumista ja saa rasvan tirisemisen sijasta tarrautumaan kaksin käsin vyötärööni kiinni.

  Yksin ei näemmä onnistu, onnisituisko kaksin?

 60. En halua olla enää mätisäkki, vaan timmi ja naisellinen. Haluan katsoa peiliin ja olla tyytyväinen näkemääni, sekä tuntea oloni vahvaksi ja terveeksi.

 61. Ikuinen jojottelija. Paino vaihdellut huomattavasta alipainosta noin sadan kilon keijukaiseksi moneen kertaan nelikymppisen elämäni aikana. Nyt saa riittää!Kunnon motivaatioruiskeen tarvitsisin persuksilleni kiitos.

 62. Tavoite: olisi kiva nähdä ne lihakset, jotka tunnen eli -20. Harmi vain, että se mitä tekee salilla, uimahallissa ja lenkkipolulla ei riitä, vaan ratkaisu löytyy keittiöstä, joka ei ole lempipaikkani.

 63. En ole tyytyväinen nykyiseen kehonkoostumukseeni, enkä etenkään siihen, miten ruoka tuntuu hallitsevan minua, enkä minä ruokaa. Suhteeni syömiseen on kuin jyrkänteen laidalla tasapainoilua: pieni horjahdus ja kontrolli katoaa täysin.

 64. Laihduttaa on yritetty, se on saavutettu. Kehonkoostumus ei muuttunut, jäljelle jäi silti pömppövatsa jos ei pääse eroon. En ole koskaan pitänyt kasviksista tai vihanneksista. Löytyisikö Samilta vinkkejä miten nämä saa alas kurkusta? Kontrollikin tuntuu katoavan aina pienen vastoinkäymisen tullen esimerkkinä olen sairas, saan siis syödä, se on polttoainetta (karkkia, sipsiä, jäätelö ihan holtitonta) Tarvitsisin tarkat raamit sille mitä saan syödä, maitotuotteiden (proteiinin niissä) korvaaminen on tuntunut ahnkalimmalta sillä en voi esimerkiksi maitorahkaa syödä. Enkä tiedä millä korvaisin sen, kanamuniakaan ei vootsi syödä päivässä sitä 8 kappaletta (ei siinäkään mitään järkeä ole…?) Ja kun en syö tarpeeksi proteiinia en jaksa, tulee nälkä = ostan lähimmästä kaupasta sitten sen suklaapatukan jne. Tuttu juttu. Apuva tarvitaan (opiskelijalla ei vaan siihen ole varaa laittaa pennosiaan vaikka haluaisi :/ )

 65. Sekä ulkonäöllisistä että terveydellisistä syistä haluaisin eroon jatkuvasti turvonneesta ja isosta vatsasta sekä jatkuvista sekalaisista vatsaoireista. Tulevan työnikin kannalta pitäisi pysyä terveenä ja hyvässä kunnossa. Mitenkään lihava en ole, mutta mielelläni (yllämainittujen syiden takia) haluaisin oppia miten syön väärin ja saada lisäksi ideoita parempaan ruokavalioon ja parempaan oloon.

 66. Mä tarvin apua. Oon pudottanut painoa reilusti pisteitä laskien, ne kilot tuli takas. Olen timmifarmeillut itseltäni 30kg rasvattomalla rahkalla ja rasvattomalla raejuustolla…en kykene niihin enää katsomaankaan…nekin kilot on tulleet takas. Tietoa on terveellisistä vaihtoehdoista muttei ole taitoa niitä käytännössä toteuttaa oikein. Liikun päivittäin, tällä hetkellä nostan kuulaa 3x vko ja käyn kävelyllä päivittäin.
  Mutta se terveellinen ruokavalio, siihen tarvin ohjausta!

 67. Eikös se niin mene, että 20% liikunnasta ja 80% ruokavaliosta. Tuo 20% osuus on kyllä kunnossa, mutta se loput 80%… Tavoitteeni on ja haluan nähdä miltä näytän ja miltä minusta tuntuu kun se 80 prosenttiakin on kunnossa. Ja olen satavarma, että se 80% saadaan kyllä Samin avulla kuntoon.

 68. No nyt tarvittais ruokavaliovalmennusta! Fyysinen valmennus on jo varattu koko kesäksi ja sitä silmälläpitäen kahvakuulasta on pyyhkästy pölyt pois ja laitettu mankkaa tilalle. Aivosolut on pääkopan sisässä käännetty asentoon kesäherkku = loppuelämän herkku. Treeniboosterikin testattu (kookosöljykahvicombo) ja hyvä oli 😉

 69. Kymmenen kiloa lisää tempaukseen ja työntöön. Leuanvetoon lisää painoja mutta ei omasta takaa 🙂 Nämä kiitos, ilman lisäkiloja omaan kroppaan!

 70. Jos semmonen -8 kiloa loordia pois, ois aika passeli.
  Omat eväät niin sanotusti syöty… Että apua tarvis.

 71. Jokotai syömisestä eroon pääsemiseen apua…eli tulee syötyä joko super tiukasti tai vähän liian rennosti.

 72. 20 vuotta urheillu ja salilla treenannut, ikinä en ole vatsalihaksiani nähnyt, periaatteet tiedän mutta pää ei ole kestänyt dieettä. Tällainen valmennus olisi avain siihen että pääsen kuntoon ja lapsenikin isänsä tikissä näkisivät ja näin myös toimisin heille inspiraationa vaikka kuvien kautta kun aika minusta jättää 🙂

 73. Takana on rikkonainen alkuvuosi sekä kevät treenin suhteen, eikä kisaaminenkaan onnistunut suunnitelmien mukaisesti polven rikkouduttua. Nyt vihdoin on päästy normaaliin treenirytmiin ja seuraava tavoite on syksyn kisat, joita ennen muiden saama etumatka täytyisi kuroa kiinni hiomalla kaikki osa-alueet 100 % toimiviksi.

 74. Mitä enemmän ikää sitä vaikeampi on pitää itsensä kunnossa ns. normaalilla ruokavaliolla. Näin yli 40v. haluan saada itseni hyvään kuntoon ja myös pysyä ! Treeni kulkee nyt aika hyvin ja olisi upeaa saada myös ruokavalio kuntoon !

 75. Treenit kunnossa, mutta loppusilaus hyvinvoinnille ja six pack ennen 40-v näkyviin. Aikaa on, sopivasti.

 76. Roti on kadonnut johonkin tai sitten vain superfoodit ja hiitit vaan lopulta alkaneet kyllästyttää? Inspis on hukassa, nimittäin lapseni on 3v ja edelleen tässä keskivartalossa on ne sitkeät 5kg enemmän kuin ennen raskautta. Että sellainen olis tavoite.

 77. Asuin lähes vuoden Italiassa, jonka jäljiltä sitä ylimääräistä on aika monta kiloa, eikä ne lähde vaikka miten päin yrittää. Itse luulin tietäväni miten itsestä pidetään huolta, miten saa kropan kuntoon ja terveen olon, mutta olin niin kovin väärässä. Olisi helpottavaa vihdoinkin löytää se joku tie, jota seurata ja olla taas TERVE! Olen vielä nuori, ja vaivoja monia, joten ihan oikeasti on saatava jostain apua elämän muuttamiseen! Minulta ei varmasti motivaatio puutu, elämässä on niin paljon vielä edessä, että ihan pakko saada itsensä terveäksi, jotta voi keskittyä kaikeen olennaiseen, eikä ainaiseen itsensä kanssa kamppailuun.

 78. Minulla on ollut (kirjoitin ensin olut, mutta eh, se nyt ei ole ongelma heh..) mielettömän stressaava kevät, ja projektien pian ollessa paketissa haluaisin ottaa kerta kaikkiaan itseäni niskasta kiinni syömisten suhteen. Lisäksi haluaisin 3-4 kertaa viikossa tapahtuvan salitreenaamisen avulla saada maksimituloksia loppu kesäksi. Tähän varmasti tarvitaan myös tiukkaa ruokavaliollista rotia.

  Tiedän perusfaktat ja arvostan puhdasta, tuoretta ja suht terveellistä ruokaa, mutta balanssi arkeen on jotenkin vaikea löytää. Lisäksi juuri se tarkkaa katsottu treeniruokavalio kiinnostaa. Opiskelijan budjetista rahkeet eivät vaan juuri nyt riitä tällaisiin panostuksiin, joten vitsi, miten mahtavaa olis päästä ammattilaisen juttusille!!
  (Loppu?)kesän tykkikunto here I come! 😉

 79. Haluaisin löytää itselleni oikean, terveellisen ja pysyvän tavan syödä. Rakastan juoksemista, kunnon salitreeniä ja kaikenlaista liikuntaa, mutta oma sekava ruokavalio (toisena päivänä iso pussi irttareita, toisena kilo rahkaa.. näin kärjistettynä) ei todellakaan tue kehitystä/jaksamista treeneissä. Ja oishan se hienoa esitellä vatsamakkaroiden sijaan jotain muuta kesällä Hietsussa :D.

 80. Syömishäiriötaustan vuoksi painoni on noussut 110 kiloon, ja olen siis 164 cm pitkä nainen. Olen aloittanut juuri tavoitteellisen kahvakuulaohjelman, ja haaveissa siintää myös juoksuharrastus. Painoa kuitenkin pitäisi saada alas järkevällä, terveellisellä tavalla. PIkadieetit eivät syömishäiriön vuoksi sovi.

  Olen aikaisemmin onnistunut laihtumaan, mutta kilot palasivat. Viime aikoina olen huomannut, että voin paremmin jos vältän ylenmääräistä viljatuotteiden ja sokerin syöntiä. Nyt kaipaisin kuitenkin neuvoja siihen, miten tällainen ruokavalio kannattaa toteuttaa.

  Motivaatiota ja aikaa löytyy, tarvitsisin vain vähän suuntaviivoja ja tukea. Olen valmis muuttamaan ruokavalioni täydellisesti.

 81. Laihdutin kymmenen vuotta sitten kymmenen kiloa ja tällä hetkellä olen kyllä ihan tyytyväinen painooni (n.50kg) . Nykyään ongelmakseni on kuitenkin muodostunut että olen ns. laiha-läski, eli minulle jäi ylimääräistä rasvaa kehoon, josta tiedän että se lähtisi parhaiten pois kunnollisella ruokavaliolla. Liikun melko aktiivisesti (salia, lenkkiä jne.) Pyrin kuitenkin pitämään painoni suht samoissa lukemissa, jonka vuoksi sorrun siihen että tiedän syöväni liian vähän (yksi lämmin ateria/päivä), mutta kuitenkin liikaa karkkia ja suklaata. Haluaisin tämän kymmenen vuoden soutamisen ja huopaamisen jälkeen oppia syömään oikein ja siihen toivoisin neuoja 🙂

 82. Runsas liikunta ja syömisten yhteen tuottavat välillä vaikeuksia, miten saada riittävästi mutta järkevästi energiaa niin, että jaksaminen ei lopu kesken vaikka liikuntatunteja (ammatista johtuen) kertyy välillä 5-6 päivässä.

 83. Olen stressannut tänä keväänä todella paljon ja aikaa treenaamiselle ja ruokailun tarkkailemiselle on jäänyt todella vähän, ja koko aihe on muutenkin alkanut kyllästyttää. Haluaisin oppia syömään oikein ja juuri minulle sopivalla tavalla, sillä olen elämäni aikana kärsinyt niin paljon vatsaongelmista, että joku apu olisi löydettävä.

 84. Olen “omatoimisesti” laihduttanut itseni jo 76 kiloisesta (noh pahimmillaan piipahdin 79 kg) tähän 66 kiloon. Sain ravinto ohjeet ja kiinnostuin siiitä kovasti. Olen saanut ylläpidettyä painoani , mutta vartalo ei edelleenkään miellytä… Haluan osata syödä hyvin aina ja olla sinut itseni kanssa. Aina.

 85. Olen kahden vuoden aikana laihduttanut noin 30kg. Vielä vähintään saman verran on matkaa “normaalipainoon”. Tässä ajassa olen saanut työstettyä omaa ajatusmaailmaa ja elämäntapoja. Ja nyt koen, että olisin valmis tarkempaan ja tiukempaan muutokseen.

 86. Sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa, ja vaikka hoitotasapaino alkaa olla kohdillaan, ei paino putoa. Tarvitsisin kipeästi ammattilaisen näkemystä ja ohjeita ravitsemukseeni.

 87. Ravintovalmennusta tarvittaisiin tuomaan järkeä omaan päähän. Opiskelen alaa, mutta omalla kohdallani en kertakaikkiaan osaa toimia oikein! Homma lähtee jossain kohtaa aina käsistä ja sitten ei nauratakaan vammojen ja väsymyksen kanssa.. Iän tuomaa järkeä odotellessa! 😉

 88. Teen töitä kaikkina vuorokaudenaikoina ja välillä ruokailut on vuorotyön takia ihan sekaisin ja olo on huono. Syön melko terveellisesti, mutta kaipaisin nimenomaan sitä hienosäätöä rytmiin ja ruokavalion sisältöön.

 89. Löysät pois ja kroppa timmiksi 🙂 muutaman kilon pudotus siis.. Tiedän jonkin verran kyllä mikä on terveellistä mutta kun ne tavat ei vaan pysy.. Tarvin kyllä ammattilaisen apua tässä 🙂 ruokavalio kondikseen niin löytyis uutta potkua arkeen!

 90. Tavoitteeni on laihduttaa vielä muutama ylimääräinen kilo ja kasvattaa lihasta. Haluaisin oppia syömään erittäin puhtaasti ja niin että se tekisi hiuksille, iholleni ja keholleni hyvää!!

 91. tiedän aika paljon ruuasta ja minulla on jo hyvä peruskunto (ts.liikun paljon ja suht monipuolisesti), mutta täysin kasviperäisen ruokavalion (vegaanisen) optimointi tuntuu siitä huolimattahieman vaikealta etenkin kun tavoitteenani olisi kunnon kohotuksen sijaan lihasmassan kasvatus. samin ruokakaappi ei kovin kasvivoittoiselta vaikuttanut, joten uskoisin, että voisin olla mielenkiintoinen haaste myö valmentajalle.

 92. Liian kiltti tyttö, joka on unohtanut itsensä liian pitkäksi aikaa, tarvisi apua painonpudotuksessa.

 93. Haluan voida loppuelämän hyvin ja energisenä. Nauttia elämän lahjasta, tuntea elämänvoiman ja ilon lihaksissa ja kehossani. Hallita kropan ja mielen – olla hyvinvoivin minä mitä voi olla, niin ja se herkuin kans 😉

 94. Fitness-ruokavalion riski on kilpirauhasongelmat, samoin paleon.. Ja kun haluisin vyötärömakkaran pois, niin pitäis karsia hiilarit… wtf!? Eli täällä 25-vuotias, miinus kymmenestä kilosta ja timmistä ja lihaksikkaasta kropasta haaveileva, ennen mallin mitoissa ollut nuori nainen. Joka on enemmän kuin sekaisin kaikista ohjeista, eikä uskalla muuttaa ruokavaliotaan radikaalisti, saati syödä enempää tai jättää mitään pois. Pelkään lihoavani enempää ja jojoilen… Apua tarvitsen siis että joku kertoo sen totuuden ruoasta ja liikunnasta. Tuloksia lupaan kyllä tahkoa, sillä motivaatiota löytyy! Kompassi on vain hukassa

 95. Haluaisin voittaa ravintovalmennuksen koska kaikkia maailman diettejä ja jujuja kokeilleena paino vaan ei putoa…

 96. ihan vaan siksi että haluan oppia syömään terveellisesti. sillätavalla että mulla on hyvä olo siitä mitä syön ja miten syön. Plussana toki tulee se että saisin mahdollisesti myös painoa tiputettua.

 97. Blogin perusteella spartalainen ruokavalio sopisi meikäläiselle varsinkin kun tavoitteena on saada painoa ylös, mutta tarkemmin kun miettii, niin ei tuo taitaisi erota nykyisestä juurikaan eli varmaan lahjoittaisin tuon jollekkin sitä enemmän tarvitsevalle. Mutta noin muuten olisi mukava vaihtaa mielipiteitä tämän anonyymin tuijottajan kanssa.

 98. Vikat kilot junnailee paikallaan ja kiristymista tarvitaan! Perusasiat kunnossa, mutta rasvaprosentti pitäisi saada alas 🙂 HELP!

 99. Kova tahtotila muuttaa ruokailuja sekä panostaa kunnolla liikuntaan synnytyksen jälkeen. Parin vuoden aikana pieniä askeleita terveellisemmän ruuan äärelle jo opeteltu, mutta se ulkopuolisen opastus olisi mahtava apu! Kesää ja kasvimaan antia odotellessa:)

 100. Tahtoisin ja tarvitsisin ravintovalmennusta, koska olen maitoproteiinille allerginen, joten on vaikeaa keksiä näppäriä ja päteviä proteiininlähteitä. Kananmunia ei viitsisi popsia päivittäin eikä ylenmääräinen soijan käyttökään ole ihan hyvästä.

 101. Tulisi niin tarpeeseen..nimittäin jotain osaan ja tiedän, mutta apuja tarttisin rytmittämiseen koska kuljen paljon asiakkailla ja autossa, niin pitäisi olla tälle mega-allergikolle sopivia vaihtoehtoja tarjolla.
  Lisäksi kuinka rytmittää syömisen Juniorin kanssa samaa rytmiin, hän kun pelaa lätkää ja treenit loppuu usein iltaisin vasta 22 eli kotona noin 23, jolloin hän syö aterian ja ehkä päivän ekan lämpimän aterian…
  20-25 kg olisi kadotettavissa, tehty pari kertaa ja nytkin saatu jo pois reilu 5 kiloa. Vinkkejä, neuvoja ja ohjeita tarvitaan tässä perheessä 🙂

 102. Tiukasti istuu nuo muutamat liikakilot vyötäröllä, vaikka mielestäni syön “perusterveellisesti” ja liikun paljon. Aineenvaihduntakin taitaa olla hiukan sekaisin, koska nivelvaivoja ja myös muuta aineenvaihduntavaivaa on. Haluaisin kokeilla pystyisikö ravinnnolla näihin asioihin vaikuttamaan.

 103. kuntoa ja lihasta löytyy jonkin verran. Treenailusta ja ruokavalioista huolimatta vatsamakkara on löysä ja pysyy vaikka siellä alla tuntuu lihasta olevan. Se on siinä nyt pyöriny koko ikäni menossa mukana (mulla on sellanen pysty lapsen maha vaikka poikittaista vatsaakin on kurmuutettu paljon!) ja nyt alkaa piisata!! 🙁

 104. Olen aktiivinen liikkuja, en syö epäterveellisesti ja en juo alkoholia, mutta silti ylimääräistä painoa on ja veto on pois. Haluaisin alkaa kilpailemaan thainyrkkeilyssä, mutta hyvä kun jaksan yhdet treenit kunnialla vetää loppuun asti. Apu olisi todella tarpeen, sillä ongelmani on ruokavaliossa.

 105. Olen entinen syömishäiriöinen, nykyinen terveysintoilija, jota kuitenkin vanhat tavat varjostaa. Haluaisin oppia syömään oikein, niin, että mieli ja keho voisi hyvin ilman jokavuotisia flunssakausia ja olisin virkeämpi, onnellisempi. Saisin eväät olla terveellinen ja hyvä itselleni koko loppuelämäkseni.

 106. Takana (jälleen) tulehduskierre, tällä kertaa keuhkoputkissa. Olen omatoimisesti ja Samin blogia lukien koittanut siivota ne suurimmat tulehdusta aiheuttavat tekijät (vilja, vilja ja vilja sekä maito), mutta selkeästi jotain on edelleen pielessä. Tällä hetkellä odotan “viisailta miehiltä” päätöstä siitä, että silpovatko nielurisat pois -tuo kun olisi heidän tapansa hoitaa asia. Mielestäni leikkuri ei ole se ratkaisu vaan uskon vakaasti (pelkään) että syy löytyy ruokavaliossani. Ilman viisaan apua en vain pääse asian ytimeen.

 107. Olen kesällä 19-vuotta täyttävä kevään ylioppilas ja haluan näyttää hyvältä ylioppilasmekossani! No, totta tuokin, mutta olen aloittanut joulukuussa cheerleading harrastuksen loputtua salitreenaamisen. Vuoden alusta aloin treenata tavoitteellisemmin ja painoja tuli lisättyä aikalailla. Salitreeni itsessään sujuu ihan mallikkaasti mutta tarvitsisin opastusta ravitsemukseen.
  Tykkään käydä aamuisin salilla koska aamupala on oikeastaan ainut ruoka jonka syön säännöllisesti ja kunnolla ja jopa rakastan sitä. Aamupalan jälkeen salillakin treeni kulkee. Olen kuitenkin muutaman kerran “joutunut” treenaamaan päivällä ja olen törmännyt ilmiöön etten yksinkertaisesti jaksa. Ja kyse on siitä, etten ole syönyt kunnolla.
  Jostain kumman syystä viikottaiset “meidän jengin” kahvakuulatreenit sujuvat vaikka kuudelta illalla ovatkin.. johtuneeko sitten tästä kuningaslajista, siihen en osaa vastata.

  ps. mein äiti fanittaa teitä molempia

 108. Kymmenen kiloa kevyempänä tossu nousisi sutjakkaammin. Hoikistuminen tuntuu hieman haastavalta, olen lakto-ovovegetaristi, (vai onko tuollaista olemassakaan), lisäksi syön kalaa. Valmistan muulle perheelle usein liharuoan, ja itse elän leivällä. Tarvitsisin pikaista jeesausta ruokavalion suhteen, ennenkun suonet on tukkeessa. Kiitos!

 109. Voin hyvin ja näytän ihan hyvältä, mutta tavoitteena olisi voida vielä paremmin kuin nyt ja näyttää niin hyvältä kuin mahdollista. Ruokavalioasiat kiinnostavat minua ja apu oikeanlaiseen ravitsemukseen olisi kullanarvoista.

 110. Koska näyttää siltä, että ruokavaliostani pitäisi heivata maito- ja viljatuotteet pois. Näppylää siellä ja näppylää täällä – vetää naisen mielen matalaksi. Samilta varmasti tulisi monipuolinen ja aktiivista harrastustoimintaa tukeva ruokavalio ilman jatkuvaa rahkanpuputtamista, joten oi kyllä kiitos! Olisi korkea aika tuon navanaluspömpön kadota huspois. Eli todellakin, hyvästi dieetit ja tervetuloa kova kondis!

 111. Mä oon aivan TOTAALISEN turhautunut omaan syömiseeni. Sairastelin syksyllä paljon ja alkukevät meni kovassa stressissä. Nyt pari kuukautta yrittänyt päästä hyvän treenin makuun ja pientä tulosta alkaa näkyä, mikä nyt ei poikkeuksellisen hypertrofisella lihastyypillä ole minkään suuren vaivan takana, mutta syöminen on aivan perseellään. Viimeviikkojen tendenssi on että ei tee mieli ruokaa. Tuijotan kupillista jogurttia ja mustikoita hunajalla ja auringonkukansiemenillä höystettynä aamulla 15 minuuttia ja survon kurkusta alas. Kyllästynyt vetämään rahkaa, jogua ja grynaa kyytipoikineen. Salaatti on ainoa mitä on kiva syödä. Viljoja vähensin ja leivän jätin pois ja allergikkona nuo maitotuotteet on ainoa helppo ja nopea välipala jossa on proteiinia. Haluaisin olla taas oma, tajuttoman tikki, energinen itseni ja syödä hyvin!!!! Ruokavalio kuntoon pistämällä allergiatkin voisivat helpottaa.

 112. Yksinkertaisesti siitä syystä, että itse en tunnu saavan ruokavalioon ja syömisen kontrollointiin mitään aikaan.
  Vuosi sitten laihduin 12kg, jotka ovat mukavasti tulleet takaisin, vaikka kyseessä ei ollut mikään pikadietti, vaan ruokavalioremppa ja kuntosali. Nyt on kumpaakin motivaatio kadonnut – ja suklaa on vetänyt jo liian pitkään pidemmän korren kuin kukkakaali.
  Toukokuun alusta alkaa taas kuntosali, niin vielä kun ravintonkiin saisi ammattilaisen apua, niin ehkä en olisi täysin menetetty tapaus.

 113. Haluaisin saada sen 12 kg pois, mikä nyt on reilun vuoden aikana tullut 🙁 Olisi taas hienoa olla paremmassa kunnossa, ja loppuisi tämä ainainen turvotus!

 114. Haluaisin nähdä vieläkö tässä iässä (=100-56) on jotain tehtävissä. Miten paljon hyvä ja oikea ravinto vaikuttaa eloon ja oloon. Iän myötä yhä useampi asia korostuu ja kostautuu huonona yöunena, ryppyinä, turvotuksena, ummetuksena, jne. Eläminen kuin pellossa ei ole enää kannattavaa. 🙂

 115. Muutokset elämäntilanteessa ja vaativa työ ovat stressanneet viime aikoina. Vaikka periaatteessa syön ihan terveellisesti, en ole saanut treenattua niin paljon kuin haluaisin ja tuntuu että ruokailukaan ei oikein tue treeniä tarpeeksi, minkä seurauksena kropasta puuttuu se timmiys ja voima mitä kaipailisin. Olen hyvä noudattamaan ohjeita, joten ravintovalmennus olisi taivaan lahja tässä tilanteessa kun oma energia menee muihin asioihin – olisi mahtavaa saada neuvot asiantuntijalta ja vain toimia niiden mukaan 🙂

 116. Siksi, että tarvitsen ulkopuolisen selkärangan. Kyllä, olen taas koukussa sokeriin ja syön suklaata vain muutaman palan kerrallaan, mutta tarpeeksi usein, koska silloinhan niitä ei laskettu? Olen vielä niin talvikarvassa, eli sievästi kokovartaloturvotuksessa, vaikka en haluaisi.

 117. Nyt vain tarvis saada se kunnon piste näille asioille. Paino pysyy samassa vaikka tekis kaikkensa… NYT olis APU enemmän kuin tarpeen!

 118. Tavoitteenani on voida hyvin ja näyttää myös siltä. Tällä hetkellä painoa on +5kg yli “ihannepainon” ja turvonnut olo sekä jatkuva väsymys syövät fiilistä. Haluan löytää ruokavalion, joka antaa minulle energiaa ja vie kehoani tasapainoon. That’s all I need 🙂

 119. Hakusessa on valmentaja, jonka kanssa saadaan pysyviä tuloksia aikaan!

  Motivaatiota löytyy kuin pienestä kylästä. Kyse on enemmän siitä, etten tiedä optimaalisinta reittiä _miten_ tavoitteisiin päästään: mitä ja milloin syön, millaisia raaka-aineita, mitä ei missään nimessä tulisi syödä ja miten pahimmat sudenkuopat vältetään. Toivon ruokavalmennuksen avulla saavani parhaan mahdollisen tuen aktiiviselle kuntosalitreenamiselle, lihaskasvulle & palautumiselle.

  Tähän tarvitsen valmennusta! Mitään mutrusuut ei tarvitse alkaa valmentamaan vaan otan kaiken tiedon (viisaammalta) vastaan ja noudatan ohjeita mukisematta rautaisella asenteella varustettuna!

 120. Ikäkriisi! Huomasin, ettei enää voikaan syödä niin kuin huvittaa vaan herkut alkavat näkyä keskivartalossa. Äkkiä apua ennen kuin koko kroppa levähtää pullamössöksi.

 121. Ravintovalmennus olisi erittäin tervetullut tälle naiselle.3 vuotta sitten aloitin kestävyysjuoksu harrastuksen (maraton) ja aloin onkimaan tietoa harjoittelusta ja ravitsemuksesta erilaisista lähteistä ja päähän siinä on pyörälle mennyt. Pieniä syömishäiriön poikasia ja kieroutunut asenne ravintoon kaipaisi korjaamista.Tänä päivänä juoksuharrastus on vaihtunut kuntosaliharjoitteluun ja haaveilen jonain päivänä fitness kilpailuista,mutta ennen varsinaista kilpa päätöstä haluan päästä tasapainoon ravitsemusasioiden kanssa.Tämän kilpailun voitto olisi minulle kuin lottovoitto,sillä opiskelija naisena raha on ollut tiukassa :(.

 122. Kuntoutustuella eläessä on päässyt mopo käsistä, aiemmin kuntoilu elämäntapana mutta nyt keho luhistunut ja mieli sitä myötä. Kävi klassisesti ravintoinfoa ahmiessa että tietoon hukkui ja perusasiat unohtuivat – kehon voimavarat loppuivat eikä salillakaan jaksanut enää kuin joogata, hiljaa mennään mutta eteenpäin. Ravintoapu ei olisi pahaksi – ei ollenkaan tässä tilanteessa.

 123. I read a lot of interesting content here. Probably you spend a lot of time writing, i know how to save you a lot of time,
  there is an online tool that creates readable,
  google friendly posts in seconds, just type in google –
  laranitas free content source

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *