Tänään lautasella

Kimpale kultaa (suklaata).

Syön joskus tunteeseen.

Koska tunteita saattaa olla paljon ja hyvinkin erilaisia, ei ole ihan samantekevää mitä siihen syö. Käytännössä = mitä enemmän tunteita on, sitä enemmän tarvitaan syötävää.

Tunteet ja muu mielialasyöminen on pomminvarma tapa lihoa, jota yritän kuitenkin välttää.

Siksi syön nyt niin tummaa suklaata kuin mahdollista, eli kaakaomassaa. Lupaan että se ei ole kovin hyvää saati makeaa, mutta lupaan myös, että se ei lihota. Myös tunteet menevät ohi yhdellä puraisulla. Kyseessä on tämä Navitas NaturalsSyön sitä, mutta en ole varma suosittelenko sitä. Mikä ettei. Kovaa hommaa. Ei ihan Suffelia varsinaisesti? 

IMG_4138
Kirveelle töitä!
IMG_4142
Kaakaorouhe aka nibsit tai muu vastaava on ehkä helpompi ja kevyempi tapa lähestyä aihetta. CocoVin valikoimasta löytyy niin ikään molempia, mutta ne oli omista kaapeistani loppu.

TOSIN, en ole varma siitä auttaako tämä siihen, mihin sitä käytän (= tunne, ei nälkä). Kunhan järsin. Lukekaa tästä:

http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/syommeko_itsemme_masentuneeksi

Anu Ruusunen (ravitsemustutkija, TtM (väit.),tutkija (ravitsemusepidemiologia), Itä-Suomen yliopisto — tuttuni, alleviivaan ja korostan!) totesi juuri näin:

“Jossain vaiheessa ajattelimme, että ylipäätään kaakao aineena saattaisi vaikuttaa mielialaan, että siinä olisi itsessään jotain, joka vaikuttaisi. Mutta myöhemmin on havaittu, että vain sellainen suklaa, josta oikeasti pitää, nostaa mielialaa. Eli jos rakastat valkosuklaata ja syöt tummaa suklaata, se ei toimi.”

3 thoughts on “Kimpale kultaa (suklaata).

  1. Heh, tuossa lukee paste=tahna. Ei tuo kyllä kovin tahnalta vaikuta. Käytätkö johonkin muuhunkin kuin vain tunteiden turruttamiseen? Ostin itse raakakaakaonibsejä ja rakastuin, joskus otan muuten vain lusikallisen niitä suuhuni. Koska huvittaa.

    -Nanna-

  2. Ei ole tahnaa, ei! =) Käytän harvakseltaan tätäkin, tunteitakaan ei (liioin) ole, ajatus kuulosti kuitenkin hyvältä. Heh.

    Muistelen käyttäneeni kaakaomassaa johonkin, ehkä raakasuklaan ainesosana, mutta se on aika työlästä sulattaa ja rakentaa uudestaan (ellen väärin muista).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *