Finnish Kettlebell Club

Kirsin työntö kisoissa: OAJ 24 kg – 81 toistoa.

Tampereella, Hervannassa oli lauantaina K4 Centerin salikisat. Kiitokset myös Lift Me Upin puolesta järjestäjille, hauskat kisat palkintoineen. Joukkueesta Kirsi oli tällä kertaa ainoa joka nosti. Hän teki yhden käden työnnön 24 kg:lla ja lopulta 81 toistoa. Todella jees.

Tekniikka pysyi yhtenäisenä alusta loppuun ilman sen suurempia suruja.

Kirsin piti alunperin nostaa kisoissa 20-kiloista. Niinpä mielenkiintoinen pointti on se, että tämä oli ehkä neljäs tai viides sarja, jonka Kirsi on koskaan tehnyt 24-kiloisella. Ensimmäisen (ja ainoan) 6 minuutin sarjan hän teki 9.8. Bigboylla, jonka jälkeen kävimme mielenkiintoisen dialogin:

– Sä nostat kisoissa 24 kg. 
– Ok. 

Sen jälkeen 24 kg työntöjä on ollut mukana muutamassa treenissä, mutta koska aikaa oli enää niin vähän, mitään testipäiviä ei voitu enää pitää. Muutamia nostoja 28 kg:lla, vähän kaksnelosta, mutta ei sarjoja.

Lauantain suunnitelmana oli tehdä 8 rpm ja se toimi hyvin: raskaampi paino ja/tai nopeampi tahti tuo mukaan aina pari muuttujaa, joten niitä kannattaa testata jossain muualla kuin kisoissa. Esim. sellaisia yllätyksiä, ettei ote pidäkään nopealla tahdilla tai ettei räkki ja kädet kestäkään raskasta painoa pitkään. Tai että kunto ei riitäkään (nopeat tahdit tuo tämän yllärin).

Painavan kuulan kanssa pienikin tahdin kiihdyttäminen voi muuttaa yllättävän paljon: esim. 8 rpm –> 10 rpm on jo aika iso ero. Kuulostaa vähältä, mutta on kaksi toistoa enemmän jokaiseen minuuttiin ja siten paljon vähemmän aikaa levätä. Tasainen tahti on hyvä myös rytmin ja hengityksen kannalta.

Mutta tämä oli erittäin jees. Ja nyt kun tiedetään paljon menee, treenit meneekin taas pikkasen uusiksi. Kirsi:

2 thoughts on “Kirsin työntö kisoissa: OAJ 24 kg – 81 toistoa.

  1. Tässä taas lisää todisteita siitä että ei tarvitse treenata ympäri vuoden kisakuulilla!! Ryabchenko oli sitä mieltä että voisi treenata pääsarjat nominantin(2 kiloa) kevyemmällä kuin kisakuulat ! Itsellä samankaltaisia kokemuksia menneiltä vuosilta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *