Ravinto

Kolme vinkkiä kevätsyömisiin.

Olen lukenut viime päivinä paljon tätä sivua, MindBodyGreen. En enää muista mistä alunperin sen bongasin, mutta kirjoitukset on hyviä.

Esimerkiksi ohjeistus siihen, miten vältellä kevätkiloja, oli hyvä, tykkäsin ohjeissa sosiaalisuudesta ja positiivisuudesta.

Kesäkunto, bikinikunto, käyttökunto. Mitä termiä nyt käytetäänkään, kaikki haluavat kesäksi kuntoon, oli päivän trendi mikä hyvänsä. Voimme kutsua tätä vaikka bikiniruokailuksi, ihan kuinka vaan. =)

Omat vinkkini kesää kohti on tässä. Nämä on myös sudenkuopat, joista olen oppinut pois.

1. Syö säännöllisesti ja riittävästi (päivällä).

Omassa ruokavaliossani aamiainen ei ole päivän tärkein ateria, vaan kaikki iltapalaa varhaisemmat ateriat. Ruokailurytmin säännöllisyys on yllättävän merkittävä asia, jonka vaikutuksen huomaa vasta kun sitä kokeilee.

Tärkeää on, ettei aterioiden välit mene liian pitkiksi. Jos näin käy, se aiheuttaa hillitöntä iltasyömistä. Koko rytmi on helposti päälaellaan. Varsinkin kun päivät on nyt aika täysiä, on helppo rytmittää työ, treenit ja kirjoittaminen ja terveellinen ruoka yhteen. Toinen vaihtoehto on syödä milloin sattuu ja mitä sattuu, mutta se ei koskaan toimi. Tai vähintäänkin lihottaa ja väsyttää.

Mieluummin suosin sitä, että syödään säännöllisesti, kuin että vedetään koko päivä tyhjällä vatsalla ja hevosenannos ennen nukkumaanmenoa tai voileipätorneja pitkin iltaa. Olen kokeillut.

2. Syö enemmän hyviä ruokia.

Hyvä ja positiivinen ohje on se, että miettii mitä hyvää voisi lisätä.

Ei siis keskity vain poistamaan huonoja tai syyllistymään satunnaisesta Snickersistä, vaan painottaa hyviin.

Sama pätee treeniin (Kehitä, älä kuihduta). Mieluummin kehittää voimaa ja ajattelee lisäävänsä joka viikko vähän painoa tankoon, kuin tuskailee peilin edessä ja miettii miten saisi pois kilon sieltä ja gramman täältä. Ei siis kiristellen, vaan iloisesti.

Kaikki tietänevät, mitä on hyvä ruoka? Kasviksia, vihanneksia, salaatteja, terveellisiä rasvoja, marjoja, avokadoa, ananasta, smoothieta .. jotain raikasta, piristävää ja hyvänmakuista. Näistä tulee eri fiilis, kuin Duke’s hodareista, vaikka nekin saattaa hetken houkuttaa.

Mieti, kummasta tulee parempi olo myös 5-10 minuuttia syömisen jälkeen.

3. Sosiaalisuus.

Syöminen on sosiaalinen ja yhteinen asia. Aika moni “omaa erikoista ruokavaliota noudattava” eristää ruokailunsa turhaan muilta.

On yleistä kuulla siitä, että “kukaan ei ymmärrä kun olen gluteeniton, maidoton, soijaton, maissiton, lisäaineeton, sokeriton” ja niin edelleen.

Vastakkainasettelu on turhaa. Todellisuudessa – kyllä kaikki ymmärtävät ja suurin osa on aina myös kiinnostuneita, kun asian esittää positiivisesti ja luontevasti.

Jos olet muuttanut tai muuttamassa ruokavaliota terveelliseksi ja hyväksi, jaa se myös muille. Mitä suotta eristää hyviä ruokia vain itselleen? Jos valintasi on erikoisia mutta mielestäsi maailman parhaita, tottahan ilosanomaa kannattaa jakaa?

Sen sijaan, että eristää omat jauhelihat, salaattibaarit ja raakasuklaat ikiomiksi erikoisuuksiksi ja tekee siitä oman seremonian, voisi ehkä tarjota ja kokata samaa muillekin, eikö?

Kokemukseni mukaan kaikki tykkäävät hyvästä ruoasta, ja jos ruokavalio sisältää paljon tuoreita kasviksia, vihanneksia, marjoja ja niin edelleen, se on hyvää.

Neljäs, ehkä helpoin vinkki on tulla mukaan parin viikon kuluttua alkavaan ryhmävalmennukseen, jonka teemme Samin kanssa.

Valmennus sisältää hyvät ja yksinkertaiset ohjeet sekä hyvän ja terveellisen ruokavalion, jota voi noudattaa iloisesti valmennuksen ajan. Myös loppuelämän. Suosittelen! =)
avokadoananas

2 thoughts on “Kolme vinkkiä kevätsyömisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *