Tänään lautasella

Kookosvoi.

Bongasin vanhan Ellen, jossa Virpi Salmi totesi tyylipalstallaan (!) näin:

“1990-luvulla tapahtui monia niin omituisia asioita, että koko vuosikymmen saattoi olla pelkkä jättimäinen piilokamera.” 

Rusketus taitaa olla yksi näistä 90-luvun jutuista. Mutta kuten White Trash -Nata totesi, tumma paahto on kiva:

Olin viime kesänä (joka oli ihan paska kesä suoraan sanottuna) niin kalpea, että aion melanoman riskilläkin kärtsätä itseni tänä vuonna pavun väriseksi. Junttia tai ei, tykkään tummasta paahdosta enemmän kuin kalkkunaleikkeestä.”

Se siitä ja asiaan. Tein kookosvoita, käytän tätä nyt aurinkosuojana, joskaan en tiedä suojaako se mitään, mutta ainakin se kiiltää. Kiilto on varmasti hyvä.

Edit: juuri CocoVilta saamani tiedon mukaan kookosvoi suojaa – SPF on 3-4.

kookosvoi
Kookosvoi:

Otetaan kaakaovoita ja kookosöljyä, sekoitetaan ne purkissa ja laitetaan se aurinkoon sulamaan. Suhde noin puolet ja puolet. Purkkiin: 1/3 kumpaakin ja 1/3 ilmaa. Itse unohdin purkin sisälle, ja kun tänään tulin kotiin, seos oli kovettunut voiksi. Siitä tuli mahtavaa!

En ota itsestäni kuvia, koska en jaksa, ei ole mitään nähtävää, ja toivon ettei ketään edes kiinnosta. Enkä kuitenkaan “elä siinä valokuvassa”, ystävääni siteeraten. Kyytipojaksi porkkanamehua, tiätty.
porkkana

11 thoughts on “Kookosvoi.

  1. Kerroppas mitä jauhoja käytät ruuanlaitossa? Eli käytännössä millä korvata vehnäjauho. Sellanen missä olis hitaita hiilareita, kaurajauho? Ja eikös tuo kylmäpuristetty kookosöljy oo aikas terveellistä nautittavaks sellasenaan?

  2. Kerroppas, millä korvaat vehnäjauhon ruuanlaitossa yleisesti? Joku missä hitaita hiilareita, kaurajauho?

  3. Reuhka, en millään. Siitä on todella todella kauan, kun olen viimeksi käyttänyt mitään jauhoja ruoanlaitossa. Syön sillä tavalla “paljasta ruokaa”, etten käytä kastikkeita enkä muutakaan. Oliiviöljyä ja mausteita.

    Maissijauhoa olen kaiketi viimeksi testannut, mutta en muista mihin!

    Ja kyllä, kookosöljy on hyvää myös syötynä. 🙂

  4. Eläinkokeissa kookosrasvaa käytetään kun sioille halutaan saada nopeasti LDL -nousu ja sepelvaltimotauti. Tosin ei tuota kylmäpuristettua, mutta SAFA.n osalta täysin samanlaista rasvaa. Aurinkorasvaksi siis mielummin kuin lautaselle. Tosin pieninä määrinä ihan hyvä “mauste”.

  5. MACA jauhe on ehdottomasti suosikkini 🙂 Oikea ravintopommi, kuten myös Chia siemenet jotka kuuluvat suosikkeihini.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *