Työhyvinvointi

Kotitoimiston rakentaminen

Kirjoittaessani toimistotyöläisen kuntokirjaa tulin tutkineeksi aika paljon istumista ja sen haittoja. Myös oikein istumista, satulatuoleja ja muita ergonomiaa helpottavia välineitä. Löysin tuolloin Salli.comin, josta sain hyviä ideoita kirjaan. Nyt olen sen verran onnekas, että yhteistyössä Sallin kanssa sain rakennettua itselleni viimein kotitoimiston.

Olen tehnyt töitä kotona noin viiden vuoden ajan, josta suurimman osan ajasta viettänyt tietokoneella. En ainoastaan työaikaa, vaan luonnollisesti myös “hengailen koneella”. Valehtelisin, jos väittäisin että istun aina ryhdikkäästi. Ei. Todellisuus on hyvinkin tämä.
blogaaja
Nyt käytössäni on Sallin sähköpöytä ja satulatuoli (Salli Swingfit), joista pidän paljon.

En ollut koskaan aiemmin edes ajatellut töiden tekemistä seisten. Oikeastaan olen ollut sitä mieltä, että koska kirjoitan välillä pitkiäkin juttuja, tarvitsen siihen tuolia ja istumista – koska vain siten voisin keskittyä. Olin vähän väärässä.

On äärimmäisen hauskaa tehdä töitä seisten; esimerkiksi sähköpostit ja kaikki ns. nopeampi homma menee nyt sillä tavalla. Kun ennen istuin aina selkä mutkalla keittiön pöydän ääressä, nyt istun satulatuolilla, kirjoitan seisten. Välillä toki istun edelleen siinä keittiön pöydän ääressä (se netissä hengaamisen tarve ei ole hävinnyt).

Yksi koneella istumisen ongelma on se, että katse seuraa näyttöä, jolloin pää työntyy eteen ja koko asennosta tulee sikiöasento. Seisten ja satulatuolilla istuen välttää tuon vaikutuksen.

Suosittelen lukemaan mm. Faktoja istumisesta – ja sivuilta myös muita artikkeleita.

Tietenkään kotitoimiston rakentaminen ei ollut ihan mutkaton seremonia, koska olen aika avuton kaikkien raksahommien kanssa. Mutta kas kummaa, sain sen tehtyä ja koottua ihan itse. Alku ei vaikuttanut lupaavalta, tällainen startti on lähinnä painajainen.

IMG_3556
Tässä vaiheessa olin vielä aika tuskainen. Tein ainakin viisi FB-päivitystä ja yritin löytää apua, mutta kukaan (jännä juttu) ei ilmoittautunut.
IMG_3561
45 minuuttia myöhemmin olin saanut varren (?) kasaan. Rehellisyyden nimissä, en yhtään tiennyt miten se sähkö tähän tulisi liittymään, mutta noudatin kerrankin ohjetta tarkkaan.
IMG_3578 2
Ja kyllä vain, jopa omaksi yllätyksekseni sain pöydän pystyyn, levyn päälle (en toki kiinnitettyä) ja kukkasenkin siihen koristeeksi.
IMG_3605
Tytär testasi ensimmäisenä, ja hyvin toimii.
IMG_3614
Nyt, kahden viikon Salli-kokemuksella kotitoimiston pika-analyysi: 

+ työasento tässä on aivan mahtava. Sikiöasennosta luopuminen (ja ryhdikkäästi istuminen) on oikeasti vaikeaa siinä keittiön tuolissa, koska asento on niin vakiintunut.
+ seisomisen ja istumisen vuorottelu on kivaa vaihtelua, ja tuo vähän liikettä päivään kauttaaltaan
+ pöydän korkeuden säätömahdollisuus on nyt etu, josta en enää ihan heti luopuisi
+ uusi asento myös motivoi ja innostaa; voi olla että vaan tuntuu siltä, mutta ihan kuin työt sujuisi jotenkin hauskemmin ja paremmin
+ sekä tuoli että pöytä oli helppo koota (levyn kiinnitystä lukuunottamatta, mutta se ei ole pöydän – vaan minun vika)
+ keinuva tuoli on hyvä, samoin rako tuolin keskellä (uniikki Salli-ominaisuus) Lue tästä lisää

Onko mitään huonoa?
– myös satulatuolissa oppii röhnöttämään (tätä en tiennyt! mutta paatuneelle se on mahdollista =)

Summa summarum, yllättävän suuri muutos työpäivään! Jälleenmyyjien lista on tässä, kannattaa käydä ainakin koeajamassa.

Koska sähköpöytä nousee ja laskee (kuvasin Instagramiin jopa videon), niin tottahan tämä kappale on omistettu kotitoimistolle.

Voi nostaa ja laskea, Bring Salli up, bring Salli down, heh. Jollekulle saattaa olla tuttu myös muista yhteyksistä.

One thought on “Kotitoimiston rakentaminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *