Fiilistelyt

Kylmät pihdit, lämmin sydän. Treenit.

Eilen oli ihana päivä Helsingissä. Tärkeitä ihmisiä, paljon naurua ja lopuksi vähän joutseniakin (otin kuvan, mutta kuvaan joutsenet jäi niin pieniksi että näytti kaloilta. Ei saatu romantiikkaa).

Ensin olin pitkästä aikaa Optimal Performancen ja Annen luona vähän kehon koostumusta tsekkaamassa. Kiitos!

Ajatus Annen pihtimittaukseen lähti siitä, kun kävin muutama viikko sitten hetken mielijohteesta inBody-kehonkoostumusmittauksessa. Laite näytti (ja mittaaja totesi), että olen hieman keskivartalolihava. Tämä oli sen verran yllättävä tulos ja toteamus, että halusin poiketa myös Annella. Ei sillä, etteikö minulla olisi silmiä päässä, mutta asia alkoi kiinnostaa.

Tragedia. 

InBody-mittaaja sanoi aivan vakavissaan, että “muualla sinulla ei rasvaa olekaan kuin keskivartalossa”, joten asia jäi vähän vaivamaan. Tottakai on – mutta aivan erityisesti kyllä ihan muualla. Joten tuollaista näkemystä minulta ei olekaan vielä todettu. Että se olisi ihan oikea ongelmakohta.

Kuulin toki toisaalla, että inBody voi heittää keskivartalomittoja vähän miten sattuu, jos on esimerkiksi hyvin vahva keskivartalo. Silloin kaiketi vyötärö voi olla erilainen, kuin jos ei ole koskaan sitä treenannut jne. Ehkä se muuttaa mittarin näyttämää vyötärö-lantio-suhdetta johonkin suuntaan, jos nyt syitä haluaa etsiä. Niin tai näin, ohjeena oli tarkkailla keskivartaloa.

InBody on varmaan ihan hyvä ja suuntaa antava –  mutta kylpylämittauksen ja aktiivisesti treenaavan tulokset pitäisi kai tarvittaessa pystyä tulkitsemaan vähän eri tavalla.

– Olet sä kuitenkin varmaan jotain urheilua harrastanut?  
– No joo, joskus jotain pientä. Eilen vedin maasta 130 kg mutta ei se nyt varmaan tähän vaikuta. 

Varmaan se oli se 2 x 55 kg tuskainen farmarikävely, joka vaikutti.

Viimeksi kävin Annella elokuussa, joten olihan se myös ihan kiinnostavaa mittailla, mitä pihdit sanoo kehon rasvoista. Mutta se inBody. Edellinen kerta oli 2009 ja seuraavasta en tiedä. Tai no, never say never.

Oli hauskaakin aikaa, pihdit oli yhtä kylmät ja Anne yhtä lämmin kuin aina ennenkin.

Tämä teksti tuli vastaan kadulla Optimal Performancea vastapäätä. Sopi tilanteeseen, sopii Anneen. Mahtava tyyppi. Ei hän koskaan vain ja ainoastaan tyydy mittaamaan tai ohjeistamaan ihmistä, vaan myös kuuntelee ja antaa paljon enemmän, kuin itse olisi osannut ehkä edes pyytää. Annelle kortti:

Sen jälkeen meillä oli joukkueen treenit Pitäjänmäessä Voimapuodilla. Sinnekin pitää antaa erikois-super-deluxe-kiitokset, koska olivat tehneet meidän tiimille mankkauspisteen salin takaosaan, jossa mimmit tapaavat nostaa. Onhan tuo nyt ihan mieletöntä asiakaspalvelua!

SM-kisoihin on enää reilut pari viikkoa, joten tässä mennään. Elämme taas jännittäviä aikoja.

Emppu on niin luotu tähän lajiin:

White Wedding.

Emppu:

Emppu ja Milla tempaamassa, Krisse ja Kirsi mietivät strategioita.


Illalla kävin Lauttasaaressa yli tunnin kävelyllä. Kävelin, en juossut. 

Ja ehkä myös makoilin vähän.

16 thoughts on “Kylmät pihdit, lämmin sydän. Treenit.

 1. Inbodystä saa aika hassuja tuloksia nimimerkillä kokemusta on. Esim. ihannepaino “karkaa” jatkuvasti saavuttamattomiin.. Nyt kun olen parin vuoden takaisessa mittarin ihannepainossa, niin pitäisikin olla vielä pari kiloa kevyempi. Samoin tuo vyötärö-lantio -suhde on mulla aina “yli”, vaikka mittanauhalla mitattuna vyötärö on 20 cm lantiota kapeampi.

 2. Inbodysta rasvaprosentiksi tipahti 47%. Optimal Performancen pihdeillä 27,4% Eli on sitä rasvaa, mutta ei kai nyt sentään puolta koko kehosta. Jotenkin luotan biosignatureen mieluummin.

 3. Tai itse asiassa, en tiedä vaikka se olisi ollut isokin? Ei mikään taskumittari mutta ei valtava laitteistokaan.

 4. No kyllähän se nyt on niin, että jos mun valmentaja alkaa netissä kertomaan rasvaprosenttejaan niin valmentaja menee vaihtoon. Miä en Enää halua että Kukka määritellään kehonkoostumuksen perusteella.

  En.

  =D

 5. Muahahaaaa, eihän tässä siitä ollutkaan kysymys. Enkä kerrokaan. Menis miinuksen puolelle 8) niin ei nyt mennä tollasiin pikkuseikkoihin.

  Sitäpaitsi Kirsi, sun tempaustulos on paljon tärkeämpi kuin mun rasvaprosentti. Nostamaan siitä!

 6. Nuo mittaukset ovat ihan ihmeellisiä. Omasta mielestäni olen urheilullinen ja muiden mielestä laiha mutta mittarin mukaan olen läski. Huhhei. Huomaa ettei mittarilla ole silmiä.

 7. Mä en ymmärrä, miksi pitää mitata pihdeillä – jos siis kerran on ne silmät päässä. Ei vaan mene mulle jakeluun tuo. 😀

 8. Ne Pihdit on osa kokonaisuuttaa ja vain viitteellinen juttu koko asiassa. Tai riippuu varmaan kuka mitenkin niihin haluaa suhtautua.

 9. Paluuviite: 27,6 % |

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *