Fiilistelyt

“Mä teen vielä tämän.”

Kuva täältä. Koneel eka koneel vika?

****

Teen liikaa töitä. Liikaa tarkoittaa koko ajan.

Tai, oikeastaan en voi edes sanoa että “töitä”, vaan toteutan jotain työnkaltaista tekemistä esimerkiksi aamukuudesta iltakymmeneen. Tämä on viheliäinen tapa, josta yritän päästä eroon.

Laitteet eivät helpota asiaa, koska jo yksin Facebookin vilkaisu aiheuttaa mielessä myrskyn: yksi asia johtaa toiseen –> syntyy idea josta on heti tehtävä jonkinlainen suunnitelma –> to do -lista –> projekti –> josta jotain.

Ehkä joku tunnistaa ilmiön?

Aina sanotaan, että “muista levätä”, mutta sehän ei varsinaisesti tarkoita enää mitään sen enempää kuin carpe diem.

Urheilulääkärillä oli asiasta hieno kiteytys:

“Jos haluat hyvän tuloksen penkkipunnerruksessa, mitä teet? Teetkö ensin treenin, sitten käyt illalla tekemässä vähän lisää penkkipunnerrusta. Sitten vielä ennen nukkumaanmenoa vähän vielä penkkiä.

Ja aamulla ensimmäisenä penkkipunnerrus?”

Heh. Pätee myös työntekoon. Joudun itse tekemään kaikkein eniten töitä lepäämisen eteen. Kyse ei ole treenistä, vaan työstä. Haluaisin tehdä enemmän, mutta mitä “enemmän” tekee, sitä vähemmän mitään järkevää saa aikaan.

On ihan selvää, että jos tekee 16 h päivässä “jotain”, siitä voi olla hyödyllistä korkeintaan neljännes.

Tykkään sanonnasta more is more, mutta oikeasti less is more. Aina on jokin asia jossain, jonka voisi vielä tehdä. Ei kannata. Niinpä elämä rullaa yhden lauseen varassa: 

“Mä teen vielä tämän”. 

Lopputulos on huono. Kuva kertonee enemmän kuin tuhat sanaa, joten ennen kuin puuskuttaa itsensä hengiltä, voi kysyä itseltään “kenen kiire?” – ja mikä tuo monitori on, miksi se on aina auki? Entä kaikki muut mobiililaitteet? Onko pakko?

Ruokien osalta trendinä on ajatella, että “syö ruokia jotka isoäitisi tunnistaisi ruoaksi”. Mutta entä elämä?

Voisiko elää elämää, jonka isoäiti tunnistaisi elämäksi?

Ai kamala. Tässä on erittäin hyvä lista:

http://www.businessinsider.com/eliminate-these-8-things-from-your-daily-routine-2013-5

Ei näin. Kuva tästä. 
social-media-multi-tasking

4 thoughts on ““Mä teen vielä tämän.”

  1. Tuo multitasking- juttu on kyllä niin osuva. Kyllähän näitä ideoita tutkimushommista tulee aika paljon, aina kun on joku koe tehty tulee mieleen, että tuotahan pitäis kansa vielä selvitellä. Samalla mietitään jatkuvasti, että mitä muuta koetuloksista saisi irti kuin sen tiedon mitä varten se testi tehtiin. Onneksi rahapula rajoittaa…

    -Nanna-

  2. Reblogged this on Please Keep Moving and commented:
    Heti kärkeen on todettava, että ihan sama miten paljon on viimepäivinä ollut pakkasta ei vaan voi ottaa päähän, kun valonmäärä on ollut niin huikea! Pirteyden taso on jotain aivan muuta kun vielä ennen vuoden vaihdetta ja jotenkin arkikin maistuu aivan toisenlaiselta. Sitä vaan jaksaa enemmän ja paremmin ja ulkohommatkaan varpaiden palelluttamisvaarasta huolimatta eivät pelota niin paljoa kuin +2 asteen puolihämärässä kaamoksessa.

    Valon määrä on nyös ainakin itselläni vaikuttanut heti unen laatuun ja määrään dramaattisesti. Uni tulee kun sen kuuluisi ja aamulla olo on virkeä. Tähän ehkä myös vaikuttaa se että olen opetellut laittamaan tietokoneen ja telkkarin ajoissa pois päältä ja pyhittämään illan rauhoittumiselle. Aina tämä ei ole onnistunut ja nyt olenkin muutoksesta todella ylpeä! Samaan aiheeseen pureutuu myös Kukka osuvasti postauksessaan ja sen lopussa oleva linkki on myös ehdottomasti lukemisen arvoinen. Suosittelen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *