Ravinto

Mantelileipä (G, L)

Tein jokunen viikko sitten leipää, mallilla gluteeniton-maidoton ja Tyttiä siteeraten “kaiketon”. Aivan törkeän hyvää. Niin hyvää, etten oikein saanut edes kuvaa otettua, kun se oli jo syöty. Nyt kuvia on, mutta en tiedä mitä niissä on, enkä enää löydä reseptiä.

Mainittakoon, että 10-vuotias tyttäreni tykkäsi myös, vaikka on yleisesti sitä mieltä, että leivontaan ei kuulu lisätä proteiinia, kookosta tai muita tilkkeitä.

“Ei energialettuja, kiitos.”

Tein kuitenkin ns. energialeipää, eli käytin erilaisia gluteenittomia jauhoja, mantelimurskaa ja myös kookosta. Kiitokset Risentaan, josta tuli joulun alla postissa useampi kilo jauhoseoksia. Noita kannattaa bongailla kaupasta, valikoimassa on manteli-, kookos-, riisi-, maissi-, ja hasselpähkinäjauhoja ainakin.

Ohjeen mukailin taas useamman blogin ja reseptin pohjalta, kantaohjeena tämä Kiitos hyvää -blogin Viikonloppuleipä. Innostuin siitä, kunnes tämä lause alkoi masentaa: “Jätä taikina tekeytymään kahdeksi tunniksi tai esimerkiksi yön yli jääkaapiin” – ja lopulta tein karkean pikaversion ilman tekeytymistä.

Heti kun ehdin, tai löydän oman ohjeeni, tai muistan kokeilla sitä uudestaan, kerron sen. Käytännössä GL-leivonta menee kuitenkin niin, että a) etsit jostain reseptin ja b) teet sen. Google on apuna ja omia sovelluksia voi aina tehdä.

Nyt jos ihan rehellisiä ollaan, en kyllä enää muista onko kuvassa taatelikakku vai mantelileipä? Joka tapauksessa molempia olen tehnyt ja hyviä on tullut. Ai kamala! Tämä on varmaan taatelikakku:
taatelikakku
Ja tämä se leipä? Voita väliin, siitä tietää että kyseessä on leipä eikä kakku.
IMG_4560
Kahvin kanssa voi ottaa.
IMG_3824

6 thoughts on “Mantelileipä (G, L)

 1. Voiko teen kanssa ottaa? Taatelikakku, jos viittaat siihen Juoksen Siwaan –kakkuun, oli muuten mainion makuista ja sopivan helppo tehdäkin! Olen tehnyt pariin otteeseen ja saanut kahvitteluvierailta parhaat kehut: “Ei maistu kyllä yhtään terveelliseltä!”

 2. Mäkin tein innoissani mantelileipiä (ihan tajuttoman hyviä) kunnes luin jostain, että desissä ois n. 90 mantelia. Vyötärö leviää ilmankin 🙁 Joskus toki herkutteluun, mutta tuossa intoiluvaiheessa söin pari leipää per päivä.

 3. epäreilua. 😉
  ku laittaa tommosia kuvia eikä reseptiä. 😀
  – okeiokei – kyllä mä varmaan osaan tehdä ilmankin, mut mulla täytys olla viä munaton tällä hetkellä. – munien kanssa osaan vaikka mitä leipäsiä tehä.

 4. Eija, kiitos. YRITÄN löytää reseptin, muistan kyllä kun kirjoitin sen jonkun paperin tai kirjekuoren kulmaan 🙂 eli se on kyllä olemassa “jossain pöydällä” ihan varmasti!

 5. Mulla on kans tuo viikonloppuleivän ohje testaukseen tulossa. Ainekset hankittu ja tänään illalla aion tehdä sen jääkaappiin yöksi muhimaan. Huomenna saadaan sit tuoretta gluteenitonta leipää, en malta odottaa! 🙂

  Jonna1983.fitfashion.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *