Flavor of the Month

Metabolia, Oulussa.

En tiedä kuinka moni on kiinnostunut funktionaalisesta lääketieteestä, mutta minä olen. Tälle lajille on oma yhdistyksensäkin, FLY.

Itselleni tämänkaltaiset asiat on tullut tutuimmaksi ehkä MDD:n kautta, jossa olen teettänyt joskus muutamia testejä. Nytkin voisi olla ajankohtaista tutkia muutamia juttuja, mutta enpä ole saanut aikaiseksi (minulla nämä prosessit kestää aina vuoden tai pari, ennen kuin aktivoidun).

Olen kai jotenkin niin yltiöpositiivinen (?) etten suostu uskomaan että minussa olisi mitään vikaa. En edes silloin, kun syytä ehkä olisi, heh.

Mutta, pidän todella paljon tästä lähestymistavasta: Funktionaalisen lääketieteen periaatteen mukaan elimistö hakeutuu parantuessaan kohti sisäistä tasapainoa. 

Toisin sanoen, on se harmi etten asu Oulussa. Ei muuten, mutta sinne on kesäkuussa avattu Metabolia, joka saattaa ollakin jo Mannisen tutuille tuttu. Siis lisäravinne-verkkokauppa Manninen.infon tutuille.

Tällaista löytyy, lukekaa Metabolian sivuilta lisää ja Facebook-ryhmästä ajankohtaiset.

Metabolia tarjoaa funktionaalisen lääketieteen periaatteisiin pohjautuvaa terveyskonsultointia Oulun alueella. 

Funktionaalinen lääketiede on edistyksellinen terveydenhoidon alue, joka painottaa henkilön biokemiallista yksilöllisyyttä, aineenvaihdunnan tasapainoa sekä ravinnon, liikunnan ja ympäristön vaikutusta terveyteen. Paino on sanalla biokemiallinen yksilöllisyys, sillä se muodostaa funktionaalisen lääketieteen kivijalan. Funktionaalisen lääketieteen periaatteen mukaan elimistö hakeutuu parantuessaan kohti sisäistä tasapainoa (homeostasia).

Seuraavat kolme periaatetta ovat keskeisiä funktionaalisessa lääketieteessä:

Potilaan yksilöllisyys
“Perinteisellä” lääketieteellä on tietyissä tilanteissa taipumusta käsitellä potilasta liiaksi tilastollisena yksikkönä, kun taas funktionaalinen lääketiede painottaa jokaisen potilaan biokemiallista ja fysiologista yksilöllisyyttä. 

Vähäisten oireiden huomioiminen
Pienikin epätasapaino elimistön toiminnoissa voi vähitellen johtaa vakavaan sairauteen. Tästä syystä “seurataan tilannetta” -asenne ei ole hyväksyttävä lähestymistapa funktionaalisessa lääketieteessä.

Kokonaisvaltainen lähestymistapa
Ihmisen terveyttä voidaan tehokkaimmin hoitaa kokonaisuutena. Funktionaalinen lääketiede pyrkii käyttämään tutkimuksia, joiden avulla voidaan selvittää elimistön tärkeimpien toimintakokonaisuuksien tila. Funktionaalinen lääketiede tarkastelee mieluummin elinten toiminnallista tilaa kuin niiden patologiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *