Ravinto

Mitä tänään syötäisiin?

***

Hyvä kysymys. Ei tosin kovin vaikea.

Mutta, en ole välttämättä paras ihminen sitä ideoimaan. Hetken kävi mielessä, että “haastanpa bloginpitäjät kuvaamaan jääkaappinsa”, kunnes katsoin omaani.
IMG_2416
Tykkään ruoanlaitosta kyllä, mutta viime aikoina en ole oikein jaksanut panostaa.

Kun on kiire, karsin kodinhoidosta ja keittiöhommista ja ehkä autonlaittamisesta (ehhehe). Ja toisaalta rahaakin säästyy, kun ei ole koko ajan syömässä tai ostamassa jotain syötävää. Toki muutenkin suosin aika edullisia raaka-aineita.

Mutta – muilla on onneksi parempia ideoita kuin minulla. En juuri koskaan tee mitään ruokia valmiilla ohjeilla, mutta seuraan blogeja hyvien kuvien tai yleisen viihdyttävyyden takia. Makeita ruokia saatan tehdä resepteistä. Hyviä suomenkielisiä ruokablogeja on ainakin nämä:

JookostaKookosta
Paleokeittiö
Luolalaboratorio
Monkeyfood
The GoodMorning (suloinen! Ja muutakin kuin ruokaa)

Omat ‘reseptit’ noudattelee aina jokseenkin samaa kaavaa: lihaa, kalaa tai kalkkunaa jossain muodossa. Jotain vihanneksia jossain muodossa. Bataattia tai riisiä jossain muodossa. Voi kuulostaa aika yksinkertaiselta, mutta tuossa on jo pohjaton lista erilaisia raaka-aineita kokkailuun.

Aina voi tehdä kastikkeita, soseita, laatikoita, muhennoksia, salaatteja, patoja, keittoja .. lisätä vähän juustoa, sitä ja tätä .. mitä niitä nyt on. Tai sitten ei.

Askeesin raja menee kai jossain siinä. Sama perusidea, mutta höystöt määrittävät, onko ruoka askeettista vai ei?

Tänään pilkoin kaikki kulhoon ja laitoin oliiviöljyä, pippuria ja suolaa. Tarkoitus oli laittaa tämä uuniin, mutta muutin mieleni ja söin raakana. Valkosipulin takia.
IMG_2413
Tämä voi olla jonkun silmään askeettinen lounas, mutta jos olisin laittanut vihannekset uuniin ja tehnyt siihen tomaattikastikkeen, se ei ehkä enää olisikaan. Tai tehnyt samoista aineista jonkinlaisen lasagnen. Yksinkertaista!
IMG_2419
Toisinaan saatan soseuttaa erikoishyveitä. Söin joskus aikaisemmin paljon rahkaa, mutta enää en käytä. Laitan sen sijaan marjoja, vettä, heraproteiinia (maku vaihtelee), joskus avokadoa tai banaania .. vähän kaikkea.
IMG_2402
Melkein kuin tekisi smoothien, mutta vähemmällä vedellä. Silloin tulee erikoishyve. Tähän lipsahti kauhea keko maca-jauhetta, jota käytän satunnaisesti.

Älkää kysykö mihin se ottaa, käytän sitä niin harvakseltaan (ja vain maun vuoksi), etten osaa sanoa mahdollisista vaikutuksista. Makeutukseen laitan useimmiten hunajaa. Se ottaa makeuteen. =)
IMG_2405
Ja paksut jalat pystyyn.
sohva

5 thoughts on “Mitä tänään syötäisiin?

  1. Heidi, kiitos paljon!

    Aivan pakko silti huomauttaa, että itse en ole varsinaisesti koe olevani mitenkään ‘paleo’, ja omat syömiset menee tosiaan simppelillä kaavalla sen enempää miettimättä.

    En siis oikeastaan ajattele, että noudattaisin tiettyä ruokavaliota tai _en voisi_ syödä jotain. Paleon ja muiden ideologia-tyyppisten juttujen ongelma on monesti niiden (minun mielestäni) liian tarkka ohjeistus, jota en jaksa edes lukea, saati kiinnostua niin pitkälle .. varsinkin, kun en oikein jaksa tykätä näistä perusteluista mitä niihin liittyy. En ole kiinnostunut siitä, mitä kivikaudella syötiin, vaan siitä mitä tänään syötäisiin. 😀

  2. Juu olen ymmärtänyt ettet edusta paleo- tai muutakaan tyylisuuntaa, tuo oli lähinnä tarkoitettu simppeliksi ohjeeksi sellaista kaipaavalle kuten blogin lukijoille/kampanjaan osallistujille. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *