Finnish Kettlebell Club

Mitä WKC-koulutus antaa? Osallistujat kertovat!

Eilinen ohjaajakoulutus on jo poikinut useampia palautteita eri blogeihin. Luen niitä tietysti suurella mielenkiinnolla. Aina, kaikkien kurssien jälkeen ilahduttaa kuulla jos osallistujat paitsi oppivat uutta, myös motivoituvat.

Lukekaa Johanin loistava WKC Certified -kirjoitus. Erinomainen tiivistys siitä, mistä koulutuksessa on kyse ja mitä se antaa.

“I personally feel that the methods of WKC are the way to go, mainly because of the clear logic in how every part of the techniques taught are meant to support a proper way of lifting, and flowing together quite seamlessly.

If one wishes to juggle kettlebells in a circus, use them to do deadlifts and bicep curls, that´s fine, but I do not see the point in using kettlebells as the main tool for movements like those. It doesn´t really matter whether you’re aiming toward better health, weightloss or becoming a bad ass GS lifter, the WKC methods give you the tools to all of that and more.

Yksi valmennettavistani, Eveliina, kirjoitti Oppia ikä kaikki -postauksessaan niin osuvasti, että nyt, keskiyöllä, tekisi itsekin mieli hangata mankut käsiin ja mennä rautakasan kanssa parvekkeelle olemaan taas hieman parempi, kovempi ja vahvempi.

“Mitä taloudellisemmin kuulan saa nousemaan ilmaan, sitä parempi. Kulutus (ja samalla hapenottokyky ja suorituskyky) kasvaa niiden painojen vuoksi. Variaatio syntyy niistä muutamasta kokonaisvaltaisesta liikkeesta tempoa, painoa ja minuuttimäärää muuttamalla.  — Mutta se, että näkee kuinka suorituskyky kasvaa viikottain on tosi koukuttavaa ja juurikin sitä mitä mä treeniltä haluan. Olla parempi, kovempi, vahvempi.”

“Tuhannet askelkyykyt ei mulle tehneet kuin istumalihakset kipeiksi, mutta joitakin tunteja työntötreeniä täsmälaihdutti kankuista pari tuumaa pois. Nykyisin treenaan ajallisesti puolet vähemmän kuin ennen, mutta tasaisen sijaan suorituskykykäyräni osoittaa yläviistoon.”

Antti Virta kirjoitti blogissaan näin:

“Kurssilla korostui se kuuluisa “economy of a motion”. Ehkäpä tärkein osa kahvakuulailua, laji jonka luonteeseen kuuluvat pitkät sarjat ei ole juuri järkeä koittaa tehdä joka liikkeestä mahdollisimman vaikeaa.

Tunnelma oli loistava, porukka teki tosissaan ja muillakin kuin minulla selvästi pyörähti muutamassa asiassa ratas kohdalleen. Erittäin antoisa tekniikan puolesta ja motivointina omaan harjoitteluun ja kisaamisen. Kukka on kyllä kärsivällinen tyyppi, kesti kyselyä joka yksityiskohdasta oikein hyvin.

Ja Outi vielä vertasi eri ohjaajakoulutuksia keskenään tässä postauksessa.

WKC:n lähestymistapa kuulan nostamiseen on todella tuloksekas, tehokas ja turvallinen. Olen itse elävä esimerkki siitä, miten tekniikan oppimisen ja hyvin ohjelmoidun treenaamisen yhdistelmä vie vauhdilla eteenpäin, kunto kohoaa ja kuulien paino kasvaa. WKC:n lähestymistapa antaa ehkä parhaan tien kisoihin, koska perusliikkeiden osaaminen on kaiken ydin. Toinen ihan erityinen asia on, että esimerkiksi personal trainer saa mainiot työkalut kahvakuulaharjoittelun ohjaamiseen.”

Entäpä Pasilan Foreverissa ohjaava Mirelle Granvik Facebookissa?

“Oli tänään Kukka Laakson kahvakuulakoulutuksessa ja ihastui sekä naiseen että lajiin”

Lienee selvää, että tällaisen palautteen jälkeen sitä kouluttaa ja valmentaa enemmän kuin mielellään. Kiitos kaikille osallistuneille!

Lisää ohjaajakoulutuksia tulossa – stay tuned! Lisäksi syksylläkin on luvassa tiiviimpiä, mm. Maanantaisoturit-kursseja, joissa perustekniikoihin pääsee tutustumaan.  

3 thoughts on “Mitä WKC-koulutus antaa? Osallistujat kertovat!

  1. Kiitos Kukka mahtavasta päivästä! Nyt on varmuutta nostaa ja kisaaminenkin tuntuu realitiselta tavoitteelta launatain koulutuksen jälkeen. Vielä kerran, ISO Kiitos ja kumarrus 🙂

  2. Olisiko Maanantaisoturit-kurssia mahdollista saada pääkaupunkiseudulle jo syksyllä, tuo WKC-kurssi kun tuntuu tässä vaiheessa hieman liian isolta palalta (paleomuta)kakkua? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *