Ravinto

Molkosan ja pikkujoulukunto.

Pikkunalle kesäfiiliksellä.

Kaikki paikat tulvii juomasuosituksia pikkujoulukauteen. Minullakin on yksi: Molkosan!

Se on hyvä juoma sekä ennen että jälkeen pikkujoulujen. Tehostaa aineenvaihduntaa ja pitää vatsan muutenkin paremmassa kunnossa myös sisältäpäin.

Alfred Vogel oli suorapuheinen mies, ja kirjoittikin kirjassaan Luonto paras lääkitsijä näin:

“Maitoheran krapulaa parantavan vaikutuksen tuntevat myös opiskelijat. He ovat ylen ilahtuneina kertoneet minulle, että alettuaan käyttää Molkosania he ovat voineet istua illan hilpeässä seurassa ja siitä huolimatta seuraavana päivänä seurata luentoja vaikeuksitta.

Molkosan auttaa elimistöä saavuttamaan tasapainon liian alkoholin juonnin jälkeen. Opiskelijat ovat kertoneet ottavansa illalla ja aamulla ruokalusikallisen Molkosania veteen sekoitettuna. En halua suinkaan antaa ihmisille ohjetta, jota noudattamalla he voivat sietää suurempia alkoholimääriä.

Esimerkki osoittaa kuitenkin, kuinka tehokkaasti hapan maitofermentti auttaa elimistöä toipumaan alkoholin aiheuttamista häiriöistä.”

IMG_3496
En voi luvata että Molkosanilla mahtuu pikkumustaan, eikä se välttämättä ole mojiton paras ainesosa, mutta ei siitä ainakaan haittaa ole. O
len pelastanut vatsani Molkkarilla mm. pavuilta, heh: Vatsan hyvinvointi. 

Kysymyshän ei ole siitä, että viikkoa ennen mekkopäivää aletaan dieettaamaan ja sen jälkeen puristetaan vartalo johonkin ahtaaseen asuun. Kyse on omasta mielestäni siitä, että olisi aina sellaisessa kunnossa, jossa itse voi parhaiten.

Tästä on todella vaikea olla enää mitään mieltä, kun aina joku tulee kaulimaan että “taas laitetaan ihmisiä muotteihin” ja että “kyllä naisessa pitää olla jostain mistä ottaa kiinni” jne.

En tarkoita sitä. Kyllä kyllä. Tottakai. Tarkoitan sitä, että kai ihminen itse tietää milloin hänellä on hyvä olla? Ilman jonkun lupaa siitä, että “saa” olla vaikkapa jotain mistä ottaa kiinni. Tottakai saa olla. On ihmisen perusoikeus olla ihan sitä mitä haluaa.

Silti aina toistuu se, että “olen hyvä juuri tällaisena ..”
– pieni tauko –
“… mutta oisko sulla vinkkiä millä nää jenkkakahvat saisi pois?” 

Onhan se tietysti vaikea päättää onko hyvä vai eikö ole. 🙂

Väsymykseen saakka voisi jauhaa sitä, miten ihmisen olotila tai ihanne on jokaisen oma asia, mutta mitä muutakaan se voisi olla? 
Tässä kun käy neljättä kymmenettä, ei nyt ihan ensimmäisenä tule mieleen että liimaisi jääkaapin oveen “motivaatioksi” kuvan jonkun vieraan ihmisen takapuolesta. 😀

Omalla kohdallani jonkinlainen käyttökunto pysyy siten, että olen jättänyt arjesta pois ne ruoat, jotka selvästi keräävät nestettä ja ylläpitävät tarpeetonta kestopöhöä, kun en siitä yksinkertaisesti pidä. Näitä on mm. viljat ja maitotuotteet.

En tiedä miten nopeasti minulle kävisi kuten Terveysmyrskyn Timolle, joka viimeisimmän päivityksensä mukaan rouhaisi ylleen ns. urheilijan lautasmallilla melkein +10 kg kahdessa viikossa. Timo testailee eri ruokavalioita ja FB-sivulta löytyy aina uusimmat kuulumiset.

Pikkujouluihin palatakseni – eihän se taloudellisesti ja oman mielen kannalta kovin säästeliästä ole, jos joka vuosi tärähtää neljä kertaa dieetille (tammikuu, toukokuu, syyskuu ja marraskuu).

Mutta mikäpä minä olen sanomaan, en saa edes nahkahousuja jalkaan!

Oikeastaan Molkosan on yksi niistä tuotteista, joita voi juoda säännöllisesti. On makuasia tykkääkö enemmän perinteisestä (minä tykkään) vai Vitalitysta (jauhemainen), mutta molemmat käy. Ja sitä saa useimmiten myös ihan tavallisesta kaupasta.

Eli näin: koska kuitenkin juot 2-3 litraa vettä päivässä <3 – ja osan vieläpä Brita-kannusta raikkaasti suodatettuna, niin kannattaa lisätä ainakin yhteen isoon lasilliseen Molkosania joka päivä.

MOLKOSAN_2

5 thoughts on “Molkosan ja pikkujoulukunto.

 1. Alkoi kyllä kiinostamaan nyt tuo Molkosan 🙂 Maistuuko se veden seassa juotuna paljon? Jos maistuu, niin millainen maku siinä on?

 2. Sari 🙂

  Tuo pullo-molkosan maistuu hieman piimältä jonkun mielestä, itse en maista sitä siinä mutta maku on ehkä hieman hapan. Itse tykkään, moni ei. 🙂

  Molkosan Vitality on jauhemainen, se maistuu vähän raikkaammalle, mutta itse suosin kyllä aina pullosta. Ei kumpikaan kovin paljon maistu, ja mietoja ovat maultaan molemmat. Ainakin jos vertaa vaikka joihinkin viherjauheisiin, jotka voi olla hyvinkin .. no, ei-kaikkien-makuun. =)

 3. Kävin keväällä Paula Heinosen luennolla ja sen jälkeen välittömästi alkoi meidän taloudessa päivittäinen Molkosanin käyttö. Molkosan on todella tasapainottanut vatsan toiminnan meistä toisella, jolla vatsa reagoi kaikkeen ja wc-käyntejä oli päivässä vähintään kolme.. suomeksi sanottuna toinen meistä on nykyisin ex-rapaperse! Toisella meistä tuntuu muuten vaan vatsassa paremmalta.

  Aloitimme nestemäisellä Molkosanilla, maku on erikoinen. Jauheversio on miellyttävämpi, myös kuitulisän vuoksi houkuttelevampi. Niin ja riittoisampi.

  Ajattelen asian niin, että jos suolisto voi hyvin, on vastustuskykykin parempi.

 4. Minusta molkosan maistuu viilille, ensimmäisellä kerralla se on pahaa, mutta sitten siihen jää vähän jopa koukkuun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *