Flavor of the Month

Mustana, voita päälle, kiitos.

Tuorein trendi on laittaa voita kahvin sekaan. Olen mustan kahvin ihminen, eli suhtauduin tähän hyvin hyvin varauksella, kuten nyt aina kaikkeen muutenkin.

Tarkoittaa sitä, että jos haluan kahvin mustana, haluan sen mustana. Eli ei vaahtoa eikä väriä, ei lisättyä sokeria, eikä suklaata eikä sydämenmuotoista kuviokelluntaa siihen vaahtoon, kiitos. Vastustin, kunnes kokeilin. Ihastuin heti.  

IMG_6006
Tästä on kirjoittanut muun muassa:

Sundvik (Bulletproof-kahvilla parempaa vireystasoa)
Makuja.fi (80 grammaa voita kahvin sekaan – uskomaton superjuoma laihduttaa ja piristää)
Hidasta elämää: Näin teet maailman parasta kahvia.
Paleokeittiössä laitetaan kananmunaa mukaan. 

No. En osaa sanoa laihduttavasta vaikutuksesta mitään (kannattaa tarkistaa ensin oma ruokavalio kokonaisuutena, ennenkuin lähtee lisäilemään voinappeja). Eli jos ottaa kahvin kanssa munkkirinkilän ja lisää kahviin voita, niin ei, se ei todennäköisesti laihduta. Kaiken ei muutenkaan tarvitse tähdätä laihtumiseen, toim. huom.

Kannattaa lukea tämä Kahviseremonia-postaus, siinä on pari kahvisuositusta mukana. Marketin kahveista ehdoton suosikki on Löfbergs Lila.

Mitä voikahviin tulee – tykkään siitä. En syö aamiaista ollenkaan ja toisaalta ajelen välillä pitkiäkin matkoja – ja vihaan eväiden pakkaamista. Tottahan tuo ainakin nälkää pitelee. Kuten jo Annelle totesin, jos lähden aamulla ajamaan Turusta pohjoiseen, nälkä tulee ekan kerran vasta jossain Norjan puolella.

Eli: kahvit sheikkeriin ja voita perään.

EDIT: ei sheikkeriin, vaan blenderiin. 😀

Moni suosittelee MCT-öljyä ja montaa muutakin sekoitusta, mausteita ja niin edelleen, mutta itse laitan useimmiten vaan sen voin, enkä sitäkään paljon.

Huvin, urheilun ja maun vuoksi.

Katsotaan, jos hifistän tämän eteenpäin. Viimeksi se oli tällainen.
kahvi

10 thoughts on “Mustana, voita päälle, kiitos.

  1. Mites tämä nyt sitten istuu maidottomaan ruokavalioon?? voihan on maitoa!! Tykkään voista, tykkäisin laittaa sitä joskus keitetyn parsakaalin kanssa, mutta nyt olen totaali ilman maitoa ensimmäistä viikkoa( jätin sen kahvimaidonkin pois) joten mitäs sanot Kukka ?? 🙂

  2. Toimii muuten teenkin kanssa. Kokeilin just itse tänään, tosin laitoin kookosöljyä. Ja lämpimästi suosittelen myös tuota Paleokeittiön Paleo Chai Lattea. On aivan ÄLYTTÖMÄN hyvää.

  3. Siis mitä uutta tässä on? Jo mummoni joi kahvia voin kanssa – ilman blenderiä tosin.
    Sinun ansiostasi innostuin kokeilemaan kukkakaalipitsaa. Oli hyvää, joten kiitos vinkistä. Ehkä pitää kokeilla kahviakin..

  4. Mielenkiintoinen juttu, historia toistaa itseään! Nimittäin kun kahvi jalkautui suomeen sitä juotiin voin ja suolan kanssa, ei siis makeana, kuten nykyään 🙂

    T. historioitsija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *