Ravinto

Mustikkamantelisuklaa

***

Tehtailin viime viikonlopuksi aika ison kasan raakasuklaata. Olen tehnyt suklaata vuosia, mutta olen jotenkin aina yhtä huono siinä. Väitän, että osaisin tehdä, MUTTA priimaa ei tuppaa tulemaan, koska en ikinä noudata ohjeita. Otan jostain ohjeen, jonka jälkeen alan välittömästi soveltaa sitä.

Tämä on ihan tyypillinen toimintamalli, joka toimii yhtä huonosti myös treenissä ja vaikka painonhallinnassa.

Tiedätkö, saat treeniohjelman tai ohjeet ruokavalioon. Ensimmäinen ajatus on että “jaaha, sovellan tätä sitten omannäköiseksi”.

Mutta eihän se niin mene? Ohjeet on yleensä suunniteltu kokonaisuudeksi, jonka tarkoitus on toimia sellaisenaan. Ei siten, että aletaan sorvaamaan, lisäämään ja poistamaan kaikenlaista omin nokkineen. Monesti juuri soveltaminen on helpoin tapa pilata valmiiksi suunniteltu kokonaisuus.

Joten, sovelsin täältä raakasuklaa.comista muutamaa reseptiä. Kannattaa katsoa linkin takaa ohjeita. Allaoleva oli tosi hyvä, mutta luultavasti se olisi voinut olla myös paljon parempi.

Mustikka-mantelisuklaa

50 g kaakaovoita (Puhdistamo)
1 rkl kookosöljyä (ei välttämätön)
1 dl Puhdistamon suklaapakkausta (tämä on hyvä tuote, sisältää kaikki ns. kuivat aineet)
1 rkl hunajaa (en tiedä oliko tarpeellinen)
ripaus suolaa
1 rkl Biokian mustikkajauhetta
2 rkl manteleita pieneksi hakkeroituna
1 rkl acai-jauhetta

Ohjeesta tulee yksi Arabian KoKo- tai Teema-lautasellinen, joka jäädyttyään pilkotaan palasiksi. Mustikkajauhe oli seassa todella hyvä lisä. Kokeilin yhteen suklaaseen myös Biokian Punainen-paketin marjajauhetta ja kolmanteen Sininen-paketin jauhetta (ks. alin kuva).

Testaamani puolukka-punaherukka-karpalo-suklaa oli myös hyvää, mutta reseptiikka hieman ontui joltain osin. Ehkä liikaa suolaa ja liian vähän makeutusta (käytin lucumaa). Käytännössä suklaan sekaan voi laittaa mitä vaan, myös rommisuklaata olen kokeillut ja se oli todella jees.

Siihen laitoin sekaan myös kaakaonibsejä, koostumuksesta tuli hauskan rakeinen. IMG_8811Omintakeinen rakeinen makeinen? karpalosuklaa
IMG_8832 suklaatsininen

3 thoughts on “Mustikkamantelisuklaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *