Flavor of the Month

Neljä viikkoa, -8 kg.

No niin! Bienvenidos! Kevätherkun viimeinen viikko ennen toukokuuta starttaa.

Elämä ei lopu tippaleipään eikä se siitä myöskään ala, mutta kiitos myös kävijöille! Sivuilla on ollut käyntejä n. 72000 ja minusta lähteneitä kiloja kahdeksan (korjasin ruokavalioni maaliskuun lopussa).

– 8 kg neljässä viikossa on jees. Joskaan en puhalla torveen täällä, vaan olen jopa vähän vihainen itselleni.

Tulee ensimmäisenä mieleen, että aika turvoksiin sitä itsensä tuollaisella lomailijan “välimeren ruokavaliolla” saa, jos oikein sille tielle lähtee – ja minähän lähdin.

Ranskattaret eivät ehkä liho, mutta minä kyllä lihon.

Kyse ei ole ollut mistään järjettömästä syömisestä tai Jacky Makupalojen lutkuttamisesta, vaan muutamasta kakkupalasta vähän liian usein. Ja okei – ihan vähän myös mussuttamisesta, jota en ole huomannut.

Nyt neljässä viikossa on pudonnut kahdeksan kiloa. Taisi olla kevyt turvotus. 

Ensisijaisesti mietin, että entäpä jos eläisin aina, esimerkiksi vuoden, samalla tavalla kuin nyt talvella-kevättalvella, kun otin kilot (“ottaa kiloa” on hieno termi).

Saisin syötyä itseni melko tuhtiin kuntoon hyvin, hyvin nopeasti. Se onnistuisi aika yksinkertaisilla, pienillä muutoksilla:

– lisää leipää (paahto- tai kolmio, ruisleivälläkin pääsee jo hyviin tuloksiin)
– muutama pasta-ateria (esim. bolognese, muukin käy)
– jälkiruoaksi jäätelö (tötterö, puikko tai vapaavalintainen)
– kakkupala kahvin kanssa (suklaa, juusto, muukin käy)
– suklaata (pala siellä, pala täällä, siten ettei niitä lasketa)
– vähän irtokarkkia iltaisin (esim. Sinkkulaivan kanssa)
– pari baarikeikkaa (+ jälkipizzat)

Rahaa menee ja fläsää tulee, lupaan.

Voitte ihan vapaasti olla jotain mieltä ja eri mieltä omista ruokavalioistanne, mutta minulle ns. tavallinen ruokavalio aamiaisleipineen ei yksinkertaisesti käy. Ja vielä vähemmän se, että “ottaa jotain pientä hyvää silloin tällöin, esimerkiksi joka päivä”.

Tai käy, kyllä se käy, jos haluan painaa esimerkiksi 90 kiloa. Mutta kun tässä nyt on tulossa kuvauksia ja muuta, niin en tiedä onko se järkevää.

Mikä laulaen tulee, se viheltäen menee. Onneksi. En ota ala-, enkä yläviistokuvia tähän kyytipojaksi, mutta sanotaan nyt niin että +10 kg on todistetusti aina ihan kulman takana, hyvin pienin muutoksin. Viimeiseen viikkoon ja siitä eteenpäin, näin.

Ihmisen pitää poistaa liiat ihransa itse. Onneksi. Sanoisin jopa, että saa poistaa, niin ei aina tarvitse ostaa tai ulkoistaa tai selittää.
kuva-8
Kuta pitempi vyö, sitä lyhempi elämä. Toim. Toivo Rautavaara (Otava 1982)

14 thoughts on “Neljä viikkoa, -8 kg.

 1. Hieno homma! Haluaisitko jakaa lukijoille ruokavalion millä tuollaisiin tuloksiin päästään? 🙂

 2. Mäkin olen vissiin vähän huomaamatta osallistunut tähän Kevätherkku-kampanjaan. Jätin leikkauksen jälkeen (25.3.) alkoholin ja herkut pois ja hups, mullakin on hävinnyt kevyttä turvotusta lähes neljä kiloa. Neljä kiloa! Että taisi mullakin olla vähän turvotusta ihan samoista syistä. Vähän sitä ja vähän tätä silloin tällöin. Mut kahdeksan kiloa on jotain ihan hullua. Neljässä viikossa.

 3. No. Mulle on käynyt täysin päinvastoin, mutta tämä on varmaan asia, josta ei saisi puhua. Olen ollut monta vuotta tosi tiukalla luolamiesruokavaliolla ja turvonnut ja turvonnut ja itkenyt ja turvonnut -> kiristänyt entisestään kaiken hyvän ja piristävän pois ja tehostanut treeniä. Luovutin lopulta tänä keväänä yhden oksennustautiputken jälkeen. Aloin syödä. Ruisleipää, pastaakin, ottamaan palaveripullan silloin tällöin. Kas kummaa. Monta kiloa on lähtenyt ja olen tullut tiiviimmäksi, vatsalihakset paistavat yhä paremmin. Se kun on niin, ainakin minun kohdalla, että kerrallaan ei voi salaattia ja lihaa syödä riittävästi, jotta päivän kalorit tulisivat treeniin nähden täyteen, vaikka vatsa tulisikin. Tiukka ruokavalio sen sijaan näyttää saaneen aineenvaihdunnan niin sekaisin, että jouduin aloittamaan kilpparilääkityksen. Ongelma on se, että ruokavalio ehti tulla elämäntavaksi, enkä millään meinaa oppia siitä pois.

  Omien kokemusten jälkeen on tosi ristiriitaista lukea tällaisia juttuja. Toki hienoa lukea onnistumistarinoita, mutta samalla jokin painaa mieltä kovasti.

  1. Suosittelen tutustamaan alla oleviin ohjeisiin.
   Tosiaan one size fits all ruokavaliota ei valitettavasti ole olemassa, varsinkin jos hakee sitä optimaalista olotilaa ja terveyttä.

   http://www.mercola.com/nutritionplan/beginner.htm
   http://products.mercola.com/nutritional-typing/

   Samalla tiellä Kukan kanssa. Yritän myös kohentaa omaa ruokavaliota parempaan suuntaan. 😉 Tähän mennessä ainakin olotila on parantunut ja painoakin on lähtenyt muutamia kiloja.

 4. Niobe-murunen, tottakai saa puhua, onhan vastaavia paljonkin.

  – 8kg on itsellenikin yllätys, mutta niin on usein myös + 8kg.

  Tämän tarkoitus ei todellakaan ole olla mikään sankaridieetti enkä sellaiseen ketään kannusta, muistutan nyt vielä. Edessä on myös useammat kuvaukset, joskaan päiviä ei ole lyöty lukkoon.

  Ja kannattanee muistaa, että minuun ei ihan suoraan kannata itseään verrata. 🙂

  Kannan mukanani kohtalaisen paljon lihasta ja takana niin paljon treeniä (13 v jotain painoharjoittelua), että kehoni käytös on aika omanlaistaan, joskaan mikään uniikki lumihiutale en usko olevani.

  Itseä myös hieman arveluttaa julkaista suoria, valmiita ruokavalioita, vaikka niitä pyydetäänkin. Suuret linjat ratkaisevat, mutta se ei ole kenellekään varmasti mikään uutinen. Suuria linjoja julkaisen, ja onhan niitä blogi pullollaan jo muutenkin.

  Ja vaikka ihmiset olisivat samanlaisia – jokainen lähtee eri pisteestä.

  Universaalia tuntuisi silti olevan se, että turpoaminen tapahtuu nopeasti ja onneksi myös lähtee.

 5. Aika paljon 8kg kuukaudessa, eikö? Miten paljon veikkaat, että tuossa ajassa lähtee rasvasta, lihaksista ja ihan vaan nesteturvotuksesta? Itse huomaan että paino heittelee helpostikin 2-3 kg turvotuksineen ja hiilarimättöjen jälkeen. Pysyvämpi muutos tulee vähän hitaammin perässä. Hieno tulos ja hauska kamppis! Harkitsen tässä itse juuri maitotuotteiden vähentämistä.

 6. Viivi, onhan se paljon ja jokin virhemarginaali on jätettävä myös vaa’an varaan.

  Tottakai on selvää, ettei tähän nyt montaa Bounty-patukkaa tarvita, niin saadaan lukema taas +3 kg. Mutta noin yleisesti ottaen pointtina se, miten nopeasti kilot tulevat ja menevät, etenkin kun lähtee ottamaan sitä pullatiskin puolelta.

  Itse suhtaudun asiaan jokseenkin viileästi ja +- 5 kg heittoihin olen hyvin tottunut, mutta siitä ylös- (tai alaspäin?) oli kyllä hauska yllätys.

 7. hieno juttu että kokeilit, monikaan ei viitti tai edes tajua koko juttua. Tämän länsimaalaisen karamellipullayhteiskunnan keskellä jokainen normaali laihdutustarina ansaitsee ison peukun. luolamies ym muut erikoisdietit tuppaa meneen överiks, tässä taas tuli todistettua mitä käy kun höttö otetaan pois ja tahdonvoima on kohdillaan. ei kaikki edes pystyis tohon.

 8. Mietin tässä vain että onko kuinka mahdollista/kannattavaa pudottaa painoa samalla kun yrittää treenata kilpaurheilua, vai meneekö silloin vain molemmat pieleen..kun haaveissa ois 5-10kg painonpudotus, mutta ruokavaliosta kovin paljon karsiminen ei tee sitten hyvää, kun on kovaa treeniä 2x/pv.. Kun nyt ei olisi varaa sössiä treenituloksia kun kisakausi lähestyy..

 9. 2kg/viikko pois on kyllä hyvin, sanon, tarkoittamatta suorittamista. + – enrgian puolella on helppo olla, – – energian puolella vaikeampi hallitusti tasapainoilla pidempään. – -energian puolella ikkuna on aika kapea. Kapeassa ikkunassa on vaikea tasapainoilla, leveässä ikkunassa laihtuminen on henkisesti vaativaa, ja vaarana syömishäiriöt. Tämä vain yleisenä kommenttina/mielipiteenä, miksi paino palutuu helposti, ja miksi vaikeaa laihduttaa yleensä pitkäjännitteisesti. Siis yleisenä kommenttina…. yleisenä kokemuksena itellä, kun on laihduttannut, niin epäilevät tulevat muistuttamaan, että haaste on pitää saavutetuissa lukemissa. eli tätä en tarkoittannut nyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *