Inspiraatio!

Päivä 7: Vastustuskyky ja intiaanit

Jos mietitte, mitä vastustuskyky tai immuniteetti on, niin UrbanDictionaryn kohta immunity ei mene kauhean kauas: A community of indians. 

Ne jotka tuntevat Vogelin Echinaforcen ja punahatun tarinan (näitä on varmasti jonoksi asti), tietävät että kasvin alkuperä johtaa intiaanien luokse:

“Black Elk perehdytti Alfred Vogelin intiaanien lääkintätaitoon. Hän kertoi intiaanien käyttämistä rohtokasveista ja ennen kaikkea heidän pyhänä pitämästään kasvista, punahatusta (Echinacea purpurea). Siouxit olivat käyttäneet Echinaceaa jo lukemattomien sukupolvien ajan ja pitivät sitä tehokkaana mitä moninaisimpiin vaivoihin: ulkoisesti haavoihin, ruhjeisiin ja käärmeenpuremiin ja sisäisesti elimistön vahvistamiseen.”

Lue koko tarina: Vogel.fi
kuva-4

Oma kokemukseni Echinaforcesta on se, että en halua olla käyttämättä sitä. Tapa saattaa juontaa lapsuudesta, muistan että äitini joi Echinaa suoraan pullosta joka ilta. Teen samaa, kuinkas muutenkaan. Äidillä ei ole kai ikinä ollut flunssaa .. vai oliskohan kerran elämässä ollut joku nuhan tapainen?

Moni varmastikin hankkii Echinaa vasta kun flunssa alkaa tehdä tuloaan, mutta itse käytän melkein säännöllisesti. En sairastele usein, eikä ns. kausiflunssat ole koskaan minua kiinnostaneet. Jaksan uskoa siihen, että vastustuskykyni on aina sen verran kova, ettei pari vierasta pisaraa tee mitään.

Ja ihan mielelläni ajattelen, että jos intiaanit suosittelevat, niin onhan siinä joku vinha perä oltava. Jääkaapin ovi tästä aina muistuttamassa: 
kuva

Echinaforcea on myös tutkittu paljon, joten pelkkään kansanperinteeseen sen teho ei suinkaan perustu. Lukekaa lisää vaikkapa tästä:

Sinikka Piippo: Punahatut flunssan hoidossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *