Flavor of the Month

Päivä 9: Sunnuntaiajelu, powered by Skyr.

Islannista tulee paljon hyviä asioita. Muun muassa Skyr, tuo varsin maistuva rahkamainen välipalaherkku, kuten sivulla todetaan. Itse olen tosin aina ajatellut Skyrin välipalan sijaan pikaruokana – sitä tarvitaan esimerkiksi sunnuntaiajelun jälkeen.

Sunnuntaiajelun suoritin kelkkaillen (aka prowler), jonka kanssa toimin siten, että aloitin 70 kg kuormalla ja poistin 5 kg aina 25 m välein. Kierroksia tuli aika monta. En voi sanoa ensimmäisiä kierroksia ‘sprinteiksi’, mutta se ei ollutkaan tarkoitus. Muutenkin tuo koko jumppa oli yksi huonoimmista ideoistani pitkään aikaan.
kuva-6
Entä mikä sitten oli tarkoitus? No kevyt sunnuntaiajelu.

Toinen islannista tuleva hyvä asia on Hugleikur Dagsson, jonka kirjan kansi muistui mieleen kesken ajelun useamman kerran. Ainahan ajatellaan, että kaiken pitää olla kivaa ja “liikunnan iloa” ja sitä rataa, mutta omassa päässäni pyöri vain yksi ajatus:
kuva-8
Ei ollut hauskaa, eikä tullut “liikunnan jälkeistä hyvää oloakaan”.

En silti ole mikään huuto-sparta-treenien ystävä, enkä sellaisia juuri tee, enkä muilla teetä. Itse asiassa olen joskus koulutusten alussakin muistuttanut, omaa entistä valmentajaani siteeraten, että olen opettamassa tekniikkaa ja nostamista – en vetämässä sikatreenejä. Joten “jokainen oksentakoon omalla ajallaan”.

Ja nyt kun minulla oli sitä omaa aikaa, täydensin ajelun 5K heilautuksilla. Jingle bells: 5 x 20 kummallakin, saldo yhteensä 5200 kg.
kuva-4
Tällaisiin fiiliksiin oli hyvä lopettaa.

kuva
Kuva ei ole otettu tänään, mutta olo kutakuinkin vastaava. Prowleriin liittyen kannattaa lukaista Jim Wendlerin sivuilta tämä juttu, josta nopeallakin silmäyksellä selviää että toiset siitä todella tykkäävät. Eikä ihme, se on kovaa touhua.

Päivän hyvin yksinkertaisen, islantilaisvaikutteisen treenin viimeisteli (ja ehkä jopa pelasti) Skyr, jonka ehdottomaksi eduksi lasken sen, että tuotteessa on mukana lusikka. No-brainer-treenin jälkeen se on todella hyvä juttu.
skyr

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *