Ravinto

Paljasta ruokaa.

Termit kuten puhdas tai aito ruoka on hyvin yleisiä, mutta ehkä jo vähän kuluneita. Koska olen fanaattinen termien suhteen, haluan tietysti lanseerata oman sanan tällekin asialle. Paljas on mielestäni aika hyvä.

Sami kirjoittaa viimeisimmässä blogissaan painonhallinnasta näin:

“Ainoa toimiva ratkaisu on opetella sellainen terveyttä ja suorituskykyä tukeva ruokavalio, jota voit noudattaa loppuelämäsi, ilman jatkuvaa tunnetta siitä että kieltäydyt jostain.  Niin kauan kun haet asiaan mitä tahansa muuta ratkaisua, voin luvata että matka on pitkä ja tuskallinen.”

No. Itselleni kyseinen ruokavalio sisältää mm. tällaisia asioita. Huom: toimiva paljas ruokavalio ei sisällä sitä tuoteperhettä, jota mm. Alkosta ja ABC:lta saa. Ruoka on sikäli paljasta, että siinä on vain se itse asia, mutta ei lisättyjä asioita juuri lainkaan.

Esimerkkejä: 

Kanaa, vihanneksia, manteleita, Rajamäen balsamikastiketta päällä.
kuva-6
Kalkkunaa, vihanneksia.
kuva-7
Sitten vaikkapa bataattiranskalaisia; nämä nyt vielä raakoina menossa uuniin (eikä ne edes onnistuneet, mutta sitähän ei kysytty).
kuva-16
Jauhelihaa, kesäkurpitsaa, avokadoa, öljyä, mustapippuria, suolaa.
kuva-5
Pähkinöitä, manteleita.
kuva-28
Pirtelöt, jossa käytännössä vain marjoja, heraproteiinia, vettä, joskus banaania, marjajauheita, tai kookosöljyä, superfoodeja tai muuta pientä lisää.
kuva-11
Herkkuosastolta löytyy mm. raakasuklaa. Tein poikkeuksellisesti muotteihin, yleensä laitan pakastimeen vaan lautasellisen, jolloin saan levyn.
kuva-10
Ja lähikuvassa sama.
kuva-9
Jotenkin näin. Tämä on hyvä runko – tai ainakin esimerkkejä siitä. En kauheasti keksi mitään lisättävää. Onkohan tuo paljas hyvä termi? Ihastuin siihen jo vähän. =)

3 thoughts on “Paljasta ruokaa.

  1. Pystyisipä vaalimaan jatkuvaa motivaatiota, että tähtäimenä olla timmissä kunnossa 90 vuotiaana , elämän loppuun asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *