Harjoittelusta

Pikaopas kahvakuulan nostamiseen feat. Sisu

Moikka moi, ūüėÄ

tässä Vogelin kanssa yhteistyönä tehty pikaopas kahvakuulan nostamiseen. Mukana on myös Strath-nalle eli Sisu, joka tosin esiintyy vasta lopussa.

Mukana on pari perusjuttua: rinnalleveto, vauhtipunnerrus sekä näiden yhdistelmä. Kun nuo pari liikettä hallitsee ja kahvakuulan käsittely alkaa olla luontevaa, on hyvä siirtyä eteenpäin.

Alussa t√§rkeimm√§t ja toisaalta usein haastavimmat kohdat ovat 1) Ote – ei pid√§ puristaa kahvaa 2) Yl√§asento on vakaa sek√§ 3) Osaa ottaa kuulaan ‘vauhtia’ ja ponnistaa jaloilla. Luetteloa voisi toki jatkaa loputtomiin, mutta opettamisen my√∂t√§ olen huomannut, ett√§ suurimmat haasteet tulee usein kaikkein yksinkertaisimmista asioista.

Hengitys ja tekemisen rentous korostuvat sit√§ enemm√§n, mit√§ pidemp√§√§n on tarkoitus nostaa. Kuula saa liikkua nostaessa suhteellisen vapaasti, eli esimerkiksi punnerrusten tai ty√∂nn√∂n alastuonnissa ‘vapaa pudotus’ takaisin r√§kkiin helpottaa tekemist√§ huomattavasti.

Sini testasi kuulaa ensimmäistä kertaa elämässään, pisteet sinne. Ehkä ensi jaksossa saadaan myös Sisu nostamaan? Voimahalinallet?

Perusjuttujen jälkeen tulee tietysti tempaus ja työntö. Heilautus on myös yksi perusliikkeistä (ja hyvä onkin), siihenkin on aivan oma tekniikkansa. Tai itse asiassa useitakin. Tässä yksi oivallinen tapa, joka ei itse asiassa ole niin kaukana kuulalla tehtävästä versiosta. Swing:

One thought on “Pikaopas kahvakuulan nostamiseen feat. Sisu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *