Ravinto

Pizza kukkakaalipohjasta (G)

Tänään oli ohjelmassa pizzanteko. En jaksanut alkaa vatkaamaan munapohjan kanssa (esim. Prode 90 -pizza), vaan halusin sellaisen (gluteenittoman) pohjan, josta saa varmemmin esim. pellillisen.

Muistin jonkun puhuneen kukkakaalista pohjassa ja tätäpä googletin. Ensin löytyi tämä Leuhkat eväät: pizzapohja kukkakaalista ja sieltä eteenpäin tämä Cauliflower Pizza. Pohjaan laitoin kukkakaalia, kananmunaa, psylliumia, mozzarellaa ja suolaa.

Keittiötyylini mukaan tein vähän sinne päin, eli katsoin raaka-aineet oikeiksi suunnilleen ja jätin mittasuhteet ns. oman onnensa varaan. Hieman ehkä virhe, koska pohjan koostumus olisi voinut olla tiiviimpi, mutta tälläkin pärjää. EDIT: oli kuulemma hyvää ja pysyi kasassa, eli kannattaa antaa jäähtyä hetki ennen tuomiota.  

Esipaistoin pohjaa vähän, ennen uunia se näytti tältä. Kalpealta. 
IMG_3723
Tomaatti-jauhelihatäyte on aika pomminvarma, menin sillä.
IMG_3725
Hyvältä se näyttää ja maistuukin, ei siinä mitään. 
IMG_3726
Ja rucolaa päälle.
IMG_3730
Suosittelen, mutta suosittelen myös sitä että tekee kuten ohjeessa on sanottu. Nyt on siinä-ja-siinä, pysyykö pohja kasassa. Toisaalta, mulla on ihan sama! 

11 thoughts on “Pizza kukkakaalipohjasta (G)

 1. Moi Kukka, itselläni heräsi kysymys: “Mikä on psyllium?” Googlasin, huomasin, että “yllättäen” CocoVi:ltä löytyy kyseinen tuote. Oma ensireaktioni Citymarketin hyllystä löytyvistä tuotteista oli, että ihan naurettavan hintaisia. Täytyy sulatella ajatusta hinnasta, ennen kuin pääsen sulattelemaan itse tuotteita. Paljonko käytät kuussa rahaa CocoVi:n tuotteisiin?

 2. Hei Kukka, minulla heräsi kysymys, että mikä on psyllium, joten googlasin, ja “yllätykseksi” tätä löytyy CocoVi:n tuoteluettelosta.

  Itsekin kävin Citymarketin hyllyllä tarkastamassa heidän tuotteitaan ja totesin hintojen olevan naurettavat. Siis oikeesti nauroin siellä… Minulla menee ainakin hetki sulatellessa hintoja sen sijaan, että sulattelisin heidän tuotteitaan.

  Paljonko käytät kuukaudessa rahaa CocoVi:n tuotteisiin?

  P.S. Anteeksi, jos spammaan. Yritin lähettää viestini aiemmin, mutta vikailmoitusta pukkasi, enkä tiedä tuliko viesti perille.

  1. Psyllium on käsittääkseni aika yleinen leivonta-aine nimenomaan gluteenittomassa leivonnassa koska se toimiin gluteenin tapaan sitkon muodostajana. Sitä saa tosiaan ihan marketin hyllyltä samanlaisessa putelissa samalta valmistajalta mitä leivinjauhettakin.

 3. Carlos, tuli kyllä perille tuplatenkin, kiitos viestistäsi! 🙂

  Psyllium ei tosiaan ole yksistään mitenkään “CocoVi-tuote”, kyllähän leivontatuotteiden valmistajat sitä yhtä lailla myy. Eikä ko. yritys kyllä liittynyt alkuperäiseen pizzaohjeeseeni mitenkään. 🙂

  Maustehyllyltä ostettuna pakkauskoko on vaan aika paljon pienempi (esim. 60 g purkki?) kun taas vaikkapa tuo kyseinen CocoVin pussi on 340 g.

  Jos käyttää psylliumia satunnaisesti leivonnassa, niin kyllähän sellainen leivinjauhepurkin kokoinen pakkaus varmaan riittää hyvinkin, eikä taida maksaa paljon. En tosin osaa sanoa onko näiden kilohinnassa eroja.

  Teen CocoVin kanssa yhteistyötä, eli en aina osta tuotteita, vaan myös saan niitä.

  Jos superfoodit (joihin en tosin esim. psylliumia lue) kiinnostavat, niin mm. iHerbistä saa tilattua edullisesti ainakin jotain juttuja: http://www.iherb.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *