Ravinto

Porkkana- ja taatelikakkuja

Kuva on hieman tapaukseen liittymätön, mutta työpöydällä ei nyt ollut kakkua, jonka olisin voinut raahata blogiin. Makea kuin makea.

***

Löysin sattumalta vanhoja reseptejä sen myötä, kun linkitin Facebookiin tämän Good Morning -blogin Maailman terveellisin porkkanakakku -reseptin.

Kysyttiin, josko olisi maidottomia ja gluteenittomia reseptejä, ja niitähän minulla on (en vaan ole muistanut, koska en ole aikoihin leiponut juuri muuta kuin jauhelihaa).

Käytännössä jos leivon, teen siten että otan netistä “jonkun ohjeen” ja alan soveltaa sitä. Vaihdan sokerin banaaniin, hunajaan tai taateliin. Vaihdan vehnäjauhot muihin jauhoihin (esim. kookos, manteli, kaura jne).

Parempiakin menetelmiä varmasti on, mutta koska leipominen ei ole minulle tärkeää, en siihen ihan hirvittävästi panosta.

En yleensä nimeä mitään kovinkaan Google-ystävällisesti, joten reseptit eivät välttämättä löydy helposti.

Tässä pari kakkua: 

Juoksen Siwaan -porkkana-taatelikakku
Spartalainen taatelikakku (os. En halua turvota kuin joulutähti)

4 thoughts on “Porkkana- ja taatelikakkuja

  1. Kiitos Kukka ihanasta blogista 🙂 oon sun fani !! Ja porkkanakakun reseptistä, hyvää tuli, seuraavalla kerralla pientä muuntelua vielä enemmän omaan makuun sopivaksi 😉 maidottomalla ja gluteinittomalla mennään, mutta suuri yllätys ja hämmästys oli kun otin ensimmäisen gluteeniton jauheseos (pirkka) pussin käteen ja takakannessa ensimmäinen ainesosa oli venhätärkkelys !! siis mitä?!? no sitten otin vähän kalliimman jauhon, niin ei ollut vehnää listassa ! sitten olen miettinyt mikä on vuohenmaidon ja lehmänmaidon ero, nyt olen ostanut vähän vuohenjuustoa ja se on niin hyvää, nami!! 🙂

    1. En malta olla vastaamatta! Gluteenittomissa tuotteissa voidaan käyttää vehnätärkkelystä, koska gluteeni on niistä käsittelyllä poistettu. Tärkkelys on puhdasta hiilihydraattia ja gluteeni on proteiini. Käytännössä vehnätärkkelys on siis erittäin vähägluteenista ja sopii useimmille keliaakikoillekin. En siitä sitten tiedä kuinka hyödyllistä tuollaisen pelkän vehnätärkkelyksen käyttö on…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *