Flavor of the Month

PuhdasCaps, uusi tuotesarja!

Moni kysyy, mitkä on ne tärkeimmät lisäravinteet. Kysyipä asiaa keneltä tahansa asiantuntijalta, lista on usemmiten aikalailla sama:

– D-vitamiini
– magnesium
– monivitamiini
– probiootti
– kalaöljy

Ihan yhtä sama ei sen sijaan ole se, mitä tuotetta käyttää. Tutustun nyt uuteen tuotesarjaan nimeltä PuhdasCaps.

Tämän myötä tuli vastaan taas sekin, että lisäravinteissa ja niiden laaduissa on ilmeisesti aika suuria eroja.

Mietin asiaa, ja kyllä – viime vuoden D-vitamiinikohu (heh) lienee tästä hyvä esimerkki. “Lokakuun loppupuoli on ollut D-vitamiinikohun aikaa”, luki Suomen Kuvalehden blogissa.

Ensin tutkittiin tuotteita, kävi ilmi että pitoisuudet on mitä sattuu. Aiheesta oli lööppejä, uutisia, myös televisiossa keskusteltiin ja uhkauksia jaettiin. Muutama viikko myöhemmin tutkijat myönsivät virheen.

En edelleenkään tiedä, kumpi oli ensin, muna vai kana. Mutta, mistä tietää mikä on hyvä tuote ja mikä on kohutuote?

Ihan hyvä kysymys kaiken kohdalla. Jos ei ole koskaan treenannut mitään ja menee kurssille, mistä voi tietää onko se hyvää vai huonoa treeniä? Ei mistään. Tsemppiä. 😀

PuhdasCaps kiinnostaa siksi, että vaikka en olekaan supertarkka asioissa, silti tykkään ihan maalaisjärjenkin puitteissa, että sisältö on se mitä purkissa lukee, eikä “jotain muuta”. Esimerkiksi säilytysaineita, väriaineita tai makuaineita.

En ihan pääse käsiksi siihen, miksi vaikkapa D-vitamiinissa pitäisi olla makuaineita, mutta kyllähän näitä purumuruja on kaupoissa aika paljon (ja tottakai tiedän, että ‘jotta maistuu lapsille’ jne).

Jos rehellisiä ollaan, eihän se välttämättä tule edes mieleen, että tuotteissa olisi lisättyjä aineita. Ehkä silloin ei tule ajateltua sitäkään, että niissä ei olisi sellaisia. Näissä ei ole. 

Kävin viime viikolla apteekissa ja kuuntelin sivukorvalla kun rouva kysyi henkilökunnalta apua: halusi löytää D-vitamiinin, jossa ei ole mitään lisättyä. Vatsa ei kuulemma kestä lisä- ja täyteaineita.

Henkilökunnan vastaus oli yllättävä. Vaikka tuotteita ja purkkeja oli metritolkulla, valikoimassa oli kuitenkin vain yksi merkki, jossa ei ollut mitään lisättyä. Erikoista?

PuhdasCaps-sarjaa saa aika laajalti, tässä jälleenmyyjät. Tässä probiootti. Itse käytän nykyään lähes päivittäin, mikä tarkoittaa sitä että silloin kun muistan. Lisäksi koeponnistan tuon toisen tuotteen.
IMG_2823
D-vitamiinin käytön pitäisi olla päivänselvää näillä lakeuksilla. Ja ihan ilman kohua. Kirjoitan aiheesta vielä lisää.
kuva-11
Näin.
Puhdascaps

5 thoughts on “PuhdasCaps, uusi tuotesarja!

 1. Näissä on sama ongelma kuin D-vitamiinivalmisteissa: Ei voi tietää sisältävätkö lainkaan luvattua “vaikuttavaa ainetta”. Ja vaikka sisältäisivätkin, ei voi tietää imeytyykö se elimistöön. Tuotteen sisältämät epäpuhtaudet, niiden määrä ja imeytyminen ovat myös täysi mysteeri, sillä tällaisia valmisteita ei testata lääkkeiltä vaaditulla tavalla. Voikin olla järkevää vaihdella käyttämiään lisäravinteita, jotta edes joskus kohdalle osuisi tehokas ja turvallinen tuote.

 2. Mimmi, kyllä – ja tottakai asioilla on oltava marssijärjestys.

  Kuvittelisin että jos suolisto on siinä kunnossa, ettei mikään imeydy, on turha odottaa miltään tuotteelta kovin suuria vaikutuksia.

  Ihan kuin on yhtä turha kuvitella, että jos vaikkapa liikkuvuudessa on valtavia puutteita, että voisi jollain tavalla “kiinteytyä”. Eli muotoilla vaikkapa pakaroita ellei pääse kyykkyyn.

  Perusasiat tietysti ensin. 🙂 Haastavaksi sen tekee toki se, että kaiken muun ja kaiken “lisän” voi ostaa, mutta ne tärkeimmät perusasiat on tehtävä itse.

  Kukaan muu ei voi nukkua toisen puolesta, mikä on kyllä suuri harmi! 😀

 3. Sorry, mutta farmasiaa opiskelleena täytyy kertoa, että täyteaineet on lähes aina pakollisia. Lääkeaineesta tai vitamiinista on mahdoton tehdä tablettia yksistään. Usein vaikuttavaa ainetta on niin vähän esim 1 mg ja harva aine yksistään on puristettavissa tabletiksi. Tuskin ne puhtaatkaan on pelkkää vaikuttavaa ainetta.

  Kahvakuulailun osalta blogi on kiintoisaa seurattavaa, mutta siinähän oletkin spesialisti….

 4. Tuo on NIIN hyvä sarja! Melatoniini ja tuo sinunkin testiin ostamasi sanahirviökapselipurkki (vatsaa rauhoittamaan) testattu hyvin tuloksin. 🙂

 5. M, kiitos tarkennuksesta! Piti oikein katsoa sarjan sivuilta ja siellä lukee tosiaan näin:

  + Ei piilotettuja täyteaineita
  + Ei säilytysaineita
  + Ei väriaineita
  + Ei makuaineita
  + Ei magnesium stearaattia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *