Flavor of the Month

Pyörivän akselin tapaus.

Puolivalkeaa keskiviikkoa! Päivät pitenevät, elämä lyhenee.

Joukkueen Satu nähdään pian täällä Ylen uudessa Hehku-ohjelmassa opettamassa kahvakuulan nostamista. Olin itse kuvauspäivänä Kauhajoella Tour de Pohjanmaan nimissä, joten Satu oli ystävällinen ja meni puolestani paikalle. Kiitos! 

Sivujeni päivitystyö jatkuu: 

Valikkotasolta löytyy kohta Artikkelit, jonne kokoan viime vuosien aikana kirjoittamiani tekstejä harjoittelusta ja nostamisesta. Työ on vasta aluillaan, mutta sinne tulee hyvä tietopankki. Kirjoituksia on kymmeniä, ja tuskin valehtelen jos sanon, että saatamme päästä kolminumeroiseen lukuun.

Olen saanut paljon kyselyitä koulutuksiin liittyen. Valmistelen juuri kaikki koulutuspaketit uusiksi, joten tarkkoja päiviä ja paikkoja ei aivan vielä ole saatavilla. Tulen infoamaan niistä täällä ja FB:ssa kyllä. Sähköposteihin vastaan kyllä, mutta se on lievästi sanottuna täyteläinen.

Tässä pientä kuvakimaraa. Aamun Hypomaaninen Muumipappa -voimajuoma:
muumi
Toissapäivän treenin värisuora.
kuva-2
Huom! Se, että laittaa magnesiumia myös 32-kiloiseen, on hyvä merkki. Hehheh. Silloin ollaan ns. ytimessä (kahvan mankkaaminen on tärkeä asia paitsi treenin kannalta, myös siihen valmistautuessa). Jos kolmekakkosen menee etukäteen valmistelemaan, sitä on sitten vähän pakko nostaa.

En itse esimerkiksi tee kahvakuulin juurikaan mitään ilman magnesiumia. Suosittelen sitä kaikille, jotka aikovat vakavissaan jotain tehdä. Ajatus jo esimerkiksi vain 24 kg rinnallevedoista ilman mankkua ei houkuta; saati sitten jos aikoisi tehdä rinnalleveto+työntöjä (OALC) vaikkapa useamman minuutin ajan. 

Hyvä treeni päättyy vaikka tähän. Pitää sitä vähän paitaa kastella.
paita
Päivän tyyliosuuden keltapaita on syksyltä ja nahkapaita eiliseltä.

Ei nyt vaan sattunut löytymään mitään sporttista tuoretta, kun ei tuota ns. liikunnan iloakaan ole hetkeen näkynyt. Ehdin treenata niin tavattoman vähän, että pyrin tehostamaan kaiken äärimmilleen.
vaatteet
Ja eipä siinä, en kyllä muutenkaan muista koskaan saaneeni tuloksia treenistä “iloiten”. Esimerkiksi haaveissani siintävän 160 kg maastavedon harjoittelu ei kuulosta iloiselta, jos kohta ei tavoitekaan kovin läheiseltä.

Kun nyt pääsisi takaisin edes omaan ennätykseen (140 kg), niin sen jälkeen voisi ruuvata uusia lukuja. Toistaiseksi mennään sillä, että niin paljon kuin mahdollista, niin pienessä ajassa kuin mahdollista. Olisko se kaava vaikka joku tämmöinen (Wikipedia: teho).

Teho mekaaniselle työlle määritellään seuraavasti:

P = frac{dW}{dt}, missä
  • P = teho
  • W = mekaaninen työ
  • t = aika

Määritelmää sovelletaan usein seuraavasti:

P = frac{d(int_{A}^{B}F,ds)}{dt} = int_{A}^{B}F,dv = F cdot v.

Mekaaninen teho voidaan siis lausua kappaleeseen vaikuttavan voiman ja sen saaman nopeuden tulona.

****

Älkää kysykö. Ei välttämättä liity mihinkään. Lukekaa silti Wikipedia-linkin takaa myös Pyörivän akselin tapaus.

PS. Jäykkäovi-kuva Crossfit Kuopion alaovelta. Nyttemmin sitä ei enää ole, joten kuva lienee keräilyharvinaisuus. Liittyy tapaukseen (terveisiä Markolle).

One thought on “Pyörivän akselin tapaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *