Alku

Raakajäätelöä (kookos-proteiini).

Olen niin kovan luokan kokki, että piti oikein googlettaa mitä raakajäätelö oikeastaan tarkoittaa. Kovasti olen jotain soseita tehnyt, ja kutsunut niitä raakajäätelöksi (raw ice cream), ajattelematta yhtään, onko näillä sen koommin mitään tekemistä raa’an kuin jäätelönkään kanssa.

Mutta, ei nimi jädeä pahenna, joten näillä mennään. Kyse on pakastimessa käytetystä moussesta, jonka periaate on olla sokeriton, maidoton .. kaikkea mitä jäätelö ei yleensä ole, paitsi parempaa. Heh. Nämä toimii hyvin esimerkiksi rahkan tilalle tai iltapalaksi, ollen tosin hyvyydessään jo melko vertailukelvoton. Toki kookosmaidolla läträämistä ei voi kevyeksi kutsua. Näissä on proteiinia ja rasvaa yhden aterian verran. Lue myös:

Erikoishyveet ja raakajäätelö
Proteiinisorbettien ABC
Jäätelöbanaani

Muissa blogeissa on hienompia ohjeita, kuten O-koodin Minnan minttusuklaa-raakajäätelö. Omat versioni on köyhän naisen soseita, mutta hyviä, helppoja ja nopeita.

Nyt listalla on ollut suklaata ja mustaherukkaa. Kuvat ei  tee oikeutta maulle, mutta suosittelen kokeilemaan ja ottamaan kauniimpia kuvia. Näissä peruskaavana minulla on ollut tämä.

Nämä sekaisin: 

1. kookosmaitoa (vaahdota, ja jos mahdollista, säilytä kylmässä). Esim. 2 dl.
2. jotain heraproteiinia (maku ratkaisee maun), esim. 1 mitallinen (30 g tms)
3. marjoja (marja ratkaisee maun), 1 dl esimerkiksi
4. TAI raakakaakaojauhetta, joka vaatii jo makeutusta mukaan.
5. päälle koristeita, ehkä kookoslastuja tai kaakaonibsejä, tämä on rajaton.

Tässä on suklaa-puolukka-karpalo-mousse. Vaahdotin ensin kookosmaidon, laitoin sekaan suklaanmakuista proteiinijauhetta ja vähän jäisiä puolukoita. Päälle karpalojauhetta. Laitoin hetkeksi pakastimeen. Ihan superhyvää.
IMG_9762
Tässä triplasuklaajäätelö, jonka tein jäätelöpurkkiin (ja söin purkista). Mukana on 2 dl kookosmaitoa, mitallinen suklaanmakuista proteiinijauhetta, 1 tl raakakaakaojauhetta, tippa steviaa. Ne sekaisin ja pakastimeen. Päällä rouhittua / rouheasti leikattua kaakaomassaa (tätä Foodin palmusokeroitua kaakaomassaa, ihan liian hyvää).
IMG_9631
Ja sitten eilinen, ehkä jo eeppinen pallojärjestelmä. Pallo tekee jäätelöstä jäätelön, sanon.

Kookos-mustaherukka-jäde, tähän otin jääkaapista (edellisenä päivänä vaahdotettua!) 2 dl kylmää kookosmaitoa, laitoin sekaan mitallisen maustamatonta heraa ja vielä 1 dl jäisiä mustaherukoita. Ne sekaisin ja pakastimeen. 1-2 tunnin kuluttua oli juuri sopivaa pallojen muotoiluun.

Pakastamiseen käytetty aika on vielä vähän hämärän peitossa, eli sitä kannattaa tutkia. Välillä sekoittaa ja kokeilla, onko setti valmis. Myös tuota maitoa voinee varioida, itse en ole vielä lähtenyt siemenmaitoihin, mikä johtuu enemmänkin laiskuudesta kuin mistään muusta.

Ja ehkä siitä, että syön näitä hetken mielijohteesta, en siis suunnitelmallisesti valmista ja etsi reseptejä. Minulla ei ole kotona liotettuja manteleita, pähkinöitä, siemeniä, enkä harrasta niitä.

Kookosmaito ja kahden tunnin varoitusaika riittää, ja improvisoitu kaikki sekaisin -menetelmä toimii ihan hyvin.
IMG_9787

2 thoughts on “Raakajäätelöä (kookos-proteiini).

  1. Onneksi söin juuri jälkkärin, muuten olisi tullut näistä kuvista annoskateus… Mitä kookosmaitoa käytät, että saat sen vaahtoontumaan? Olen kokeillut vispata käyttämiäni kookoskermoja, saamatta minkäänlaista kuohkeutta aikaan. Tarvitaanko siihen jotain lisäaineita?

  2. Oli pakko kokeilla tänään, koska jääkaapissa sattui olemaan kookosmaitoa joka kaipasi käyttötarkoitusta. Ja oi miten hyvää jäätelöstä tuli, kun blendasin kookosmaidon, banaanin ja cookies&cream-herajauhetta! Kookosmaitoni ei kyllä vaahtoutunut yhtään, ja koostumuksesta tuli ihan litkua, ja jäätyneenä tosi tiivistä. Mutta maku ihana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *