Ravinto

Rommisuklaa.

Lokakuun flunssasta jäi jotain hyvääkin, nimittäin rommia. Se puuttui kyseisen postauksen kuvasta (21 tapaa pilata oma fiilis), vaikka on hyvinkin olennainen osa huonon olon reseptiä. Mutta, nyt siitä tuli olennainen osa myös suklaareseptiä. DaCapossahan on rommia, joten tämä olkoon vaikka köyhän naisen Dacapo. Todella hyvää!

Tein tätä 100 kg etukyykyn kunniaksi. 

Ajattelin kerrankin tehdä ohjeen mukaan ja käytin Googlea. Sentään ei tullut oma resepti vastaan (joskus tulee), mutta tulikin Saaran! Otin siten tästä mitat tai ainakin sinne päin. Yleensä en laita suklaan sekaan noin paljon tauhkaa (eli pähkinöitä ja manteleita), mutta niistä tulee kiva koostumus. Myös taateleita ja erilaisia mausteita kannattaa koittaa, jouluna testattiin tätä Piparkakkusuklaata.

IMG_4528
Käytin ohjeeseen kaakaomassaa jauhon sijaan, eli sulatin sen vesihauteessa kookosöljyn ja kaakaovoin kanssa. Kaakaomassa on iHerbistä: http://www.iherb.com/navitas-naturals-cacao-paste-raw-chocolate-paste-16-oz-454-g/39051?rcode=kuk921
IMG_4137
Taikina oli aika karkealla kädellä annosteltu – mutta suunnilleen näin. Rommirusinaa ilman rusinaa? =)

Rommisuklaa
n. 100 g kaakaomassaa raastettuna
n. 1dl kaakaovoita
yli 1 tl kalaharin suolaa
n. 1 dl kookosöljyä
makeutukseen hunajaa (ja ehkä myös steviaa, en muista enää)
rouhittuja manteleita ja pähkinöitä
rommia (määrän saanee valita itse, liioittelu tuskin parantaa mitään)

Näin: Sulata ensin vesihauteessa kaakaomassa, sitten lisää sinne kookosöljy ja kaakaovoi. Sen jälkeen muut aineet laitetaan mukaan. Sekoitetaan ja kaadetaan lautaselle. Pakastimeen vähäksi aikaa, kunnes on valmis. Reseptin kaikki määrät on “noin” tai “sinnepäin”, joten valmistaja ei ota vastuuta lopputuloksesta ja pidättää myös oikeuden muutoksiin.

Kaakaomassa sulaa nopeasti, kun raastaa sen ensin.
IMG_4302
Ja sitten se tärkein aines:
IMG_4544
Ja se ehdoton aines (tuo on hyvää kaikkeen):
IMG_4537
Kaupan päälle kahvisuositus, tyydyttävä plus. Muut Löfbergs Lila -kahvit on ehkä aavistuksen parempia, kuten Kahvia, vettä, voimaa -postauksesta voinee päätellä. Mutta tämäkin käy. Suklaa on vahvaa, joten kahvin ei välttis tarvitse olla NIIN tiukkaa.
IMG_4540

 

4 thoughts on “Rommisuklaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *