Alku

Ruokapäiväkirja.

Uusi Alku-valmennus käynnistyi eilen. Tähän pääsee mukaan aina syyskuun loppuun saakka. Kuten Jere Karalahti blogissaan totesi,

“Ihan alottelijoille mä suosittelen, et käykää tsiigaa alku.fi –osotetta.” 

Minäkin suosittelen!

Yleisin kysymys etukäteen on, että mitä syödään. Vastaus on, että ravintorikasta ruokaa, riittävästi. Valmennuksen ruokavalio on selkeä ja jopa grammalleen tarkka, mikä helpottaa ainakin aluksi ateriakokojen hahmottamista. Ruokia ei ole tarkoitus punnita loppuelämän, mutta alussa se helpottaa. Vaa’an käytöstä voidaan olla montaa mieltä, jonkun silmiin se on hifistelyäkin, mutta varsin kätevä tapa tarkistaa paljonko oikein syö. Lisäksi, ohjeiden mukaan syödään aika paljon, joten on tärkeää että ruokaa on riittävästi.

Omia esimerkkipäiviä on blogin täydeltä, mutta tässä muutama. Kaikki eivät ihan täydellisesti istu Alku-valmennuksen aloitusohjeeseen, joten saamasi ohje on ensisijainen ja tästä saatte ideoita.

Ruokavalion kulmakivet. 
Aamiaisesta. 
Esimerkkipäivä.
Esimerkkipäivä II

Yksi päivä voisi hyvin olla vaikkapa tällainen. Neljä ateriaa, joista en sen koommin erittele aamiaiselle tiettyä ruokaa ja iltapalalle tiettyä ruokaa. Joskus kaipasin aamulle jotain raikasta, mutta en enää muista sellaista aikaa.

Kattauksen vastakkainen osapuoli ei ole mukana Alkujutuissa, kuten kuvasta voinee päätellä. =) Kalkkunaa, höyrytettyjä papuja ja parsakaalia, salaattia.

IMG_5784
Papuja, kukkakaalimuusia ja tuliset lihapullat.
lihapullat
Tai seitä, joka on todella hyvää ja suotta väheksytty! Pakastesein valmistan siten, että tavallaan keitän sen pannulla vähässä vedessä. Eli, jäinen kala pannulle ja siihen päälle vähän vettä, jotta se keittyy valmiiksi. Niin se pysyy ehjinä kuutioina (valokuvaa varten).
kuva-152
Ja yksi ateria voi vaikkapa marjapirtelö tai proteiinisorbetti. Tämä on oikeastaan vastaukseni siihen, että mitä rahkan tilalle.

Klassinen rahkaa ja ananasta kun ei itselle oikein maistu. On toki ollut aikoja, jolloin aloitin rahkaa ja ananasta -viikot joka maanantai, mutta sittemin olen siitä luopunut. Nämä kuvat kertonevat kai paremmin, miksi olen mielissäni nykyisestä ruokavaliosta.
marjat
Smoothie ja sorbetti on vähän eri asioita, veden määrä ratkaisee kumpi tulee.
IMG_3989

4 thoughts on “Ruokapäiväkirja.

  1. Kukkakaalimuusi on mun suosikki kyllä. Mietityttää onko sekin kiellettyjen listalla kun on kilpirauhasen vajaatoiminta?
    Lihapulliakin rakastan. 🙂 Nam!

  2. Heippa! Oisko mahdollista saada esim. Seuraavan maanantain mailiin vinkkiä superfoodeista, vitamiineista ym? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *