Flavor of the Month

Soseet ja budjettiruokailu.

Moni (eli siis tasan yksi) on kysellyt heraproteiinista, ja vastaus on että juuri nyt käytän tätä kuvassa näkyvää. Tilasin iHerbistä – ja tilaan vastedeskin purnukan kerrallaan, kunnes toinen löytyy tai toisin todistetaan.

Onhan se hieman tyyriimpi kuin jos kävisi marketissa tai vaikkapa Urjalan Makeistukussa hakemassa mitä hyllystä löytyy – MUTTA alan pikkuhiljaa ymmärtää että laatu korvaa määrän. Uskokaa pois, juhlamokkanainen ei tällaista ihan huvikseen ääneen sano.

Ja nyt, please, ennen kuin kukaan siellä miettii että “no nyt se haukkuu jo Urjalan Makeistukkuakin, kuin paha mieli sille sit tulee”, niin ei, kyse ei ole siitä.

En vastusta =) mutta ehkä se nyt ei ole se ensimmäinen paikka josta treenisoseita kannattaa lähteä hankkimaan. Valikoimaa toki on.

Jos tilaatte iHerbistä jotain ensimmäistä kertaa, alennuskoodilla KUK921 saa 10 USD alennusta ensimmäisestä tilauksesta. Saa käyttää mut ei oo pakko.

http://www.iherb.com/Natural-Factors-Whey-Factors-100-Natural-Whey-Protein-Natural-Double-Chocolate-Flavor-2-lbs-907-g/13095
kuva-11
Kävin myös Ruohonjuuressa, josta tarttui matkaan vihreää teetä ja kahvia. En oikein ole löytänyt hyvältä maistuvaa vihreää teetä. Luulin, että esim. Clipperin tuotteet olisi hyvänmakuisia, mutta ei ne kyllä ole. Pakkaukset on kivoja, mutta sisältö ei niinkään. Tuo otsikkokuvan tee oli jo aika jees.

Ja tällaista Naboleon-kahvia testaan. Tuo kuvassa näkyvä Arvid on suodatinpussikahveista juuri nyt suosikkini.
kuva-24
Tosin, Ruohiksessa käytyäni aloin miettiä, kannattaakohan siellä nyt käydäkään. Ostin muovikassin, jonka hinta oli 35 senttiä. Totesin, että “aika arvokas”. Myyjä vastasi siihen, että “joo, siinä on mukana se Ruohonjuuri-lisä.”

Hmm. Muovikassi maksaa yleensä sellaiset 15-20 senttiä. “Ruohonjuuri-lisä” – nyt vain 100%? =)

Voisin muutenkin tehdä postauksen budjettiruokailusta, koska olen kohtalaisen pihi ruoan suhteen. En juurikaan raaski ostaa luomua, ja muutenkin yritän syömisten kanssa päästä mahdollisimman halvalla. Olen se, joka punnitsee hedelmät ilman pussia, se pussihan kuitenkin painaa. =)

Isoäitini sanoi, että “hellan ääressä voi säästää”, ja näin teen aina kun mahdollista.

Mutta, terveellinen ruoka ei ole sen kalliimpaa kuin epäterveellinenkään ruoka. Ja yllättäen vihannesten ostamiseen menee yhtä kauan aikaa kuin karkkien ostamiseen.

Nyt odotan ja oletan, että esimerkiksi tuo iHerbin laadukas hera alkaisi maksaa itseään takaisin jollain tavalla. Todennäköisesti herään jonain aamuna aivan hirvittävän kovakuntoisena, liian isojen lihasten keskeltä.

Sitä odotellessa, pakasteseitä ja salaattia. Aivan todella jees (rapeaksi paistettuna), eikä maksa paljon.
kuva-15

7 thoughts on “Soseet ja budjettiruokailu.

  1. Vihreän teen salaisuus on semmonen palttiarallaa 60-70 asteinen vesi. Muuten tulee kitkerää. 🙂 IHerb on hyvä kyllä.

    Halpa kalaherkku on myös makrilli. Ihan törkeän hyvää esimerkiksi salaatissa. Tomaattipohjaisena olen tehnyt siitä spaghetti-bolognesetyyppistä sotkua. Sesongin mukaan syöminen on kyllä kaiken a ja o. Kesäisin salaatteja, talvella sitten kasvispatoja ja pyttiksiä juuriksista.

  2. Lensku, kiitos!

    Makrilli tomaattikastikkeessa on ollut vakioevääni vuosia! Parasta. =) Ikinä en tosin ole tehnyt siitä mitään ruokaa, edes salaattia, syön sen suoraan purkista. Salaatti meneekin testiin!

  3. Hyvästä vihreästä teestä: oletko muistanut käyttää oikean lämpöistä vettä? En ole mikään hirveä teehifistelijä ja olen itse vasta viimaikoina oppinut, kuinka suuri merkitys vihreän kanssa on sillä, ettei vesi pääse kuumenemaan yli 90 -asteiseksi (pieniä kuplia kattilassa, keitin kohisee hetken, muttei porise)

  4. Todella hyvää vihreää teetä olen saanut Venäjältä, Tess-merkkistä, irtotee on kokonaisia teelehtiä ja erittäin hyvän makuista esim. tuohon Clipperiin verrattuna. Ja maustettujakin löytyy samasta merkistä, mm. mansikka tai lime versiot. Kannattaa pyytää tuliaisiksi jos joku tuttu on menossa Venäjälle 🙂

  5. Lisää teevinkkejä: Helsingissä Eerikinkadulla Théhuoneessa myydään Nuo Min Xian Cha -nimistä kiinalaista vihreää teetä, joka on viehättänyt minua jo vuosia. Siinä on riisikasvin osia seassa, mutta ei yhtään keinotekoisia yäk-aromeja. Suosittelen kokeilemaan! Siinä vasta tee, joka on herkullista. Ei maistu yhtään terveysjuomalta!

  6. Löysin perinneruoka talkkunan pari vuotta sitten. Söin sitä paljon mummon kanssa pienenä. Mielestäni paras talkkuna (Aito hämäläinen) on tehty kuorimattomasta kaurasta, ohrasta ja herneistä, jotka on paahdettu ja jauhettu. Energiaa 100 grammassa on noin 400 kcal, proteiinia 13,1 g, hiilareita 72,1 g, rasvaa 6,1 (joista tyydyttyneitä 1,1) ja ravintokuitua 26 g. Yksi iso annos on noin 45 g, jonka sekoitan piimään, jugurttiin tms. Tykkään kovasti, on edullista ja kotimaista, pitää nälän poissa pitkään ja vatsa toimii kuin enkeli kuitulisän ansiosta. Onko kukaan muu kokeillut?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *